Hoeveel calorieën gaat springtouw verbranden? »IFitandHealthy.com

Hoeveel calorieën gaat springtouw verbranden?Gemiddeld springt touwtje ongeveer 11 calorieën per minuut. Als je de intensiteit van je sprongen verhoogt, kun je in de buurt van 20 calorieën per minuut branden.

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom deze oefening gemakkelijk een van de beste cardio-activiteiten is die u kunt proberen.

Je kunt overal touwtjespringen - binnen, buiten, aan een kant van een weg - alles wat je nodig hebt is een springtouw. Springtouw bouwt cardiovasculaire uithoudingsvermogen en werkt bijna elke spier in uw lichaam.

In tegenstelling tot wandelen, wat overigens een andere grote calorieverbrandingsoefening is, wordt springtouw niet als een low-impact activiteit beschouwd, maar het vormt een mooie aanvulling op het lopen.

Of je nu wat moet afvallen of gewoon je conditie wilt onderhouden of zelfs wilt verbeteren, probeer deze oefeningsroutine: loop 5 minuten op je topsnelheid, spring dan 1 minuut lang op touw, blijf schakelen tussen lopen en touwtjespringen voor een totaal van 30 minuten.

Streef naar drie loop / spring sessies drie keer per week gedurende twee weken.

Geplaatst op 26 mei 2007 in Trainingsgids |

Tweet