Omgaan met diabetes: hoe Slimming World kan helpen - Artikelen motiveren - @slimmingworld

Veel mensen contacteren ons om te vragen of Food Optimizing past in hun diabetes - het antwoord is een volmondig JA! Niet alleen past het rond de conditie - veel leden vertellen ons dat het heeft geholpen het te beheersen.

Op mijn zwaarste was gediagnosticeerd met type 2 diabetes en de toestand verslechterde. Na het verliezen van 6 stenen met Slimming World zijn mijn zelfvertrouwen en fysieke gezondheid dramatisch verbeterd. Mijn huisarts heeft mijn diabetesmedicatie verminderd - ze vertelde me dat ik de enige persoon in haar kliniek ben die hun medicatie verminderd heeft. Ik hoop dat het uiteindelijk allemaal kan stoppen!

Susan Shore, Glasgow

Hoe kan voedseloptimalisatie helpen?

Omdat Food Optimizing extreem genereus en flexibel is, en u controle geeft over het voedsel dat u eet en wanneer u het opeet, past het in elk persoonlijk advies over voeding dat uw diabetesverzorgings team u geeft. Het gebruik van insuline of andere medicatie hoeft geen belemmering te zijn om af te vallen; ons onderzoek toont aan dat Slimming World-leden met diabetes net zo succesvol afvallen als andere leden.

Ik had mijn diabetes type 2 al jarenlang onder controle met tablets. Toen ik echter naar een routine afspraak in mijn lokale diabetes kliniek ging, was mijn arts bot. Hij vertelde me dat als ik mijn levensstijl niet veranderde, ik over een paar maanden insuline zou moeten injecteren.

Een deel van mijn toestand betekende dat ik diabetische dieptepunten ervoer, waar ik me licht in het hoofd voelde en begon te zweten. Nadat ik bij Slimming World kwam en 6 stenen verloor, ervoer ik mijn laatste dieptepunt bijna een jaar geleden en nam mijn laatste tablet - mijn diabetes wordt nu gecontroleerd door een dieet alleen! Mijn arts is verbaasd. Hij had nog nooit gehoord van iemand met diabetes die op mijn niveau zijn toestand zo drastisch puur door het dieet veranderde.

John Ritchie, Eyemouth

Diabetes UK, de toonaangevende liefdadigheidsinstelling die werkt voor mensen met diabetes, beveelt een aantal stappen voor gezond eten aan, die u kunnen helpen uw bloedglucosespiegels en bloedvetten onder controle te houden en uw gewicht te reguleren. Zo helpt Food Optimizing je om deze stappen eenvoudig en leuk te doen om je doelen te bereiken:

Eet elke dag normale maaltijden

luxe macaroni kaasDeluxe macaroni-kaas

Het streven om geen maaltijden over te slaan en een gewoon ontbijt te nuttigen, lunch, avondmaaltijd (en gezonde snacks wanneer je ze nodig hebt), gelijkmatig verdeeld over de dag, helpt om je bloedsuikerspiegel en eetlust onder controle te houden. De flexibiliteit van Food Optimizing betekent dat u kunt kiezen wanneer en wat u wilt eten, zodat u gemakkelijk aan uw individuele behoeften kunt voldoen.

Geniet van koolhydraatrijk voedsel

Elke dag genieten van wat koolhydraatrijk voedsel is gemakkelijk als je je voedsel optimaliseert. Koolhydraten beïnvloeden de bloedsuikerspiegel, dus het kan belangrijk zijn om in de gaten te houden hoeveel u eet. Wholegrain zetmeelrijke voedingsmiddelen, zoals volkoren pasta en bruine rijst, fruit en groenten, peulvruchten en sommige zuivelproducten zijn goede keuzes.

Afhankelijk van uw behandeling voor diabetes kunt u worden geadviseerd de hoeveelheden koolhydraten die u eet te controleren, de hoeveelheden koolhydraatrijk voedsel te verminderen of uw inname gedurende de dag te spreiden. Ongeacht het advies dat u volgt, betekent de flexibiliteit van Food Optimizing dat dit eenvoudig kan worden opgenomen.

