De ultieme gids voor het gebruik van groene thee-extract

Groene thee wordt al duizenden jaren over de hele wereld gebruikt als een gezondheidsbevorderende en ontspannende warme drank. Er zijn honderden claims geweest van de potentiële gezondheidsvoordelen van groene thee, waarvan er vele inmiddels zijn bevestigd door wetenschappers. Wanneer u groene thee-extract neemt, krijgt u een krachtige dosis gezondheidsbevorderende stoffen.

In dit artikel zullen we de beste manieren onderzoeken waarop u groene thee-extract kunt nemen. We onderzoeken de aanbevolen doseringen, mogelijke bijwerkingen en hoe deze het beste kunnen worden ingenomen. We kijken ook naar supplementenstapels die u kunt gebruiken met extract van groene thee-supplementen.

vrouw groene thee buiten gezonde buiten gieten Groene thee-extract heeft een aantal geweldige gezondheidsbevorderende voordelen

Waarom groene thee-extract nemen?

Groene thee-extract is geweldig voor iedereen die zijn lichaam een ​​krachtige gezondheids-kick wil geven! Het wordt het best gebruikt naast een gezond dieet en een gezonde levensstijl. Als je een ongezonde levensstijl hebt, zul je waarschijnlijk niet de voordelen van groene thee-extract ervaren, net als wanneer je al een gezond voedingspatroon gebruikt en dagelijks wat aan lichaamsbeweging doet.

De belangrijkste gezondheidsbevorderende samengestelde groepen in groene thee omvatten catechinen, polyfenolen en een verbinding genaamd EGCG. [1] Mensen hebben de neiging om groene thee-extract te nemen vanwege de krachtige anti-inflammatoire en antioxiderende voordelen van deze verbindingen.

Bovendien hebben wetenschappers ontdekt dat de verbindingen in groene thee-extract een groot aantal andere belangrijke voordelen kunnen hebben. Deze potentiële voordelen omvatten antibiotische en antivirale effecten, die een gezond gewicht ondersteunen, en anderen. [2] Er is echter nog niet voldoende sluitend bewijs om deze beweringen zeker te maken. Dit is de reden waarom mensen tegenwoordig groene thee-extract nemen als een krachtig voedingssupplement en antioxidant.

Hoeveel moet ik nemen?

Groene thee-extract van de liftmodus: 98% polyfenolen, 50% EGCG

De beste dosering voor het nemen van groene thee-extract is tussen 250 - 500 mg per dag. [3] De dosering die u gebruikt, is ook afhankelijk van de sterkte en kwaliteit van het extract dat u gebruikt. De aanbevolen dosering hierboven is voor een hoogwaardig 95% zuiver product. We raden af ​​om de aanbevolen dosering te overschrijden wanneer u groene thee-extracten gebruikt.

Het is aangetoond dat hoge doses uw lever kunnen beschadigen en bijwerkingen zoals hoofdpijn, prikkelbaarheid en angst kunnen veroorzaken. [4] Er wordt gedacht dat sommige van deze bijwerkingen worden toegeschreven aan het cafeïnegehalte dat aanwezig is in veel groene thee-extracten. Om deze bijwerkingen te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat uw extract vrij is van cafeïne.

Hoe neem je groene thee-extract?

U kunt op verschillende manieren groene thee-extracten nemen. Het heeft een zeer hoge oplosbaarheid in water, dus toevoeging aan een kop heet water, thee of een glas sap is een goede methode. [5] Het heeft echter een sterke smaak. Je kunt ook groene thee-extractpoeder nemen met een gezonde smoothie.

Andere methoden zijn het gebruik van capsules om de smaak te vermijden of zelfs om groene thee-extracten sublinguaal (onder je tong) te nemen. Deze methode maakt de snelste toegang tot uw bloedbaan mogelijk, maar is op de lange termijn misschien af ​​te raden vanwege de zuurgraad van het extract en de sterke smaak.

Waarmee kunt u groene thee-extract combineren?

U kunt groene thee-extract nemen met een aantal andere supplementen. Het is een zeer veilig gezondheidsbevorderend supplement en is van natuurlijke oorsprong, wat betekent dat het gemakkelijk kan worden gemengd met andere gezondheidssupplementen.

vrouw met groene thee-extract smoothie U kunt groene thee-extract in een gezonde smoothie nemen voor geweldige resultaten!

Onze top drie stapels waarmee u groene thee-extracten kunt nemen, zijn onder andere:

  • Groene thee-extract met cafeïne + L-theanine: deze geweldige stapel geeft je de gezondheidsbevorderende voordelen van een hoogwaardige groene thee-extract in combinatie met de stimulerende en stemmingsverminderende effecten van cafeïne + L-theanine. Het is een geweldige ochtendstapel om je vrije dag op een positieve manier te beginnen.
  • Groene thee-extract met Icariin: als u uw vitaliteit en libido wilt stimuleren, is dit absoluut een van de best aanbevolen stapels! Wanneer u groene thee-extract neemt met Icariin, krijgt u de bonus van ontstekingsremmende, antioxiderende effecten in combinatie met de libido-stimulerende effecten van Icariin.

Conclusie

neem groene thee-extract Groene thee-extract gemaakt van gedroogde groene theebladeren

Samenvattend kun je Groene Thee-extract op verschillende manieren en met een aantal andere supplementen in een stapel nemen. De aanbevolen dosering is ongeveer 250 - 500 mg per dag voor een extract van hoge kwaliteit. Mensen nemen vaak groene thee-extract met heet water, sap of in een smoothie. Groene thee-extract is een natuurlijk gezondheidsbevorderend supplement en kan helpen om op te treden als een ontstekingsremmende, antioxiderende stof met het potentieel om te helpen een gezond metabolisme te handhaven.

Referenties:

[1] Groene theesamenstelling, consumptie en polyfenolchemie, HN Graham, Prev Med. 1992 mei; 21 (3): 334-50.

[2] Gunstige effecten van groene thee: een literatuuroverzicht, SB Chacko et al., Chin Med. 2010; 5: 13, Online gepubliceerd 2010 Apr 6. doi: 10.1186 / 1749-8546-5-13

[3] Groene thee Catechins, Examine.com, teruggevonden op 10 november 2016

[4] Nadelige effecten van geconcentreerde groene thee-extracten, AH Schönthal, Mol Nutr Food Res. 2011 Jun; 55 (6): 874-85. doi: 10.1002 / mnfr.201000644. Epub 29 april 2011

[5] Antibacteriële effecten van in water oplosbare groene thee-extracten op multi-antibioticaresistente isolaten van Pseudomonas ..., NH Jazani, Pak J Biol Sci. 2007 1 mei; 10 (9): 1544-6