PS4 Slim vs PS4 - is het de upgrade waard?

Mis het niet
Laatste nieuws

De kerstman knijpt zich al snel in zijn vlieguitrusting, dus het is nu tijd om na te denken over welke console je dit jaar onder je kerstboom wilt hebben.

Als je niet de juiste glimmende tv hebt voor de PS4 Pro, zijn er in 2016 nog twee geweldige consoles te bedenken: de PS4 Slim en de originele PS4.

Sony's eerste PS4-iteratie ligt nog steeds erg op de loer en is aantrekkelijk goedkoop, maar je moet ook rekening houden met de nieuwe contouren van de PS4 Slim.

Advertentie - Lees hieronder verder

Lees onze volledige PS4 Slim-recensie

Voordat je iets koopt, is er genoeg te overdenken. Maar we gaan je leven gemakkelijker maken door te zien hoe de originele PS4 zich vormt tegen zijn nieuwe, dunnere, kleine broertje.

Vergeet ook niet om onze PS4 Slim vs PS4 Pro-functie te bekijken, om erachter te komen of het de moeite waard is om te wachten tot november om op een nieuwe console te spelen.

PS4 SLIM VS PS4 - VRIJGEVEND DATUM

De PS4 is nu bijna drie jaar onderweg en wordt vervangen door deze nieuwe, slankere versie. De PS4 Slim is beschikbaar sinds 15 september.

PS4 SLIM VS PS4 - PRIJS

De prijs van de PS4 Slim is licht gedaald sinds de release vorig jaar.

Het is nu mogelijk om een ​​500GB Slim te bemachtigen voor ongeveer £ 230, en als je slim bent, kun je zelfs een spel krijgen dat op de koop toe komt. Very.co.uk neemt momenteel pre-orders voor een PS4 Slim-bundel van 500 GB mee Destiny 2. Niet slecht voor een current-gen console en £ 60 game.

Zorg ervoor dat je je ogen openhoudt en blijf controleren Digital Spy omdat we je op de hoogte houden van nieuwe deals die we tegenkomen.

PS4 SLIM VS PS4 - SPEC

Advertentie - Lees hieronder verder

Het grootste verschil tussen de PS4 en de PS4 Slim is niet de bril. De Slim wordt geïntroduceerd met dezelfde interne specificaties als de originele PS4, maar dan met enkele ontwerpaanpassingen.

Ter herinnering: de specificaties van de originele PS4 zijn als volgt:

1,6 GHz acht-core processor, 8 GB GDDR5 RAM op 176 GB / s, 500 GB harde schijf en 1,84 teraflop AMD Radeon GPU op 800 MHz.

Zowel de PS4 als de PS4 Slim ondersteunen nu ook HDR voor gaming dankzij Update 4.00, dus als je een hippe tv hebt, kun je daarvan profiteren.

PS4 SLIM VS PS4 - DESIGN

PS4 Slim vs PS4

In het ontwerp zie je de grootste veranderingen van de originele PS4 naar de Slim.

Het is niet zo veel kleiner dan de reguliere PS4 in termen van zijn werkelijke oppervlak, maar het is aanzienlijk dunner dan het originele model.

De PS4 Slim heeft ook het tweekleurige, matte / glanzende effect van zijn voorganger geëlimineerd, in plaats daarvan koos hij voor een volledig matte afwerking met alleen het PlayStation-logo aan de bovenkant met een glanzend effect.

Het heeft ook veel meer afgeronde hoeken dan de originele PS4, die met de nieuwe matte afwerking combineert voor een veel subtieler ontwerp.

PS4 Slim
Advertentie - Lees hieronder verder

Maar het belangrijkste dat je zult opvallen, is dat de lichtbalk - die wordt gebruikt om aan te geven of de PS4 is ingeschakeld, in de standby-modus staat of helemaal is uitgeschakeld - bijna volledig is verwijderd.

Het enige dat u nu krijgt is een kleine indicator-ledstrip binnen de opnieuw geplaatste aan / uit-knop, die dezelfde functionaliteit heeft maar duidelijk minder opvallend is.

We houden van de kleine rubberen PlayStation-symbolen aan de onderkant van de console die het perfect stil houden, zelfs als de fans volslagen gek worden.

PS4 Slim

Wat sommigen misschien irriteert, dat hebben we zeker gedaan, is dat de PS4 Slim geen optische audio-uitgang heeft, dus iedereen met een speciaal audiosysteem kan worstelen met de dunzamere PS4.

PS4 SLIM VS PS4 - CONTROLLER

PS4 Pro

Krijg niet de hoop op een geheel nieuwe controller met de PS4 Slim, want het is een beetje meer een opknapbeurt dan een herontwerp.

Het grootste verschil is de toevoeging van een lichtbalk aan de bovenkant van de touchpad, zodat je kunt zien wat er aan de voorkant gebeurt zonder de pad om te draaien of in een bijzonder groezelige kamer te zitten.

Het heeft ook een beetje een klassieke toevoeging aan het PlayStation-thema, met grijze D-Pad, thumbsticks en gezichtsknoppen in plaats van het vorige zwart.

Anders is het dezelfde pad.

PS4 SLIM VS PS4 - GAMES

Uncharted 4 gameplay-screenshots van fotograaf Ray Soemarsono
© Ray Soemarsono

Het beste ding over de PS4 Slim is dat het precies dezelfde bibliotheek van spellen zal draaien als de originele PS4, omdat het vrijwel dezelfde console is, maar met een beetje nip en tuck.

Originele PS4-gebruikers zullen Slim exclusives niet missen en iedereen met een Slim kan nog steeds de volledige backcatalogus van PS4-titels verkennen.

Bovendien zullen zowel de PS4 Slim als de PS4 HDR-graphics ondersteunen dankzij de nieuwste belangrijke PS4-update.

VONNIS

Als je een bestaande PS4-bezitter bent, zijn er maar weinig redenen om de PS4 Slim te kopen, tenzij je PS4 de laatste benen heeft. Je kunt de PS4 Pro beter kopen als deze in november uitkomt.

Als je echter nog een PS4 moet kopen en helemaal geen last hebt van 4K (en geen optische audio-uitvoer nodig hebt), dan is de PS4 Slim degene die je kunt krijgen.

Tweet