Gemakkelijke manieren om minder vet te eten

Het is belangrijk om wat vet in uw dieet te hebben voor een goede gezondheid, maar niet om te veel te hebben en om uw inname van verzadigde vetten te verminderen. Wanneer u voedseloptimaliseert, verlaagt u automatisch uw vetinname:

  • Vetrijke voedingsmiddelen worden geteld als Syns, dus ze zijn beperkt, terwijl vette vis, die rijk is aan 'goede' vetten, vrij is.
  • U wordt aangemoedigd om vetarme en vetvrije versies van zuivelproducten te kiezen, zoals melk, yoghurt en kaas
  • Wij adviseren u om vet van vlees, spek enz. Af te knippen en huid (de vetrijke bit) van pluimvee te verwijderen.
  • We raden u aan te koken met gezonde, vetvrije methoden zoals grillen, stomen of bakken in plaats van braden.

Fruit en groenten vullen

NHS Choices adviseert dat we minstens vijf porties groenten en fruit per dag eten; met Food Optimizing kun je zoveel eten als je wilt *. Dit komt omdat groenten en fruit supergezonde, weinig energierijke voedingsmiddelen zijn om te vullen. Bijna alle groenten en fruit, vers of bevroren, zijn gratis eten, zodat u de fruitschaal vol kunt houden en uw bord bij elke maaltijd met groenten kunt stapelen.

* NB: Sommige mensen met diabetes kunnen specifiek advies krijgen over de hoeveelheid koolhydraatrijk voedsel of fruit om te eten. Als je dit advies hebt ontvangen, is het belangrijk om dit in gedachten te houden bij het kiezen van je gratis eten.

Neem meer bonen, erwten en linzen op

Door Food Optimizing te volgen, is het eenvoudig om meer pulsen in uw maaltijden op te nemen. Voedingsmiddelen zoals boterbonen, cannellinibonen, bruine bonen, kikkererwten en linzen zijn allemaal gratis en rijk aan vezels en eiwitten, zodat ze je helpen om je trek te stillen en je langer vol te voelen. Ze kunnen worden toegevoegd om heerlijke ovenschotels, stoofschotels, soepen of salades te maken.

luxe macaroni kaasZalm curry in een haast

Gebruik meer vette vis

Het is aan te raden om per week minstens twee porties vette vis te eten, zoals makreel, pelserwten, zalm en sardines. Rijk aan gezonde meervoudig onverzadigde vetten, zijn vette vis eiwitrijk gratis voedsel.

Gemakkelijke manieren om minder suiker te eten

Net als voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte tellen suikerhoudende voedingsmiddelen als Syns en worden dus automatisch beperkt als u Food Optimizing gebruikt. Het is niet nodig om zonder zoete thee of koolzuurhoudende dranken te gaan: kunstmatige zoetstoffen * zijn gratis voedsel en kunnen worden gebruikt in drankjes en tijdens het koken; dieet- en suikervrije versies van koolzuurhoudende dranken zijn ook gratis.

Houd zout in de gaten

Het is eenvoudig om uw zoutinname te controleren wanneer u Food Optimizing gebruikt, omdat u wordt aangemoedigd om maaltijden te bereiden met vers voedsel, in plaats van veel kant-en-klare maaltijden te eten. Kruiden, specerijen en knoflook zijn allemaal gratis eten.

Blijf gehydrateerd

Het is belangrijk om de hele dag gehydrateerd te blijven, elke dag 8-10 glazen vloeistof aanbevolen. Water, thee (inclusief kruidenthee), koffie, snoepjes zonder toegevoegde suikers en koolhydraten met een dieet dragen allemaal bij (en zijn gratis!).

