Raw Food | Alkalisch Dieet

Rauw eten

Hoe is Raw Food gunstig voor uw gezondheid

De effecten van wat we eten, komen blijkbaar naar voren. "Je bent wat je eet", zeggen ze. Een groeiend aantal mensen met overgewicht, obesitas en diegenen die lijden aan diabetes, hartaandoeningen en kanker zijn evident. Dat komt door de moderne wereldlevensstijl waar fastfood breed wordt ondersteund.

Voor sommigen die een goede gezondheid willen behouden, hebben ze een breed scala aan diëten om uit te kiezen. Hoewel er veel soorten zijn die allemaal het algehele welzijn beloven, is misschien wel het meest ongecompliceerde het rawfood-dieet.

Raw Food Explained

Rauw voedsel wordt eenvoudigweg gedefinieerd als voedsel dat niet gekookt is of een proces waarbij vuur wordt toegepast. Een dieet van het rauwe dieet is gebaseerd op consumerende, verse en onverwerkte voeding als het belangrijkste onderdeel van een dieet. Kortom, als tussen 75% en 100% van de totale geconsumeerde voedingsmiddelen rauw voedsel zijn; het wordt beschouwd als een raw food dieet.

Volgens voedingsdeskundigen hebben gekookte voedingsmiddelen weliswaar voeding, maar de hitte heeft ervoor gezorgd dat ze niet nuttig zijn voor ons lichaam om van te profiteren. Van koken is bekend dat het de voedingswaarde van het voedsel vermindert. Dat komt omdat als die verhit worden op 118 graden of meer, er van wordt gezegd dat het belangrijke voedingsenzymen verslaat die nodig zijn voor de spijsvertering. Het veroorzaakt ook chemische modificaties in het voedsel die verschillende, schadelijke stoffen en extra vrije radicalen opbouwen die tegenwoordig verband houden met veel van de dodelijke ziekten zoals hartkwalen en kanker.

Bovendien geloofden voedingsdeskundigen dat het eten van rauw voedsel een grote rol speelt bij de "alkalische vorming" van het lichaam. Dat komt door het ph- of "potentieel waterstof" -niveau van het voedsel. Het is een feit onder de medische experts dat het PH-niveau van ons bloed een zeer vitaal onderdeel is van een menselijk lichaam. PH staat voor het waterstofiongehalte van ons bloed.

Het aantal hangt af van het feit of het bloed meer of minder alkalisch is. De chemie van een "alkaline vormende" lichaam wordt bepaald door het voedsel dat we eten.

Dat is de reden waarom rauw voedsel geleidelijk aan kracht wint in de gezondheidsindustrie, waar velen getuigen van het feit dat rauw voedsel gezondheidsvoordelen bevordert en fysiek, zelfs psychologisch en emotioneel kan worden gemanifesteerd.

Een rawfood-dieet bestaat voornamelijk uit fruit en groenten, granen, zaden en noten en omvat geen dierlijke producten zoals vlees en zuivelproducten.

De schadelijke effecten van gekookte levensmiddelen

Digestie en absorptie worden beïnvloed door gekookt voedsel op een manier die vaak resulteert in allergische en gerelateerde lichaamsreacties. Zulke effecten treden zelden op als iemand een volledig rauw dieet volgt.

Koken voedsel doden de behulpzame enzymen die verondersteld worden om het lichaam te helpen en in plaats daarvan te vervangen door veel verzadigde vetten en cholesterol wanneer gekookt met olie samen met zout of MSG.

Volgens deskundigen Dr. Wigmore en Dr. Earp-Thomas is gekookt voedsel gekoppeld aan de ontwikkeling van tumoren en kankers. Wat erger is, is dat het ook hun groei voedt! Volledig onbewerkte diëten worden sterk aanbevolen in de strijd tegen verschillende soorten kankers en hartziekten die wereldwijd als een epidemie worden beschouwd.

In het algemeen heeft gekookt voedsel verslavende eigenschappen en beïnvloedt het gewichtstoename en obesitas.

