10 geweldige voordelen van Oolong thee | Organische feiten

Gezondheidsvoordelen van oolong-thee omvatten het vermogen om chronische gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, ontstekingsaandoeningen en hoge cholesterolwaarden te verminderen terwijl essentiële vitale antioxidanten worden verschaft en een superieure botstructuur, een robuuste huid en een goede tandgezondheid worden bevorderd. Oolong thee is geurig met een aangenaam aroma en heeft een fruitige smaak. Ondanks het cafeïnegehalte is het nog steeds een ontspannen drankje.

De gezondheidsvoordelen van oolong-thee worden verdubbeld vanwege de gecombineerde kwaliteiten van zwarte thee en groene thee. Volgens de Tea Association of the United States valt deze thee ergens tussen groene en zwarte thee, omdat de bladeren gedeeltelijk geoxideerd zijn. Er zijn talloze soorten thee in deze wereld, maar Oolong thee is een van de meest heilzame.

De oorsprong van oolong-thee dateert van bijna 400 jaar, toen het brede gebruik in China vond. Het is een semi-groene gefermenteerde thee, maar het fermentatieproces wordt gestopt zodra de theebladeren hun kleur beginnen te veranderen.

Oolong Tea Voedingswaarde

Deze thee is een natuurlijk geschenk dat rijk is aan antioxidanten. Het bevat ook vitale vitaminen en mineralen zoals calcium, mangaan, koper, carotine, selenium, kalium en vitamine A, B, C, E en vitamine K. Bovendien bevat het foliumzuur, niacinamide en andere ontgiftende alkaloïden. Het is ontwikkeld in semi-gefermenteerde verwerking, die de thee voorziet van talrijke polyfenolische verbindingen en nog meer waardevolle gezondheidsvoordelen toevoegt. Oolong-thee bevat ook cafeïne, theofylline en theobromine (vergelijkbaar met cafeïne), dat bij consumptie het zenuwstelsel kan stimuleren.

Bekijk video: 6 redenen waarom u Oolong-thee zou moeten nemen

Gezondheidsvoordelen van Oolong Tea

Met zoveel gezondheidsvoordelen en een ontspannend effect is het voor jou, het opnemen van deze thee in je dieet, een geweldig idee. Laten we eens kijken naar de ongelooflijke voordelen van oolong thee.

Beheert het gewicht

De polyfenolische verbinding die wordt aangetroffen in Oolong thee is zeer effectief in het reguleren van het metabolisme van vet in het lichaam en het verminderen van obesitas. Het activeert bepaalde enzymen, waardoor de functies van vetcellen in het lichaam worden verbeterd en een dagelijkse consumptie van deze thee obesitas kan verminderen. In één onderzoek vertoonden muizen die naast een dieet met veel vet en veel suiker ook polyfenolen kregen nog steeds een afname van het totale lichaamsgewicht en de vetindex. Sommige eerdere studies toonden zelfs aan dat het cafeïnegehalte een actief ingrediënt was voor gewichtsverlies, maar het lijkt nu vooral te wijten te zijn aan de polyfenolen. Blijkbaar werken de actieve bestanddelen in oolongthee voor je.

Verwijdert schadelijke vrije radicalen

De polyfenolische verbinding in Oolong thee is ook verantwoordelijk voor de verwijdering van vrije radicalen in ons lichaam omdat het als een antioxidant fungeert. Daarom kan het consumeren van dagelijkse doses oolongthee mensen helpen tegen de mogelijke schade die deze vrij bewegende cellen vaak aan het lichaam toebrengen, waaronder kanker, atherosclerose, beroerte, reumatoïde artritis, neurodegeneratie en diabetes.

Voorkomt eierstokkanker

Oolong-thee is rijk aan kanker-eigenschappen. Het drinken ervan helpt om het risico op het ontwikkelen van eierstokkanker aanzienlijk te verlagen vrouw.

Huidsverzorging

Volgens wetenschappelijke experimenten kunnen patiënten met de diagnose eczeem baat hebben bij het drinken van 3 kopjes oolongthee gedurende de dag. De gunstige resultaten van deze thee kunnen worden gezien in minder dan een week en deze patiënten zullen een opmerkelijke verbetering laten zien in het herstellen van huidproblemen. In een onderzoek uit 2001 bleken 54% van de proefpersonen na 6 maanden dagelijkse inname van Oolong thee positieve, langdurige resultaten te hebben in termen van huidaandoeningen.

Behandelt atopische dermatitis

Hoewel het actieve mechanisme niet precies is vastgesteld, geloven velen dat de polyolenolen in oolongthee ook werken als anti-allergene verbindingen, waardoor irritatie en chronische huidproblemen zoals atopische dermatitis worden verlicht.

