Gewichtstoename met een snel metabolisme - 5 eenvoudige stappen om te volgen

hoe je aankomt met een snel metabolismeAls er iets is waar skinny guys mee worstelen, is het leren hoe je kunt aankomen met een snel metabolisme.

Als je jezelf zou classificeren als een typische magere vent of hardgainer, is de kans groot dat je het gevoel hebt dat je al het mogelijke hebt geprobeerd om spiermassa te bouwen zonder succes of beperkt succes.

Je hebt elke workout geprobeerd die je tegenkwam, probeerde verschillende voedingsmiddelen aan je dieet toe te voegen, probeerde meer calorieën te eten en misschien heb je zelfs de hulp van een andere man gezocht die meer gespierd is dan jij.

En toch, je hebt niets om ervoor te laten zien.

Dus hoe kom je aan met een snel metabolisme? En nog belangrijker, wat doe je verkeerd waardoor je geen serieuze winst kunt maken?

Laten we eens kijken naar enkele vereisten die u moet weten over hoe u kunt aankomen met een snel metabolisme.

De uitdaging: hoe je gewicht kunt winnen met een snel metabolisme

Grappige magere vent met kettlebellsHet eerste dat je moet weten als je wilt aankomen, is dat je om spieren op te bouwen een "positieve caloriebalans" hebt.

Dit betekent dat je meer calorieën moet consumeren dan je tijdens de dag verbrandt. Deze extra calorieën geven je lichaam de brandstof die het nodig heeft om nieuw spierweefsel op te bouwen en je te helpen opgroeien.

Omdat je nu een snel metabolisme hebt, betekent dit dat je calorieën zo snel verbrandt dat het moeilijk is om je voedselinname bij te houden als je geen plan hebt.

Laten we het eens hebben over enkele manieren waarop we uw lichaam kunnen "slim afslaan", zodat u kunt beginnen met afvallen.

Houd je trainingsvolume laag

[adrotate group = "1"] Het eerste wat je kunt doen (en waar de meeste jongens het mis hebben in de sportschool) is om je totale trainingsvolume aan de lage kant te houden.

Als een magere vent heb je al een iets lager dan gemiddeld herstelvermogen ... dus je wilt niet dat extra lange trainingen dit probleem nog verergeren.

Vergeet niet dat elke extra set die je in de sportschool speelt extra calorieën opeet en in je herstelwinkels snijdt.

Je workouts moeten kort maar intens zijn. Stap in en ga weg - dat is jouw motto.

Dit houdt in dat je minder isolatie-oefeningen doet en dat je je vooral richt op samengestelde bewegingen.

Hef zware gewichten op met lage herhalingen

Spreken van samengestelde bewegingen, bij het uitvoeren van deze oefeningen, denk aan lage herhalingen, zware gewichten.

Het opheffen van zware gewichten is wat je magere frame gaat invullen. Streven naar sets van 3-6 herhalingen en niet meer dan 8 herhalingen.

Focus op calorierijk voedsel

Voor de magere vent die gewicht wil winnen, zal je dieet 90% van de vergelijking zijn. Je moet absoluut manieren vinden om meer calorierijk voedsel in te nemen.

U wilt zich richten op voedsel dat rijk is aan calorieën en dat de minste ruimte in uw maag inneemt, maar een hoge calorie-opbrengst heeft.

Sommige van de beste high-density voedingsmiddelen die u zou moeten consumeren zijn onder andere ...

 • Fruit
 • Noten en notenboters
 • lijnzaad
 • Zalm
 • avocado's
 • Ruwe haver
 • rood vlees
 • Hele eieren
 • Volkoren pasta
 • Volkorenbrood

Deze soorten voedsel bieden de meeste calorieën voor de hoeveelheid voedsel die je eet.

Gebruik Weight Gain Shakes om meer calorieën toe te voegen

Een andere geweldige manier om u te helpen meer calorieën binnen te krijgen, zodat u een hogere massawinst kunt zien, is het gebruik van caloriearme gewichtstoename shakes.

Nu kunt u deze pre-gemaakt kopen als u dat echt wilt, maar het is vaak een beter idee om ze zelf te maken.

Om dit te doen, moet je gewoon een paar ingrediënten combineren, zoals:

 • Wei-eiwitpoeder
 • Droge haver
 • Magere melk
 • Griekse yoghurt of kwark
 • Vers of bevroren fruit
 • Flaxzaden, kokosolie, pindakaas of andere ingrediënten waarvan u denkt dat ze goed zouden werken.

