Glycemische index van eieren

In een poging om de bloedsuikerspiegel laag en stabiel te houden, verwijzen veel diabetici en lijners naar de glycemische index. Omdat koolhydraten het grootste effect op uw bloedsuikerspiegel hebben, zijn de meeste voedingsmiddelen die op de glycemische index worden vermeld, voedingsmiddelen op basis van koolhydraten. Eieren, met name eiwitten, maken deel uit van de dagelijkse voeding van veel mensen of gewichtsverlies.

Video van de dag

De glycemische index is een grafiek die voedingsmiddelen en dranken rangschikt op basis van hun potentieel om uw bloedsuikerspiegel te verhogen. De voedingsmiddelen en dranken met een hoge rangorde, 70 en hoger, zullen uw bloedglucosewaarden snel en aanzienlijk verhogen. Voedingsmiddelen die tussen 56 en 69 staan, hebben een matig effect op uw bloedglucosewaarden. Ten slotte hebben voedingsmiddelen onder de 55 een minder significant effect op uw bloedglucosewaarden en zullen ze niet snel of aanzienlijk stijgen. De glycemische index is vaak het referentiekader dat scheidt wat wordt beschouwd als een "goed" koolhydraat van een "slecht" koolhydraat.

Eieren en eiwitten hebben een glycemische indexclassificatie van nul. Omdat eieren geen koolhydraten of suikers bevatten, hebben ze niet het potentieel om uw bloedglucosewaarden te verhogen. Eieren zijn voornamelijk eiwitten maar bevatten ook voedingsvet - vooral gezond onverzadigd vet. Eiwitten zijn volledig eiwitrijk en bevatten weinig calorieën. Omdat de glycemische index voornamelijk bestaat uit voedingsmiddelen op basis van koolhydraten, worden eieren meestal niet vermeld in de glycemische index. Voedingsmiddelen en dranken met een hoge glycemische indexranglijst bevatten over het algemeen verwerkte of geraffineerde koolhydraten.

Eieren en eiwitten zijn ideaal voedsel om een ​​afslankdieet te ondersteunen. De American Council on Exercise beveelt specifiek eiwitten aan om af te vallen. Eieren bevatten veel eiwitten, wat vooral belangrijk is als je aan het lijnen bent, omdat eiwitten je magere spierweefsel houden en meestal vet verbranden. Elk eiwit heeft ongeveer 4 g eiwit. Eieren zijn ook ideaal omdat ze uw bloedsuikerspiegel niet verhogen. Wanneer u uw bloedsuikerspiegel verhoogt, geeft uw lichaam insuline af om uw bloedsuikerspiegel te verlagen en te stabiliseren. Op zijn beurt heeft insuline de neiging om vet op te slaan op uw lichaam. Volgens Jonny Bowden, Ph.D. en klinische voedingsspecialist, eieren scoren een perfecte 1,00 in eiwitefficiëntie, waardoor ze misschien wel de beste eiwitbron zijn die je kunt eten.

Vele tientallen jaren geleden aten mensen dagelijks rauwe eieren. Onlangs hebben de angsten van salmonella echter afgeraden om vrijwel al het voedsel in zijn onbewerkte staat te eten. Bowden legt uit dat het risico niet zo groot is als je misschien denkt. In een studie getiteld "Een overzicht van de Salmonella Enteritidis Risicobeoordeling voor schaaleieren en eiproducten," gepubliceerd in de "Risicoanalyse van april 2002", vonden onderzoekers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw dat ongeveer 0,03 procent van de 69 miljard geproduceerde eieren jaarlijks salmonella bevatte. . Bowden meldt ook dat als je biologische eieren of omega-3 verrijkte eieren eet, het risico bijna niet bestaat.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet