CLA bijwerkingen

Geconjugeerd linoleenzuur - kortweg CLAB - is een natuurlijk voorkomend derivaat van het essentiële vetzuur linolzuur. Dit vetzuur is te vinden in voedingsbronnen, zoals rundvlees en zuivelproducten, evenals supplementen. Hoewel aanvullend onderzoek nodig is om de vermeende gezondheidsvoordelen van CLA te ondersteunen, kan dit supplement helpen om een ​​hoog cholesterolgehalte te verlagen, lichaamsvet te verminderen en bepaalde vormen van kanker te voorkomen. Lees voordat u CLA-supplementen gebruikt de bijwerkingen van deze natuurlijke behandeling met uw arts.

Video van de dag

U kunt zich ongewoon moe voelen als bijwerking na een behandeling met CLA. Verhoogde vermoeidheid kan een negatieve invloed hebben op uw vermogen om actief en attent te blijven tijdens uw normale dagelijkse activiteiten. Je kunt ook merken dat je langere tijd moet slapen dan normaal om je opgefrist te voelen.

Intestinale irritatie kan optreden nadat u een dosis CLA heeft ingenomen. Bijgevolg kunt u frequente, dringende stoelgang ervaren die losse ontlasting produceert - een bijwerking die beter bekend staat als diarree. Episodes van diarree kunnen ook gepaard gaan met maagpijn, krampen of een opgeblazen gevoel. Als diarree aanhoudt, loop je het risico uitgedroogd te raken. Uitdroging kan leiden tot symptomen van duizeligheid, hoofdpijn, droge huid of verhoogde dorst. Zoek extra zorg van uw primaire medische zorgverlener als u terugkerende episoden van diarree ondervindt of als u symptomen van uitdroging vertoont.

Behandeling met CLA-supplementen kan maagklachten veroorzaken bij bepaalde mensen. Sensaties van misselijkheid kunnen tijdelijk een verlies van uw normale eetlust veroorzaken. Neem contact op met uw arts als de misselijkheid niet afneemt of als u extra maag-gerelateerde effecten krijgt, zoals braken.

Als u een persoonlijke of familiale voorgeschiedenis van hartaandoeningen of diabetes heeft, raadpleegt u uw arts voordat u CLA-supplementen gebruikt. Gezondheidswerkers met het University of Michigan Health System melden dat behandeling met CLA-supplementen de werking van uw bloedvaten negatief kan beïnvloeden, waardoor uw risico op het ontwikkelen van een hartaandoening kan toenemen. Bovendien kunnen CLA-supplementen ook uw bloedsuikerspiegel verhogen en diabetesverschijnselen bij getroffen personen verergeren.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM