Biggest Loser's Cam schokken met record gewichtsverlies

GROOTSTE Loser deelnemer Cameron is geschokt door de meeste hoeveelheid gewicht af te werpen in de eerste week van de geschiedenis van de Australische show.

De 34-jarige vader-van-drie stapte op de weegschaal en ontdekte dat hij tijdens de eerste competitieve weging van de serie tijdens de aflevering van zondagavond in totaal 15 kilo had verloren.

Deelnemers worstelen met een slopende eerste uitdaging

De lokale supermarktmanager - die oorspronkelijk de weegschaal met 146,4 kg had getipt - was gedaald tot 131,4 kg, wat meer is dan 10 procent van zijn lichaamsgewicht.

"Dat is geweldig, ik denk niet dat ik harder had kunnen werken als ik het probeerde," gaf hij toe, voordat hij in tranen uitbarstte en toegaf dat de reactie van zijn dochter op zijn vroege dood voorspelling hem ertoe aanzette om actie te ondernemen. "Mijn dochter zei niets, ze huilde gewoon."

Vorige week vertelde een arts Cameron dat hij waarschijnlijk op 52-jarige leeftijd zou sterven als hij zijn levensstijl niet drastisch zou veranderen.

Het indrukwekkende resultaat van Cam kwam in de buurt van de 34-jarige Craig, die 13,4 kilo verloor. Helaas voor de deelnemers Rodger en Mary werden ze allebei opgemaakt voor uitschakeling nadat het Blue-team onder de gele lijn was gevallen.

In de eliminatiekamer had het Black-team de uiteindelijke macht om een ​​van beide uit de competitie te stemmen. Mary kreeg een tweede kans, terwijl Rodger, een 51-jarige vader-van-drie, het huis 5,9 kilogram lichter verliet dan toen hij aankwam.

Rodger keert terug naar Ararat om zich bij Michelle's geheime Rode team te voegen, waar hij de kans krijgt om zich terug te vechten in de competitie.

De De grootste verliezers twee uur durende aflevering leidde 616.000 kijkers gisteravond, maar bleek geen partij te zijn voor Seven's Mijn keukenregels, die een enorme 1,66 miljoen binnenhield, gevolgd door de nieuwe serie van Seven bedrogen met 1,19 miljoen. Meer dan negen, Het blok gehouden 638.000 kijkers.

Biggest Loser's Cam schokken met record gewichtsverlies

Spring naar navigatie Ga naar zoeken

De grootste verliezer
Logo gebruikt in de seizoenen 14-16
Gemaakt door Dave Broome
Gepresenteerd door Caroline Rhea (2004-06)
Alison Sweeney (2007-15)[1]
Bob Harper (2016)[2]
Met in de hoofdrol Zie hieronder
Verteld door J.D. Roth
Alison Sweeney
Bob Harper
Themamuziekcomponist Heather Small en Peter-John Vettese
Openingsthema "Looking Good, Feeling Gorgeous" (Seizoen 1) door RuPaul
"Proud" (Seasons 2-9) van Heather Small
"Gloednieuw boek" (seizoen 12-13) met de trein
Composer (s) Jeff Lippencott en Mark T. Williams, Ah2 Music, Jason Bond, Darren Moss
Land van herkomst Verenigde Staten
Oorspronkelijke taal (talen) Engels
Nee. van seizoenen 17
Nee. van afleveringen 247
Productie
Uitvoerende producent (en) Eden Gaha
Lopende tijd 80-85 minuten
Productiebedrijf (en) 3Ball Entertainment
Eyeworks
Reveille Productions (2004-12)
Shine America (2012-2016)
Twenty Five Seven Productions
verdeler NBCUniversele televisiedistributie
Vrijlating
Oorspronkelijk netwerk NBC
Beeldformaat 480i (SDTV) (2004–10)
1080i (HDTV) (2010–2016)
Originele uitgave 19 oktober 2004 - 22 februari 2016
Externe links
Website

De grootste verliezer was een Amerikaanse competitie realityshow die 17 seizoenen lang op NBC liep, van 2004 tot 2016. De show bevat obese of overgewicht deelnemers die strijden om een ​​geldprijs te winnen door het hoogste gewichtspercentage te verliezen in verhouding tot hun aanvankelijke gewicht. De show is niet officieel geannuleerd, maar er zijn geen nieuwe seizoenen aangekondigd.

De grootste verliezer is redelijk populair geweest tijdens een deel van de serie, behoorde tot de top 50 van de Verenigde Staten van 2004 tot 2005 en opnieuw van 2009 tot 2011. Het heeft ook aanzienlijke controverses aangetrokken, waaronder algemene kritiek op de aanpak van snel gewichtsverlies, en specifieke beschuldigingen dat deelnemers ondervoed, uitgedroogd, overmatig zijn en in sommige gevallen gewichtsverliespillen hebben gekregen, zodat ze zo veel mogelijk gewicht verliezen. Verschillende nieuwsartikelen die dergelijke beschuldigingen maakten, werden gepubliceerd in 2016, en de resident arts van de show, Robert Huizenga, verklaarde in 2017 dat De grootste verliezer onofficieel geannuleerd vanwege deze beschuldigingen.[3]

De Grootste verliezer Het formaat is over de hele wereld zeer populair geweest, met meer dan 30 internationale aanpassingen, waarvan sommige in de lucht blijven.

premisse

Elk seizoen van De grootste verliezer begint met een weging om de begingewichten van de deelnemers te bepalen, die als basis dienen voor het bepalen van de uiteindelijke winnaar.

De deelnemers zijn gegroepeerd in teams van drie, elk met aparte gekleurde T-shirts. Afhankelijk van het seizoen kan een team met een specifieke trainer werken of kunnen alle trainers met alle deelnemers samenwerken. De trainers zijn verantwoordelijk (in samenwerking met medisch personeel dat door de show wordt vastgehouden) voor het ontwerpen van uitgebreide workout- en voedingsplannen en deze aan de deelnemers te leren. De deelnemers zijn echter individueel verantwoordelijk voor het implementeren van de onderwezen principes.

Tijdens een aflevering zijn verschillende uitdagingen en verleidingen (zie hieronder) te zien. Degenen die een bepaalde uitdaging winnen, krijgen speciale privileges, zoals een gewichtsvoordeel voor de volgende weging of zelfs volledige immuniteit om van de show te worden gestemd.

Elke week culmineert in een andere weging om te bepalen welk team het meeste gewicht heeft verloren voor die week, in percentage van het totaal verloren gewicht. Het team dat tijdens die week het minste percentage heeft verloren (ook bekend als "onder de gele lijn vallen", wat verwijst naar een regel op een videoscherm die de grens aangeeft tussen veiligheid en risico's lopen), wordt door één lid uitgesteld ( tenzij het team uit slechts één overgebleven lid bestaat, in welk geval er geen stemming is). De stemming gebeurt meestal door de andere teams, hoewel in sommige afleveringen één team het besluit alleen neemt. Sommige afleveringen hebben een tweede, "rode lijn"; als een deelnemer onder de rode lijn valt, is de deelnemer automatisch zonder stemmen uit de show. Andere afleveringen zorgen ervoor dat de deelnemers, als ze met succes een doel bereiken bij de weging, allemaal immuniteit ontvangen voor de week.

Wanneer het aantal deelnemers is gekrompen tot een vooraf bepaald kleiner aantal (onbekend voor de deelnemers), worden de teams ontbonden en concurreren de deelnemers een op een tegen elkaar.

De seizoensfinale bevat zowel de deelnemers die nog in de show zijn en de deelnemers die eerder naar huis zijn gestuurd; de laatste worden teruggebracht voor de laatste show. Degenen die vroeg naar huis zijn gegaan, strijden om een ​​kleinere prijs, terwijl die op de show strijden om een ​​grotere prijs en de titel van "De grootste verliezer".

Aflevering formaat

Afleveringen zijn meestal twee uur lang. Sommige afleveringen zijn uitgezonden in een verkort formaat van één uur om aan te sluiten bij aangrenzende netwerkprogrammering zoals De stem[4] en het adres van de Staat van de Unie.[5] Elke aflevering bevat enkele, maar niet alle, van de volgende activiteiten (sommige deelnemers mogen niet deelnemen aan een activiteit met fysieke vereisten als ze op medische beperkingen worden geplaatst):

 1. Verleiding:
  Deelnemers bereiden zich voor op de eerste dag van de week om een ​​situatie te vinden die verleiding met zich meebrengt. De verleiding vereist gewoonlijk dat deelnemers gokken door heerlijk maar hoogcalorisch voedsel te eten of te drinken in ruil voor wat een gunstige afweging lijkt te zijn. De voordelen zijn al dan niet vooraf bekend bij de deelnemers.Voorbeelden zijn het eten van zoet voedsel om hun geliefden te bellen, een grote plak cake te eten om een ​​onbekende prijs te winnen (die in één aflevering een hometrainer bleek te zijn) of om met een trainer tijd te laten voor een kans om geld te winnen. Deelnemers krijgen een bepaalde periode voordat de aanbieding verstrijkt.
 2. Beloning Challenge:
  Deelnemers strijden om een ​​prijs te winnen, eerst als teams en vervolgens als individuen nadat de teams zijn ontbonden. Na de uitdaging krijgen kijkers het winnende team dat geniet van hun beloning terwijl het verliezende team hun verlies accepteert. Prijzen variëren van immuniteit - die vrijstelling van eliminatie is - tot fitnessapparatuur, telefoontjes naar huis of gewichtsprijzen, waarmee winnaars van een uitdaging een groter gewichtsverlies hebben bij de Weigh-In, of verliezers van een uitdaging om een ​​lager gewicht te hebben verlies bij de Weigh-In (bijv. een gewichtsverlies van 6 lb zou resulteren in een gewichtsvermindering van 7 lb als een deelnemer een voordeel van 1 pond zou winnen, terwijl dit zou resulteren in een gewichtsverlies van 5 lb als een deelnemer een "1 pond nadeel"). Als er een ongelijk aantal spelers in elk team is, moeten de team (s) met meer spelers een persoon kiezen of individuen die uit gaan zitten totdat er een gelijk aantal spelers in elk team is. Af en toe moeten spelers worden uitgeschakeld door de artsen van de show om deel te nemen aan fysieke uitdagingen.
 3. Initiële training:
  Deelnemers trainen met de trainers. Tijdens dit segment zullen de trainers vaak met bepaalde deelnemers spreken, vooral degenen die het slecht doen. Meestal worden onderliggende emotionele problemen op dit moment onthuld (zoals verlies van een familielid of een fysieke calamiteit), vaak de activerende gebeurtenissen die in de eerste plaats tot de gewichtstoename hebben geleid.
 4. Last Chance Workout:
  Laatste-kans-trainingen worden vaak getoond als slopende, laatste voorbereidingen voor het wegen. Dit is een echte test van kracht en trainers duwen deelnemers naar hun grenzen.
 5. Last Chance-uitdaging:
  Geïntroduceerd in het seizoen zeventien, is de laatste kansuitdaging een variant tussen een beloningsexceptie en een laatste-kans-training. Net als bij de laatste kanstraining, zal de laatste kans uitdaging meestal plaatsvinden in de sportschool. Het winnende team wint een prijs die het team ten goede komt net voor de komende weging (bijvoorbeeld een gewichtsvoordeel van twee pond voor het team).
 6. Weigh-In:
