Krijg je honden om van hondenvoer te houden

Vraag je je af waarom je hond weigert zijn brokjes te eten? Mogelijk moet u in de spiegel kijken. Als je de hele dag je honden lekkere tafelschroot geeft, zal hij waarschijnlijk zijn neus opdoen bij een diner met gewoon hondenvoer.

"Als je je kind vraagt ​​of ze liever spinazie of een twinkie eet, ligt het antwoord voor de hand", zegt Louise Murray, DVM, een diplomaat ACVIM en directeur van medicijnen voor het Bergh Memorial Animal Hospital in New York City. 'Als je soms je hond spek voor ontbijt of een biefstuk van je bord wilt geven, waarom zou je het hem kwalijk nemen als hij schuwt van droog hondenvoer?'

Het goede nieuws is dat, hoewel je hond een kieskeurige eter is, er manieren zijn om gezonder eten te stimuleren.

Honden en eten

Er zijn twee soorten honden. De eerste soort leeft om te eten. Ze zullen alles opeten wat je voor ze neerlegt. De tweede soort eet om te leven. Ze kiezen en kiezen, doen er langer over om maaltijden te bereiden en zullen ze soms helemaal niet afmaken.

De grootte, het ras en de leeftijd van een hond bepalen vaak of hij van voedsel houdt of minder van eten houdt. "Elke Labrador die ooit heeft geleefd, is gemotiveerd door voedsel," zegt Murray. Kleinere hoektanden, zoals Maltees en Yorkies, hebben de neiging om meer onderscheidend te zijn.

Wanneer wordt kieskeurig eten een probleem?

"Als je regelmatig moeite hebt om je huisdier te laten eten en hij zijn voedsel niet minstens één keer per dag consumeert, is je hond een kieskeurige eter," zegt Margaret Hoppe, DVM, van het Abingdon Square Veterinary. Kliniek in Greenwich Village in New York.

Als uw hond altijd een kieskeurige eter is geweest, is er waarschijnlijk geen reden tot bezorgdheid.

Een kieskeurige hond die een gezond gewicht behoudt, alert en parmantig is en een glanzende vacht heeft, is veel minder zorgwekkend dan iemand die enkele kilo's heeft laten vallen en een minder glanzende vacht heeft. Ook, zoals Hoppe aangeeft: "Als je een hond hebt die een regelmatige eter is die plotseling stopt, kan dat een teken zijn dat er iets niet klopt. Kieskeurig eten is een symptoom. "

vervolgd

"Wat mij het meest zorgen baart, is verandering", zegt Murray.

Veel ziekten kunnen de reden zijn waarom uw hond weigert te eten. Zelfs problemen in verband met ouderdom, zoals gewrichtspijn tijdens het lopen van en naar de kom, kunnen de oorzaak zijn.

De enige manier om tot de kern van het probleem te komen, is door naar de dierenarts te gaan.

"Als uw hond altijd een vraatzuchtige eter is geweest en steeds selectiever wordt, ga dan na ongeveer 48 uur naar de dierenarts," zegt Murray.

Voor puppy's die minder reserves hebben, wacht niet langer dan 24 uur.

Tips voor het aanmoedigen van uw kieskeurige eterhond om gezondere eetgewoonten te ontwikkelen

Tip 1: begin vroeg. Breng voordat u een hond thuisbrengt een voedingsplan uit. "U en uw gezin moeten gaan zitten en beslissen wat de regels zullen zijn," zegt Murray. "En je moet allemaal op dezelfde pagina staan. Als moeder voedsel van het bord geeft, maar vader volgens de regels speelt, zal het niet werken. "Als één familielid onvermurwbaar is over mensenvoeding, ga dan akkoord om enkele gezonde opties, zoals magere groenten, met de brokjes.

Tip 2: voer niet van de tafel. Als tafelafval wordt weggegooid, kan uw hond droog of ingeblikt voedsel vermijden en uitblijven voor meer kwijlende opties. Het kan ook gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals pancreatitis. Bovendien kan variatie of veranderingen in het dieet diarree veroorzaken, evenals het ongeschikte gedrag van bedelen versterken.

