Dieet Mythe of waarheid: kauwgom voor gewichtsverlies

Kauw hierover: kauwgom kan goed voor je zijn. Het kan niet alleen je adem opfrissen, het kan je helpen om het hunkeren naar sigaretten te overwinnen, je geheugen te verbeteren - en je zelfs helpen af ​​te vallen.

Deelnemers aan De grootste verliezer gebruik het regelmatig, en studies hebben aangetoond dat kauwgom kan helpen bij het onder controle houden van onbedwingbare trek, het beheersen van honger en het bevorderen van gewichtsverlies.

Krijg toch niet het idee dat het kauwen van een paar stokken kauwgom per dag van de kilo's zal smelten. Een paar kleine studies hebben aangetoond dat kauwgom kan helpen je calorieën te scheren. Maar dit zal niet leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies, tenzij je ook een minder caloriebeperkt dieet volgt en regelmatig lichaamsbeweging krijgt.

Suikervrije kauwgom is het beste, want het is meestal minder dan 5 calorieën per stuk, vergeleken met 10 calorieën voor gewone kauwgom. Planeten als Weight Watchers, Jenny Craig en de American Diabetes Association beschouwen suikervrije kauwgom als 'gratis voedsel'. (Maar "gratis" betekent niet onbeperkte bedragen, sommige kunstmatig gezoete items kunnen een laxerend effect hebben als ze te veel worden gebruikt.)

Gewichtsverlies Voordelen van kauwgom

Onderzoek van de Universiteit van Rhode Island toonde aan dat mensen die kauwgom kauwden 68 calorieën minder consumeerden tijdens de lunch en niet compenseerden door later op de dag meer te eten. Kauwgom hielp ook de studiedeelnemers hun trek te stillen en zich te verzetten tegen malsheid. En er is meer: ​​kauwgom kauwers verbrandden ongeveer 5% meer calorieën dan niet-kauwgom kauwers.

Een andere studie, van de Louisiana State University, gaf aan dat kauwgom behulpzaam was bij het onder controle houden van de eetlust, waardoor de dagelijkse inname van de deelnemers met 40 calorieën afnam en het verlangen naar snacks werd verminderd.

Als je ongeveer 50 calorieën per dag kauwt door kauwgom te maken, dan nog een kleine levensstijl verandert - zoals overschakelen van 2% naar 1% melk of de trap op het werk neemt - kun je gemakkelijk 100 calorieën per dag snijden. En dat zou kunnen oplopen tot het verliezen van 10 pond in een jaar.

Misschien komt het grootste voordeel van kauwgom als je routinematig naar een reep kauwgom gaat in plaats van iets meer calorieën zoals een donut of reep. Vervang een keer per week een zakje chips voor een snackzak en je kunt in een jaar tijd twee kilo afvallen.

vervolgd

Hier zijn enkele tips voor het besparen van calorieën door kauwgom te kauwen:

  • Kauwgom kauwen als je de drang hebt om tussendoor een tussendoortje te eten.
  • Steek een stuk in je mond om het einde van de maaltijd aan te geven, of om knekkeloos kauwen te voorkomen tijdens het tv-kijken of op een feestje.
  • Bewaar wat in uw tas of koffer om weerstand te bieden aan calorierijke verleidingen.
  • Houd je mond bezig met een stuk kauwgum terwijl je kookt om te voorkomen dat er geknabbeld wordt.

Overdrijf het niet

Hoewel kauwgom je kan helpen calorieën te verkleinen en afmestende snacks te vermijden, is het belangrijk om niet overboord te gooien.

De meeste suikervrije kauwgom bevatten een caloriearme zoetstof die sorbitol wordt genoemd. Sorbitol is een suikeralcohol die slecht wordt opgenomen door de dunne darm en werkt als een laxeermiddel. Een studie in The British Medical Journal vertelt over gevallen van chronische diarree, pijn en onverklaard gewichtsverlies dat te wijten was aan overmatige consumptie van sorbitolbevattende gom (15-20 sticks per dag).

Kauwgom kan ook leiden tot slikken van lucht, wat een opgeblazen gevoel kan veroorzaken. Dawn Jackson Blatner, RD, een woordvoerster van de American Dietetic Association, beveelt afwisselend kauwgom aan met een stevig stuk hard snoepgoed.

Bottom Line

Denk aan kauwgum kauwen als een ander hulpmiddel in uw gewichtsverlieskit - een die u kan helpen bij het beheersen van honger en onbedwingbare trek, en optellen tot calorie-besparingen in de tijd. De resultaten zullen niet dramatisch zijn - maar aan de andere kant is het niet moeilijk om op wat kauwgum te kauwen om aan je hunkering naar snoep te voldoen.

Zorg er wel voor dat je geen voedzame snacks zoals groenten, magere zuivel, volkoren crackers en fruit verlaat. En vergeet niet om uw suikeralcohol onder controle te houden door het verbruik van voedsel en dranken die sorbitol bevatten te beperken.

WebMD Expert Column

bronnen

Bronnen:

Dawn Jackson Blatner, RD, woordvoerster van de American Dietetic Association; auteur, Het Flexitarian Dieet.

American Dental Association-website.

obesitas, 2009.

American Society for Nutrition, wetenschappelijke sessies en jaarlijkse vergadering, New Orleans, La., April 2009.

British Medical Journal, Januari 2008; 336: 96-97.

© 2010 WebMD, LLC. Alle rechten voorbehouden.
Tweet