Hoe haaruitval te voorkomen bij het verliezen van gewicht

Haarverlies door gewichtsverlies is meestal te wijten aan een aandoening die bekend staat als telogeneffluvium, volgens het Amerikaanse Osteopathic College of Dermatology. Onder normale omstandigheden groeit het haar ongeveer 2,5 jaar per maand gedurende ongeveer 2 jaar en gaat dan in een rustfase die bekend staat als telogeen. Aan het einde van de rustfase vallen oude haren uit om ruimte te maken voor nieuwe haren. Ongeveer 10 procent van het haar gaat in de rustfase. Fysieke en emotionele stress van een dieet kan meer haar dan normaal veroorzaken om in de rustfase te komen en uit te vallen wanneer er nieuwe haren binnenkomen.

Video van de dag

Zorg ervoor dat je genoeg calorieën eet. Hoewel je calorieën moet beperken voor gewichtsverlies, kan het beperken van te veel haarverlies veroorzaken omdat het lichaam niet genoeg energie heeft om haargroei te ondersteunen, aldus Hairfinder.com. Vermenigvuldig uw streefgewicht met 10 om uw dagelijkse calorie limiet te krijgen.

Eet voldoende eiwitten, wat een belangrijk onderdeel van het haar is. Eiwitbehoeften zijn gebaseerd op individuele factoren zoals lichaamsgewicht en activiteitsniveaus. Gebruik een voedselcalculator, zoals de planner bij MyPyramid.gov, om te bepalen hoeveel proteïne je per dag nodig hebt.

Voeg hele granen, fruit en groenten toe aan uw dieet. Volle granen bevatten ijzer dat volgens de National Anemia Action Council een belangrijke factor is bij haarverlies. Groenten en fruit bevatten ook vitamine A, C en E, evenals zink, die allemaal bijdragen aan de haargroei.

Neem een ​​voedingssupplement, zoals een multivitamine, dat ten minste 100 procent van uw ADH bevat voor alle vitaminen en mineralen.

Gewicht jezelf een keer per week om uw proces te meten. De American Council on Exercise adviseert niet meer dan 2 lbs. een week voor gezond gewichtsverlies. Als u meer verliest, riskeert u haaruitval.

Tweet