Amazon.com: Omron Body Composition Monitor met schaal

Aanbevolen dosering

Gebruik voor optimale nauwkeurigheid uw lichaamssamenstellingsmonitor direct nadat u wakker bent geworden en ten minste 2 uur na elke maaltijd.

Vermijd metingen na het trainen, een grote hoeveelheid water drinken of baden. Deze kunnen de resultaten van uw lichaamssamenstelling aanzienlijk veranderen.

Gebruik dit apparaat niet als u zwanger bent of een geïmplanteerd medisch apparaat of pacemaker hebt. Raadpleeg uw arts voordat u aan een programma voor gewichtsvermindering begint.

Het voordeel van Omron

Volle lichaamssensor meet van hand naar voet

Bio-elektrische impedantie is klinisch bewezen. Het werkt door een klein, onmerkbaar elektrisch signaal door het hele lichaam te sturen - van arm naar voet - om het totale lichaamswater te berekenen. Gezien de verhoudingen van het water in je boven- en onderlichaam veranderen gedurende de dag - als de zwaartekracht meer water in je onderste ledematen trekt - varieert de elektrische impedantie van het lichaam ook. Hoe meer water in uw benen, andere monitors kunnen onjuiste lichaamsvetwaarden aangeven.

Omron's Full Body Sensing meet metingen van handen en voeten - waardoor de invloed van waterbewegingen op de resultaten van uw lichaamssamenstelling wordt verminderd.

Meestal konden deze soorten metingen alleen door een arts of een fysieke trainer worden gedaan. Met Omron kunt u ze thuis krijgen, wanneer u maar wilt.

Amazon.com: Omron Body Composition Monitor met schaal

 • Kunt u een monitor voor lichaamssamenstelling gebruiken als u zwanger bent?

  Ja, u kunt een monitor voor lichaamssamenstelling gebruiken als u zwanger bent om het gewicht bij te houden. Maar aangezien monitors voor lichaamssamenstelling de elektrische geleiding van de zachte weefsels van het menselijk lichaam meten, kan deze geleidbaarheid (en dus het berekende vetpercentage) worden beïnvloed door de grote hoeveelheid vloeistof die een vrouw tijdens haar zwangerschap inneemt. Ten tweede, omdat het gewicht van de zwangere vrouw ook significant hoger is dan normaal, kan dit ook van invloed zijn op de uiteindelijke schatting van het vetpercentage.

 • Hoe nauwkeurig zijn monitors voor lichaamssamenstelling?

  Er zijn drie factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Een daarvan is de nauwkeurigheid van het display, de tweede is de nauwkeurigheid van de meetberekening (lichaamsvetpercentage) en ten slotte hoe het apparaat wordt gebruikt (tijdstip van de dag, fysieke toestand, enz.). De nauwkeurigheid van de weergave is meestal 0,1%. De nauwkeurigheid van de meting varieert van model tot model tussen +/- 3,5 en 4,1% op basis van de standaardfout van schatting (SEE). De SEE verklaart dat; 68% van de metingen voor verschillende gebruikers zijn nauwkeurig tot op +/- 3,5 tot 4,1% (afhankelijk van het model), in verhouding tot het percentage lichaamsvet. Body Mass Index (BMI), geeft slechts een ruwe richtwaarde en wordt betwist omdat het geen rekening houdt met de bouw van een persoon of de samenstelling van het lichaamsgewicht in termen van vet en spierweefsel, die per persoon verschillen. BMI gebruikt een zeer eenvoudige formule om de waarde te berekenen; gewicht gedeeld door de vierkante hoogte (kg / m²).

 • Ik zie dat OMRON drie verschillende soorten monitors voor lichaamssamenstelling produceert, wat zijn de verschillen?

  Omron heeft drie verschillende typen monitors voor lichaamssamenstelling in hun portfolio. Eén type voor het meten van het bovenlichaam (van hand tot hand), een type dat het onderlichaam meet (van voet tot voet) en één type dat volledig lichaam gebruikt om de lichaamssamenstellingswaarden aan te geven (met gebruik van handen en voeten)

  Alle drie typen geven een nauwkeurig beeld van uw lichaamsvet en de Body Mass Index (BMI). De mogelijke verschillen tussen de drie zijn minimaal als je op elk willekeurig moment een vergelijking naast elkaar zou maken. Houd er rekening mee dat, zoals bij elke controleprocedure, bloeddruk, temperatuur of lichaamssamenstelling consistent is (= tijd van de dag), de belangrijkste factor is.

 • Ik begrijp dat de monitors voor lichaamssamenstelling een elektrische stroom gebruiken om lichaamsvet te meten. Is deze elektrische stroom gevaarlijk?

  OMRON Body Composition Monitors passeren een zeer zwakke wisselstroom (50 kHz, 0,5 mA [milliamp]) door het lichaam. Dit is absoluut veilig, maar voor dragers van elektronische medische apparaten en implantaten (pacemakers, elektrocardiogrammen, enz.) Kan deze stroom een ​​storing veroorzaken. Deze groep mensen wordt sterk geadviseerd om deze monitors NIET te gebruiken.