Voordelen van een Raw Food-dieet

 1. Raw Foods hebben voedingswaarde omdat ze vol zitten met essentiële vitamines en mineralen en gezonde fytonutriënten.
 2. Rauw voedsel is inbegrepen bij verhoogde niveaus van enzymen, die de spijsverteringsprocessen ondersteunen en op andere manieren een goede gezondheid toevoegen.
 3. Het eten van rauw voedsel heeft de voorkeur omdat we de behoefte voor ons lichaam om zijn eigen spijsverteringsenzymen te genereren verminderen. Dit geeft de energie vrij die het lichaam vervolgens kan gebruiken om ander essentieel werk te vervullen, zoals genezing, celherstel en -vernieuwing, het bestrijden van vreemde materialen, metabolische regularisatie van het lichaam en nog veel meer.
 4. Een raw food dieet heeft lagere niveaus van schadelijke stoffen zoals transvetten, verzadigde vetten en cholesterol. In plaats daarvan is het geladen met hogere niveaus van gezonde, zoals vezels en kalium. Het eten van rauw voedsel draagt ​​dus bij aan minder kans op het krijgen van dodelijke gezondheidsproblemen zoals kanker en hartaandoeningen.
 5. Een gewoon rauw voedingspatroon verhoogt het immuunsysteem en behandelt een licht gevoel in het hoofd, behandelt allergieën en verkoudheden en verkort ziektedagen. Bovendien laten voedingsdeskundigen niet alleen de inname van rauw voedsel in grote hoeveelheden toe, ze bevelen het ook sterk aan! Rauw voedsel kan zo veel als je kunt worden geconsumeerd zonder je zorgen te maken over overgewicht, maar in plaats daarvan van een gezonder en energieker lichaam te genieten.
 6. Rauw dieet verwerpt de schadelijke gifstoffen die bijdragen aan huidveroudering en daarom moedigt een dieet dat rijk is aan rauw voedsel antioxidanten aan die een grote rol spelen bij het hebben en behouden van een jonger ogende teint.

Beginnend met Raw Diet

Start het Raw Food-dieet met Yuri Elkaim

Yuri Elkaim is de auteur van Eating for Energy en zijn boek is bestseller in vele boekwinkels en zelfs in Amazon. In zijn boek ontdek je hoe je op de juiste manier een raw food dieet kunt starten. Je eet letterlijk voor energie!

Yuri is een holistische voedingsdeskundige die duizenden mensen heeft geholpen met het raw food dieet. Je kunt hem op televisie bekijken op zijn website.

Lees zijn tips voordat je je raw food dieet begint door hier te klikken

Nu je hebt geleerd over de schadelijke effecten van gekookt voedsel en de gezondheidsvoordelen van rauw voedsel, vraag je jezelf misschien af ​​hoe je aan dit soort dieet kunt beginnen. Het goede nieuws is dat het geen complexiteit van uw kant vereist. In feite is het niet alleen handig om rauw voedsel als een belangrijk onderdeel van je dieet te hebben, maar het is ook goedkoop! Hier zijn enkele suggesties die u kunt gebruiken.

Een rauw dieet is puur veganistisch, dus minder vleesproducten zoals zuivel en veel fruit en groenten, samen met zaden en noten. Als je niet zonder vlees kunt leven, zijn er verschillende alternatieven beschikbaar, zoals biologische hele kip, vlees en eieren. Rauwe vis zoals sushi heeft ook de voorkeur. Zelfs zuivelproducten zoals melk, room, kaas en yoghurt hebben ook organische equivalenten.

Zorg ervoor dat uw dagelijkse voeding voor ten minste 75% bestaat uit rauw voedsel. Plan je dagelijkse maaltijden. Bijvoorbeeld, voor het ontbijt kunt u fruit en vers sap hebben in plaats van koffie of ontbijtgranen. Voor de lunch kunt u een klein portie biologisch vlees combineren met groenten zoals salade. Wat betreft het diner, heb je misschien voedsel gekookt in kleine hoeveelheden. Als laatste kun je overdag noten en fruit voor je snacks krijgen.

Een onderdeel van een veganistisch dieet is het vermijden van te veel suiker, producten op basis van gluten zoals tarwe en zout en MSG dus wees daar ook voorzichtig mee.
Bij het winkelen voor eten, hebben veel supermarkten een afdeling die zich toelegt op biologische en "groene" producten, dus zorg ervoor dat je het meeste van je voedsel daar krijgt tijdens je volgende reis naar de markt.

Kortom, rauw voedsel kan het idee hebben dat het te saai is omdat het alle heerlijk uitziende voedingsmiddelen waar je van houdt, kwijt raakt. Een deel daarvan is waar, maar het probleem is dat het reguliere voedsel dat we eten op de lange termijn een negatieve invloed kan hebben op onze gezondheid. Ten eerste moet je begrijpen dat de inspanningen om een ​​raw food dieet te houden echt de moeite waard zijn. Probeer het zelf en vroeg of laat kunt u de vruchten plukken.