Alle alcohol telt als Syns, dus is beperkt wanneer je Food Optimizing gebruikt. Een gemiddeld glas gereduceerde alcoholwijn is 4 Syns of een halve liter lager-alcohol lager is 3 Syns, dus met een typische dagelijkse hoeveelheid van 10 tot 15 Syns, kunt u genieten van een of twee drankjes per dag, als dat is hoe u graag gebruiken. Drinken op een lege maag, wat niet wordt aanbevolen als je diabetes hebt, hoeft nooit een probleem te zijn, omdat er altijd gratis snacks zijn om te vullen.

Vragen en antwoorden

Maakt het uit welk type diabetes ik heb?

Of u nu diabetes van type 1 of type 2 hebt, u kunt Food Optimizing volgen om uw behandelplan te ondersteunen - zorg ervoor dat uw zorgteam weet dat u van plan bent uw dieet aan te passen en af ​​te vallen. Het is belangrijk om regelmatig reviews te hebben over uw behandelplan, vooral als u medicijnen gebruikt, omdat de dosering mogelijk moet worden aangepast zodra u deze levensstijlwijzigingen gaat aanbrengen.

Moet ik speciale 'diabetische' voedingsmiddelen eten?

Nee, dat is helemaal niet nodig. Geniet in plaats daarvan van gewone chocolade, koekjes en jam met minder suiker als onderdeel van een globaal uitgebalanceerd dieet. Uw diabetesverpleegkundige kan u adviseren om een ​​suikerachtige snack te hebben als u een 'hypo' heeft.

Zal dit van invloed zijn op mijn gewichtsverlies?

'Hypos' (wanneer de bloedsuikerspiegel tot een zeer laag niveau daalt) kan worden veroorzaakt door te veel diabetesmedicatie, ontbrekende maaltijden of intense activiteit: inclusief regelmatig vezelrijke, koolhydraatrijke gratis voeding zou hen moeten helpen voorkomen. Behandeling voor een occasionele hypo mag uw gewichtsverlies niet beïnvloeden, maar als u ze regelmatig gebruikt, bespreek uw algehele dieet en medicatie met uw zorgteam.

Ik volg een speciaal dieet en heb diabetes. Kan ik nog steeds Food Optimize?

Ja, Food Optimizing is flexibel genoeg om aan alle soorten voedingsbehoeften tegemoet te komen, of u nu een andere medische aandoening hebt zoals een voedselallergie, een vegetariër of veganist bent, of een specifiek dieet volgt om religieuze redenen. Praat met uw Slimming World-consultant over hoe u voedseloptimalisatie voor u kunt laten werken.

Wat is de glycemische index en hoe past deze bij Food Optimizing?

De glycemische index (GI) wordt gebruikt om koolhydraatrijke voedingsmiddelen te groeperen op basis van hun vermogen om de hoeveelheid suikers in het bloed te verhogen. Door langzamere geabsorbeerde koolhydraten (lage GI) te kiezen - bijvoorbeeld groenten en fruit, bonen en peulvruchten - kunt u uw bloedglucosewaarden controleren. Volkorenbrood, pasta en ontbijtgranen, zoete aardappel en basmatirijst zijn ook goede keuzes. Het is eenvoudig om keuzes voor lage GI te maken bij het optimaliseren van voedsel, plus het zorgt ervoor dat uw algehele voedingspatroon ook gezond en in balans is.

NB: De voedingsadviezen voor mensen met diabetes kunnen heel specifiek zijn voor elk individu. Diabetes UK raadt iedereen met diabetes aan om bij de diagnose een geregistreerde diëtist te raadplegen en regelmatig reviews te krijgen. Bespreek met je huisarts dat je naar een diëtist wordt verwezen. Het is belangrijk om altijd het advies van uw zorgteam te volgen en elk advies kan dan eenvoudig worden geïntegreerd in Food Optimizing.

Ga voor meer informatie over alle aspecten van diabetes naar www.diabetes.org.uk.
 

U vindt meer heerlijke recepten en menu-ideeën bij uw lokale groep, samen met alle hulp die u nodig heeft om aan de slag te gaan en uw streefgewicht te bereiken.

Tweet