Dit geeft je een mooie balans tussen alle drie de macronutriënten en kan je gemakkelijk 300 tot 400 calorieën tussen je snacks en maaltijden helpen toevoegen.

Laat je spieren rusten in alle andere tijden

Eindelijk het laatste dat elke magere man moet doen om aan te komen met een snel metabolisme; is om u te concentreren op zoveel mogelijk rusten op alle andere momenten op de dag behalve uw training.

Een reden waarom sommige magere jongens echt moeite hebben om spieren te krijgen, is omdat ze erg onrustig zijn en dus een hoog calorieverbrandend effect hebben.

Als u voortdurend uw been schudt, tegen uw vinger tikt, of opstaan ​​om rond te lopen, kan dit ertoe leiden dat u elke dag honderden calorieën verbranden.

Dat zijn honderden calorieën die kunnen zijn overgegaan op spieropbouw, waardoor je resultaten zijn weggenomen.

Je wilt je echt concentreren op het zo veel mogelijk ontspannen gedurende de dag. Dit betekent ook dat je moet bezuinigen op andere aanvullende, aan oefeningen gerelateerde hobby's die je misschien hebt, zoals teamsporten of extra cardiotraining.

Je lichaam heeft die nu gewoon niet nodig, omdat je energie probeert te sparen voor het opbouwen van spieren.

Magere jongens met een snel metabolisme zullen het moeilijk hebben; ze hoeven geen extra onnodige calorieverbranding toe te voegen aan hun dagelijkse uitgaven.

Dit zijn allemaal belangrijke dingen die u moet onthouden over hoe u kunt aankomen met een snel metabolisme. Hoewel het soms zwaar aanvoelt, met voldoende planning, het juiste dieetplan en het juiste programma voor gewichtstoename, kun je nu echt kilo's spiermassa aan je magere frame toevoegen.

 

Gewichtstoename met een snel metabolisme - 5 eenvoudige stappen om te volgen

V. Ik heb een zeer hoog metabolisme en ik kan niet aankomen. Mijn energieniveau doet me soms uitgeput aanvoelen. Is er een manier om aan te komen / spieren die gezond zijn?

We ontvingen uw vraag op Metabolism.com en hebben enkele antwoorden op uw probleem.

Gewichtstoename kan net zo afschrikwekkend lijken als proberen om af te vallen. Moeilijke training in de sportschool, talloze maaltijden per dag, alles leverde geen resultaat op. Er is een formule voor succesvolle gewichtstoename.

Raak je die herhalingen hard in de sportschool, maar maak je geen winst? Het aanpassen van het anabolisme / katabolisme-evenwicht door gerichte suppletie kan een succesvolle toevoeging zijn aan een plan voor gewichtstoename. Eenvoudig gezegd, anabolisme is het proces van het opbouwen van weefsel en katabolisme is het proces van weefselafbraak. Dergelijke balancers omvatten beta-hydroxy-beta-methybutyraat (HMB) en fosfatidylserine. In studies bij mensen heeft HMB belofte getoond als een anti-katabolisme wanneer het wordt gebruikt in combinatie met een trainingsprogramma voor resistentie. Een aantal studies hebben aangetoond dat toediening van fosfatidylserine de ACTH-respons (adrenocorticotroop hormoon) verminderde tijdens inspanning. ACTH veroorzaakt de afscheiding van cortisol, dat het meest verantwoordelijk is voor katabolisme na de operatie.

Suppletie met de juiste voedingsstoffen kan pijn en chronische vermoeidheid verminderen die wordt geassocieerd met krachttraining met hoge intensiteit. Een goede training is een belangrijke factor om met succes de lichaamssamenstelling te veranderen door spieropbouw en vaak gepaard gaande met het splitsen of samenstellen van tegenovergestelde spiergroepen tijdens de training. Duur, herhaling en specifieke technieken zijn ook componenten van spieropbouw die aandacht vereisen.

Als u meer wilt weten over hoe u uw metabolisme onder de knie kunt krijgen, kijk dan eens naar het boek Metabolism.com. Inbegrepen in het boek is een 20 pagina's tellend programma dat we het Ultimate Weight Gain-programma noemen met details voor maaltijdplanning, snacks, trainingsroutines en nuttige supplementen.

Succes!

Robert L. Pastore, Ph.D., CNC, CN
Senior voedingsdeskundige op Metabolism.com

Tweet