Raw Food | Alkalisch Dieet

Alkalisch voedsel is voedsel dat de hoeveelheid zuurstof verhoogt die uw bloed binnenkrijgt. De meest alkaliserende voedingsmiddelen zijn RAW groene bladgroenten, niet-zoet fruit en (tarwe) grassen. Het tegenovergestelde van alkalisch voedsel is zuur voedsel.

Hoeveel zuurstof uw bloed kan opnemen, wordt gemeten op een pH-schaal van 0 tot 14. Een pH van 0 is het meest zuur, terwijl een pH van 14 het meest alkalisch is.

Het juiste zuur - alkalinesaldo

Ons bloed is in balans als we licht alkalisch zijn: met een pH van 7.365.

In het begin van de 20e eeuw deden zeer slimme wetenschappers en Nobelprijswinnaars een grote ontdekking. Als ons bloed niet genoeg zuurstof kan opnemen, worden we ziek: kanker, hartklachten, artritis en candida-infecties, diabetes zijn het gevolg.

Je weet dat ons lichaam probeert een constante temperatuur van 98,5F of 37C te handhaven. Maar weet u dat uw lichaam nog meer moeite doet om de juiste hoeveelheid zuurstof in uw bloed te houden (een pH van 7.365)? Wanneer onze pH te hoog of te laag is, voelen we ons niet goed, voelen we ons moe, worden we zwaarder, hebben we een slechte spijsvertering en krijgen we pijntjes en kwalen.

De meeste mensen in de VS en Europa zijn te zuur: ze kunnen onvoldoende zuurstof opnemen. Dat is de reden waarom kanker, hartaandoeningen, artritis en diabetes epidemisch zijn.

Waarom zijn we te zuur? De beroemde vier:

 • Spanning;
 • toxinen;
 • parasieten; en
 • Het VOEDSEL dat we eten.

Acid Foods List

Het is jammer dat het voedsel dat we het leukst vinden maakt ons het meest zuur en dus ziek. Wat zijn dit voedsel? Je raadt het al:

 • Junk & verwerkt voedsel;
 • Suiker;
 • Alle dierenvoeding (vlees, eieren, kip, vis, kreeft, oesters);
 • Granen: (witte) tarwe, rijst, pasta, meel, brood enz .;
 • Wat fruit;
 • Zuivelproducten (melk, kaas, boter);
 • Slechte vetten;
 • Pinda's, cashewnoten.

Alkalische voedingsmiddelenlijst

Tijdens de meeste van onze levens is het grootste deel van het voedsel dat we eten (sterk) zuur. Deze maken ons ziek en moe. Door rauw alkalisch voedsel en drankjes te eten, kunnen we ons lichaam helpen om zichzelf te genezen van de meeste ziekten:

 • Groenten - vooral rauwe groene bladgroenten.
 • Verse kruiden en specerijen - peterselie, basilicum, koriander, cayenne, gember;
 • Fruit - watermeloen, avocado, komkommer, jonge kokosnoten;
 • Tarwegras;
 • Spruiten: d.w.z. luzerne, mungboon, broccoli enz.

Ga voor meer informatie naar de lijst met zuur-alkalische voedingsmiddelen.

De beste alkalische dranken zijn alkalisch water, jong kokoswater, groentesap en tarwegrassap. Als je heel zuur bent, heb je misschien alkalische supplementen nodig om sneller weer in balans te komen.

Hoe zurig ben jij?

Hoe weet je de pH van je lichaam? Ik ben dol op deze, omdat het ongelooflijk gemakkelijk is om erachter te komen wat je alkaliteit is. Je koopt gewoon wat pH-teststrips (ook lakmoespapier genoemd) in een gezondheidswinkel en plas erop. Het papier zal u onmiddellijk vertellen wat uw pH is en dus, hoe alkalisch of zuur u bent.

Hier zijn 8 eenvoudige stappen voor het testen van uw pH.

De beste en goedkoopste alkalische voedingsmiddelen

Wilt u de beste en goedkoopste alkaliserende voedingsmiddelen weten? Eetbare wilde planten! Ze zijn zeer alkalisch, overvloedig, fris en gratis! Als je er een paar in je salade gooit, kun je beter in balans blijven.


gerelateerde artikelen

Alkalische voedsellijst
Smoothies maken
Groentesap Recepten
Super Foods
Wild eetbare Groenen
Strawberry Banana Smoothie Recept
Meer recepten voor rauwe voeding


Krijg gezondheidsgeheimen, recepten, blog- en video-updates per e-mailDeze inhoud op uw website of in uw e-zine? U kunt, zolang u dit opneemt: "Esme Stevens is de president van Raw Food Europe en heeft de nummer 1-website voor starters van een raw food dieet: thebestofrawfood.com."


Tweet