Verbetert de bottengezondheid

De antioxidanten die in oolong thee aanwezig zijn, beschermen tanden tegen bederf, versterken de botstructuur, voorkomen osteoporose en bevorderen een normale, gezonde groei van het menselijk lichaam. Een aantal studies hebben de langetermijneffecten van het drinken van deze thee geanalyseerd, met name op botmineraaldichtheid (BMD). Ze toonden aan dat mensen die consequent meer dan 10 jaar zwarte of oolongthee dronken, minder snel hun botmineraaldichtheid verloren in die tijd. Er wordt gedacht dat sommige van de componenten in deze thee de retentie van mineralen uit andere voedingsmiddelen die we consumeren, zelfs stimuleren.

Beheersing Diabetes

Oolong-thee wordt gebruikt als een kruidenbrouwsel voor de behandeling van type 2-diabetische aandoeningen en als een aanvulling op andere aanvullende geneesmiddelen voor de behandeling van de ziekte. Het reguleert de hoeveelheid bloedsuiker en insuline in de bloedbaan, zodat de gevaarlijke dalingen en pieken in de bloedsuikerspiegel die rampzalig kunnen zijn voor diabetici worden verminderd. Een onderzoek uit 2003 toonde aan dat, in combinatie met reguliere hyperglycemische geneesmiddelen, oolongthee de bloedsuikerspiegel verder in evenwicht bracht en plotselinge dalingen bij bijna alle proefpersonen kon voorkomen.

Voorkomt kanker

Het is een bekend feit dat theedrinkers een lager risico hebben om huidkanker te krijgen. Bovendien bevordert de polyfenolische verbinding in oolongthee apoptose in het geval van kankerachtige celgroei in de maag. Dit polyfenolische extract werkt ook als een chemopreventief instrument tegen de ontwikkeling van andere kankers. De verbindingen verstikken de activering van carcinogene cellen, voorkomen de vorming van N-nitrosoverbindingen en vangen genotoxische middelen op voordat ze effectief kunnen worden.

Beheert stress

In een gedetailleerde studie uitgevoerd aan het Osaka Institute for Health Care Science in Japan, toonden de experimentele muizen waarin oolongthee werd ingenomen een opmerkelijke verbetering van de stressniveaus met 10 tot 18%.De natuurlijke polyfenolen in oolongthee worden genoemd als de belangrijkste oorzaak dat het een stress-buster is. Ook is het L-theanine in theebladeren een aminozuur dat L-glutaminezuur tot glutamaatreceptoren in de hersenen blokkeert. Dit veroorzaakt normaal gesproken opwinding van corticale neuronen, wat leidt tot een verhoogde cognitieve activiteit en neurale stressreacties. Aangezien dit aminozuur zich bindt aan die sites, treedt er geen excitatie op en neemt de stress af omdat je in staat bent om je geest rustig te houden.

Verbetert geestelijke gezondheid

Gezondheidsvoordelen van oolong-thee omvatten verbeterde mentale prestaties en alertheid. Regelmatige inname van cafeolijke oolongthee kan helpen de mentale prestaties te verbeteren en de alertheid gedurende de dag te handhaven.

Oolong thee

Woord van waarschuwing:Ondanks al deze belangrijke effecten, is het belangrijk om te onthouden dat oolongthee de neiging heeft om veel cafeïne te bevatten, wat niet het gezondste onderdeel is van deze heilzame drank. Cafeïne beïnvloedt mensen anders en sommige van de bijwerkingen van teveel cafeïne zijn angstgevoelens, hoofdpijn, slapeloosheid, diarree, brandend maagzuur, onregelmatige hartslag en verwarring.

Meer ernstige aandoeningen die kunnen worden verergerd door te veel inname van cafeïne zijn diabetes, hartaandoeningen, angststoornissen, prikkelbare darm syndroom en hoge bloeddruk. Ook kan het drinken van te veel oolongthee overtollig calcium dat door je lichaam wordt verwerkt, wegvegen. Voor patiënten met osteoporose kan dit de botafbraak versnellen, ook al zijn andere elementen van Oolong thee nuttig voor deze aandoening. Het is het beste om het te gebruiken als een preventieve methode voor botproblemen, in plaats van een behandeling.

Met andere woorden, drink meerdere kopjes oolongthee per dag, omdat het misschien wel de beste soort thee is om je gezondheid te verbeteren en naast een heerlijke en ontspannende traktatie. Dat gezegd hebbende, wees je ervan bewust dat cafeïne een krachtige chemische stof is en controleer de reactie van je lichaam op deze verandering in je dieet, net zoals je zou moeten doen met alle nieuwe voedingsmiddelen en voedingsbronnen.

Tweet