  Hoewel de show de weging in een avondinstelling weergeeft, vindt de daadwerkelijke gewichtsmeting buiten de camera plaats in een ochtendsessie en worden de deelnemers op dat moment niet op de hoogte gesteld van de resultaten. Alle deelnemers worden gewogen om te bepalen hoeveel ze verloren hebben in verhouding tot hun totale lichaamsgewicht. Tijdens teamwedstrijden wint het team dat het hoogste percentage verliest en het verliezende team moet één persoon naar huis sturen. Wanneer de teams worden ontbonden en de show een individuele wedstrijd wordt, zijn de twee deelnemers die het laagste gewichtspercentage verliest, lager dan de gele lijn en komen in aanmerking voor verwijdering. Een soortgelijke opzet als individuele weegtoepassingen gebeurt wanneer de twee eerste teams worden opgesplitst in vier teams van twee of drie, zoals in het tweede en vierde seizoen gebeurde. In seizoen tien veranderden de regels. Van de deelnemers wordt nu verwacht dat ze voor uitdagingen wegen. De gele lijn neemt nu toe tot de helft van de slots, afhankelijk van het aantal deelnemers aan de ranch. Deelnemers onder de gele lijn worden vóór de stemming geconfronteerd met een eliminatie-uitdaging. Bovendien mag de grootste verliezer van de week een persoon onder de gele lijn redden van eliminatie. Sommige afleveringen hebben zowel een gele als een rode lijn; een deelnemer die onder de rode lijn valt, wordt uitgesloten van de competitie zonder een stem van de andere deelnemers.
 7. Eliminatie-uitdaging:
  Geïntroduceerd in seizoen negen, was de eliminatie-uitdaging voor de twee mensen onder de gele lijn. In de enige eliminatie-uitdaging van dat seizoen bleef de langste staan ​​terwijl de ander naar huis ging. In seizoen tien werd de eliminatie-uitdaging opnieuw geïntroduceerd. Degenen onder de gele lijn nemen deel aan een uitdaging om aan de stemming te ontsnappen. De twee minst succesvolle deelnemers staan ​​voor de stemming.
 8. De stem:
  Het laatste segment van de show vindt plaats in een eetkamer met koelkasten die zijn gelabeld met de naam van elke deelnemer (actieve deelnemers hebben hun naam verlicht) en gevuld met het favoriete verleidelijke eten van die deelnemer. Voorafgaand aan de stemming bepleiten deelnemers met het oog op eliminatie hun argumenten waarom ze op de Ranch zouden blijven (verschillende afleveringen bevatten deelnemers die een "offer" -verzoek indienen om naar huis te sturen, meestal een team dat het eens is welk lid moet blijven en welke men moet gaan, of een deelnemer die voelt dat ze thuis vooruitgang kunnen boeken, terwijl een ander de Ranch-instelling nodig heeft om zijn / haar voortgang voort te zetten). De andere deelnemers hoeven geen aanvragen naar huis te honoreren, maar over het algemeen worden dergelijke verzoeken gehonoreerd. De deelnemers die worden uitgeschakeld, komen als eerste aan in de eetzaal; de andere deelnemers dragen elk een beklede plaat met de naam van de persoon die ze willen uitschrijven. In geval van gelijkspel wordt de deelnemer of het team dat het minste gewichtspercentage heeft verloren, uitgeschakeld, behalve als beide deelnemers of teams het minste gewichtspercentage verloren hebben. Als mensen worden weggestemd, is het licht voor hun naam gedoofd. Na de stemming wordt de geëlimineerde deelnemer thuis getoond en bespreekt hij de voortgang van zijn gewichtsverlies.

