Waarom de meeste sushi eigenlijk slecht voor je is

De gezonde voordelen van sushi van hoge kwaliteit worden niet ontkend, zoals je in de beste Japanse restaurants over de hele wereld kunt vinden (en daarvoor een aardige cent betalen). De waarheid is dat de meeste sushi die tegenwoordig wordt geconsumeerd niet van die standaard zijn. Het is meer de snelle goedkope variëteit die je krijgt in buurtrestaurants of sushi onderweg. Als je niet oppast, kan sushi een zeer hoge carb-lunch zijn zonder eiwitten of groenten, waardoor je honger hebt en naar meer suiker verlangt na het eten ervan.

Hier zijn een paar dingen die u moet overwegen voordat u een snel tweegesprek neemt:

1. Sushi rijst wordt gemaakt met suiker en rijstazijn. Gemiddeld worden twee eetlepels suiker en twee eetlepels rijstazijn per twee kopjes sushi-rijst gebruikt. Op de top van al die suiker, je typische hand roll is 60 - 75% rijst - het equivalent carb gehalte van twee sneetjes brood.

2. Het type rijst dat in sushi wordt gebruikt, is rijst met een korte korrelgrootte die de bloedsuikerspiegel doet stijgen.

3. De eiwitbedragen in sushi zijn erg klein. Ik adviseer een palmgrootte van eiwitten bij elke maaltijd. Je zou veel sushi moeten eten om dat bedekt te krijgen en dan is er al die rijst die je mee zou eten.

4. Omdat het weinig proteïnen en vetten bevat, is het verzadigd van verzadiging en zul je meer suikers verlangen naar je typische snelle lunchsushi.

5. Het is erg zout. Sushi rijst is gemaakt met zout en sojasaus bevat veel zout.

5. Veel dingen in je gemiddelde sushi, zoals de krabsticks in Californische broodjes, zijn bewerkte voedingsmiddelen.

Wat je kunt vermijden

Tweet