15 Kruiden & specerijen die u helpen om af te vallen

Voeg deze kruiden en specerijen toe aan je gezonde voeding om je doelstellingen voor het afvallen te bereiken!

# 1 Kurkuma

Meestal geassocieerd met Indiaas eten, is aangetoond dat kurkuma ontstekingen helpt verminderen, waarvan een hoog niveau een belangrijke oorzaak kan zijn van obesitas en moeite heeft om af te vallen.

# 2 Kaneel

Vrijelijk kaneel besprenkelen met je havermout kan helpen je bloedsuiker- en insulinespiegels onder controle te houden, je te beschermen tegen diabetes en tegelijk je honger te beheersen.

# 3 Cayennepeper

Een verbinding in hete pepers, dihydrocapsiaat genoemd, heeft aangetoond dat het het vermogen van het lichaam om vet te verbranden verhoogt wanneer het drie keer per dag wordt gegeten.

# 4 gember

Verse gember of gemberpoeder kan helpen om uw eetlust te verminderen en uw eetlust te verminderen.

# 5 Zwarte peper

Van de stof in zwarte peper die hem die gepeperde smaak geeft, piperine genaamd, is aangetoond dat het lichaam meer calorieën verbrandt door het proces van thermogenese. Piperine kan ook helpen uw lichaam de voedingsstoffen efficiënter te gebruiken.

# 6 Koriander

Koriander is een veelgebruikt ingrediënt in de Indiase kruidenmixen waarvan is aangetoond dat ze de metabolische functie verhogen en het gewichtsverlies verhogen in dierstudies.

# 7 Komijn

Evenzo is het aangetoond dat komijn, hoewel het niet op zichzelf is onderzocht, het gewichtsverlies verbetert wanneer het wordt gemengd met andere kruiden en specerijen.

# 8 Peterselie

Verschillende onderzoeken naar ratten hebben aangetoond dat peterselie kan helpen de hoeveelheid glucose in het bloed te verminderen. Als dit in mensen waar is, zou peterselie waarschijnlijk helpen om de eetlust onder controle te houden en een gezonde verwerking van voedsel in energie te bevorderen.

# 9 Ginseng

Meerdere dierstudies hebben aangetoond dat de kruidenpanax ginseng kan helpen bij gewichtsvermindering en zelfs langzame gewichtstoename als gevolg van diëten met veel vet.

# 10 Kardemom

Studies bij ratten hebben aangetoond dat kardemom kan helpen bij het verlagen van de bloedglucose en het reguleren van insuline, evenals het verlagen van LDL (slechte) cholesterolwaarden.

# 11 Kruidnagel

Net als veel andere kruiden op deze lijst, kunnen teentjes je helpen af ​​te vallen door je stofwisseling te versnellen en je lichaam te helpen meer calorieën te verbranden.

# 12 Mosterd

Mosterdzaad lijkt een thermogeen effect te hebben op het lichaam, waardoor het meer calorieën verbranden terwijl het voedsel verteert. Voorbij de mosterd die je misschien associeert met hotdogs, probeer je eten te kruiden met gedroogde mosterdzaadpoeder voor een extra kick!

# 13 Knoflook

Door knoflook aan uw eten toe te voegen in verse of poedervorm, kunt u mogelijk beter koolhydraten en vetten metaboliseren. Dierproeven hebben ook aangetoond dat knoflook het lichaam kan verhinderen om meer vet te maken.

# 14 Groene thee

Groene thee heeft bewezen een aantal gezondheidsvoordelen te hebben. Naast het helpen van kanker en diabetes te voorkomen, kan groene thee ook uw metabolisme versnellen en u helpen gewicht te verliezen.

# 15 Pepermunt

Een studie gepubliceerd in 2009 bleek dat de geur van pepermunt kan helpen om de eetlust te verminderen. In de studie verbruikten deelnemers die een week pepermunt rook voordat ze aten, in de loop van de week 1.800 minder calorieën dan de controlegroep.

bronnen:

  • http://www.webmd.com/food-recipes/features/spices-and-herbs-health-benefits
  • http://health.howstuffworks.com/wellness/food-nutrition/natural-foods/natural-weight-loss-food-herbs-and-spices-ga.htm
  • http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf0628025
  • http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=8828845
  • http://jn.nutrition.org/content/110/5/931.short
  • http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0031938406000540
  • http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874105006094
  • http://www.webmd.com/diet/news/20050126/green-tea-fights-fat
  • http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0195666308003358