Tip 3: houd hondenvoer en mensenvoer gescheiden. "Laat een hond nooit uw voedsel associëren met hun eten", zegt Hoppe. "Je moet het heel apart houden. Anders zullen ze gaan denken dat ze hun voedsel en die van hun eigenaar ook kunnen eten. "Je hond mag alleen voedsel uit zijn kom eten en nooit eten zien als afkomstig van je bord of iets dat je voor jezelf aan het bereiden bent.

Tip 4: houd je aan een schema. Voer uw puppy twee tot drie keer per dag, zoals aanbevolen door uw dierenarts. Verhoog geleidelijk het volume van voedsel aangezien u de frequentie van voedingen vermindert aangezien uw puppy rijpt. Uw volwassen hond moet één of twee keer per dag worden gevoerd zonder het voedsel langer dan een kort tijdsbestek te verlaten. Gebruik een maatbeker om gelijke porties voor elke portie te garanderen. Als je ervoor kiest om gezonde mensen eten te laten opnemen, meng het dan in de brokjes. Variatie is misschien het kruid van het leven voor mensen, maar consistentie is de sleutel voor je hond.

vervolgd

Wat als u aan de verkeerde voet begon?

Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen, maar als u uw pup van de filet mignon en snoepjes wilt overzetten en wilt snacken, is het het beste om het stap voor stap te doen.

"Het wordt moeilijk en vereist 100% compliance van het hele gezin", zegt Murray. Ze stelt voor om elke dag het voedsel van mensen te verminderen en het hondenvoer beetje bij beetje op te voeren totdat je pup helemaal van het menselijke voedsel is.

Terwijl u voedsel mengt, is het het beste ingeblikt hondenvoer te gebruiken in tegenstelling tot droog voedsel. Op die manier kan je huisdier niet uit elkaar gaan en eet het mensen gewoon eten.

Als je hond weigert te eten, houdt hij waarschijnlijk vast aan eten voor mensen, maar het is belangrijk om stevig te blijven. "Alleen omdat hij een paar maaltijden overslaat, geef niet toe en geef hem wat hij wil," zegt Hoppe. "Laat de kom 15 minuten buiten staan, en als hij niet klaar is, haal hem dan weg." Uiteindelijk zal hij hondenvoer zonder eten kiezen.

Zorg ervoor dat u uw hond een gezond dieet geeft

Af en toe kan het probleem met een kieskeurige eter zijn dat hij niet van het merk eten houdt dat je hem geeft.Of het kan zijn dat hij de voorkeur geeft aan blikvoer boven droog of andersom. Beide dierenartsen vertellen WebMD dat een commercieel merk van hoge kwaliteit belangrijk is voor een gezond voedingspatroon.

Controleer de ingrediënten en zorg ervoor dat maïs niet bovenaan de lijst staat. Murray zegt: "Maïs is geen ideaal dieet voor een vleeseter."

Als je drie merken hebt geprobeerd en zowel blikvoer als droogvoer, is het tijd om te zoeken naar een andere reden waarom je hond weigert te eten. Hoogstwaarschijnlijk houdt hij zich bezig met tafelresten.

Reserveer traktaties op momenten dat lof nodig is, zoals tijdens de training. Maar vergeet niet dat niet alle beloningen eetbaar moeten zijn. "Als je hond van aandacht houdt, is een kras achter de oren een traktatie," zegt Murray.

Als je vindt dat voedseltraktaties de beste resultaten opleveren, creëer enkele grenzen.

vervolgd

Geef bijvoorbeeld alleen een traktatie na een trick en doe het altijd in de achtertuin.

Beperk traktaties tot drie per week en stop ze in een aparte verpakking, zodat het hele gezin weet hoeveel er zijn gegeven.

"Het is één ding als je hond weet dat hij alleen bepaalde dingen krijgt terwijl hij traint," zegt Murray. "Maar het is een andere zaak als je in de keuken zit om een ​​tijdschrift te lezen en je hond een traktatie te geven omdat hij er schattig uitziet."

bronnen

Bronnen:

Louise Murray, DVM, Diplomate ACVIM en directeur van de geneeskunde voor het Bergh Memorial Animal Hospital in New York, ASPCA.

Margaret Hoppe, DVM, Abingdon Square Veterinary Clinic, New York.

© 2009 WebMD, LLC. Alle rechten voorbehouden.
Tweet