 • Is er een aanbevolen tijd om uw lichaamsvet te meten?

  We raden u aan de meting 's morgens te doen voordat u gaat sporten, eten, drinken of douchen. Dit geeft je de mogelijkheid om een ​​trend en een goede vergelijking van dag tot dag te ontwikkelen. Houd er rekening mee dat in de loop van de dag de waterstanden dalen. Dit heeft invloed op de verschillende meetmethoden. De hand-tot-hand methode geeft een steeds vetter resultaat in de loop van de dag.

 • Wat is de Body Mass Index?

  Het is een maat voor het beoordelen van iemands lichaamsgewicht. Aangezien overgewicht een groeiend wereldwijd probleem is, wordt de Body Mass Index gebruikt om de bijbehorende risico's aan te wijzen.
  BMI geeft echter slechts een grove richtwaarde en het wordt betwist omdat het geen rekening houdt met de bouw van een persoon of de samenstelling van het lichaamsgewicht in termen van vet- en spierweefsel, die per persoon verschillen.

 • Waarom kan een lichaamssamenstellingsmonitor niet worden gebruikt door bodybuilders?

  De schattingsformule in het apparaat is gebaseerd op een grote studie van alleen 'normale' gespierde personen. Bodybuilders waren niet opgenomen in deze (validatie) studie. Daarom is het aangegeven vetpercentage mogelijk niet betrouwbaar vanwege de verschillende lichaamssamenstellingseigenschappen van bodybuilders.

  Ten tweede maken de Body Composition Monitors van OMRON een schatting van het percentage lichaamsvet, op basis van een aantal parameters:

  - Elektrische impedantie (gemeten door het apparaat)
  - Hoogte van de persoon (ingevoerd door gebruiker)
  - Gewicht van de persoon (ingevoerd door gebruiker)
  - Leeftijd van de persoon en (invoer door gebruiker)
  - Geslacht van de persoon (invoer door gebruiker)

  Als bodybuilders hun vetpercentage zouden meten met behulp van de BIA (Bio Impedance Analysis) -methode, de grote hoeveelheid spierweefsel en het lage watergehalte, zal de gemeten impedantie relatief laag en mogelijk onstabiel zijn. Omdat lichaamsgewicht echter ook aanzienlijk bijdraagt ​​aan de berekening en het lichaamsgewicht relatief hoog is voor bodybuilders, zal het uiteindelijke gemeten vetpercentage te laag en onstabiel en dus onvoorspelbaar zijn.

 • Waarom zou een monitor voor lichaamssamenstelling niet moeten worden gebruikt als u een pacemaker hebt?

  Elke Body Composition Monitor op basis van het BIA-principe (Bio Impedance Analysis) stuurt een zwakke elektrische stroom door het lichaam. Deze elektrische stroom kan niet door een persoon worden waargenomen, maar een pacemaker kan het signaal oppikken en kan onvoorspelbaar worden.

 • Hoe werkt de monitor voor lichaamssamenstelling?

  De lichaamssamengestelde monitors van Omron maken gebruik van bio-elektrische impedantie. Bio-elektrische impedantie (BI) wordt beschouwd als een van de meest nauwkeurige en toegankelijke methoden voor het screenen van lichaamsvet. Spieren, bloedvaten en botten zijn lichaamsweefsels met een hoog watergehalte die gemakkelijk elektriciteit geleiden. Lichaamsvet is weefsel dat weinig elektrisch geleidend is. De Body Composition Monitor stuurt een extreem zwakke elektrische stroom (0,5 mA) door uw lichaam om de hoeveelheid vetweefsel te bepalen. De zwakke elektrische stroom is niet voelbaar tijdens het gebruik van de monitor voor lichaamssamenstelling.Het percentage lichaamsvet wordt berekend met een formule die vijf factoren omvat; elektrische weerstand, lengte, gewicht, leeftijd en geslacht.

 • Wat is het gevoel om visceraal vet te meten?

  Visceraal vet = vet rond inwendige organen Te veel visceraal vet wordt verondersteld nauw verbonden te zijn met verhoogde vetgehalten in de bloedbaan, wat kan leiden tot veel voorkomende ziekten zoals hyperlipidemie en diabetes, die het vermogen van insuline om energie over te brengen uit de bloedbaan nadelig beïnvloedt en gebruik het in cellen. Om de condities van veel voorkomende ziekten te voorkomen of te verbeteren, is het belangrijk om het viscerale vetniveau tot een aanvaardbaar niveau te verlagen. Mensen met een hoog visceraal vetniveau neigen naar grote magen. Dit is echter niet altijd het geval en hoge viscerale vetniveaus kunnen leiden tot metabolisch zwaarlijvig. Metabolisch zwaarlijvig (viscerale obesitas met een normaal gewicht) vertegenwoordigt vetniveaus die hoger zijn dan gemiddeld, zelfs als het gewicht van een persoon voor hun lengte op of onder de norm ligt.

 • Tweet