Gewichtsverlies regime: risico's en kritiek

"Ik wacht op de eerste persoon die een hartaanval krijgt, ik heb een aantal patiënten gehad die [het schema van de show willen volgen] en ik raad ze af." Ik denk dat de show zo uitbuitend is.Ze nemen arme mensen met ernstige gewichtsproblemen wiens echte focus is om te proberen de kwart miljoen dollar te winnen. "

Dr. Charles Burant, directeur van het Michigan Metabolomics and Obesity Center[6]

"Simpel gezegd, de grootste verliezer biedt kijkers een volledig onnauwkeurig beeld van wat je moet doen om af te vallen en gezond te leven. Het vergt een te extreme actie op een belangrijke, maar veel minder effectieve en haalbare manier om een ​​goede vorm te bereiken en betere gezondheid."

Graham Mumm, ondernemer en schrijver bij UndeferredLiving.com[6]

"Risico's terzijde, deskundigen op het gebied van gewichtsverlies zeggen dat het grootste probleem met de grootste verliezer is dat extreme methoden om kilo's te laten vallen op de lange termijn minder snel zullen werken. Verschillende voormalige grootste verliezer-deelnemers hebben een deel of het geheel herwonnen."

Stephanie Pappas, LiveScience.com[7]

Volgens LiveScience.com "maken artsen en voedingsdeskundigen zich zorgen dat de focus van de show op competitief gewichtsverlies op zijn best contraproductief en in het slechtste geval gevaarlijk is".[7] Deelnemers aan de show verliezen meer dan 10 pond per week (in de eerste week hebben sommige deelnemers 20-30 + pond verloren in die ene week alleen), terwijl de gevestigde medische richtlijnen voor veilig gewichtsverlies tussen de 1 en 2 pond per persoon zijn. week.[8] Dit is waar, ook al is dat gewichtsverliespercentage afkomstig van een onderzoek van de database uit het National Weight Control Registry, waarbij leden minimaal 30 pond hebben verloren en dat gewichtsverlies gedurende minimaal een jaar hebben behouden. Dus terwijl onderzoekers wel een correlatie vonden tussen die snelheid, gemiddeld met leden van het register, kan al deze correlatie betekenen - als er überhaupt een causale correlatie is (er is geen controlegroep) - is dat dat het meer waarschijnlijk is, gemiddeld, voor iemand om succesvol te zijn in het verliezen van een grote hoeveelheid gewicht, en meer succesvol in het handhaven van dat gewichtsverlies. Er is geen manier om aan te geven of dit percentage meer is gezond dan enig ander cijfer, eenvoudigweg omdat (a) er geen vergelijking is met een ander percentage, en zelfs geen enkele vergelijking tussen ziekte- of sterftecijfers van leden van dit register en enige andere willekeurige groep.

Andere gezondheidsschrijvers gaan nog een stapje verder en suggereren dat alles, van de voedingsrichtlijnen van de shows tot trainingsroutines, helemaal niet klopt.[9]

Voedingsdeskundige Dr. Barry Sears somt de welvaartsparadox op: "Ten eerste kan minder eten stress veroorzaken in het systeem, waardoor meer honger ontstaat. Ten tweede, hoe meer mensen bewegen, hoe hongeriger ze worden." Dr. Sears vervolgt met de bewering dat "zelfs bij de meest intense training, mensen waarschijnlijk niet meer dan vijf pond spiermassa zullen toevoegen tijdens een training van 12 weken. De reden waarom kijkers hun spieren zien verschijnen terwijl de show doorgaat, is omdat de laag van vet dat de spieren omringt, gaat verloren, spieren worden zichtbaarder, die spieren waren er altijd maar bedekt met een massa vetweefsel.[10]

Aan het einde van elke uitzending wordt de volgende disclaimer weergegeven:

Onze deelnemers werden begeleid door artsen tijdens deelname aan de show en hun dieet en trainingsschema was afgestemd op hun medische status en hun specifieke behoeften. Raadpleeg uw eigen arts voordat u aan een dieet of trainingsprogramma begint.

Ondanks deze bewering van toezicht moeten alle deelnemers echter een verklaring van afstand ondertekenen waarin staat: "er is geen garantie, verklaring of garantie gegeven met betrekking tot de kwalificaties of geloofsbrieven van de medische professionals die mij onderzoeken of procedures uitvoeren in verband met mij met mijn deelname aan de serie, of hun vermogen om medische aandoeningen te diagnosticeren die mijn geschiktheid om deel te nemen aan de serie kunnen beïnvloeden ".[11]

Het gewichtsverliesregime dat wordt gebruikt in de show - ernstige caloriebeperking gecombineerd met maximaal zes uur per dag van zware inspanning - houdt risico's in waaronder een verzwakking van de hartspier, een onregelmatige hartslag en gevaarlijke verminderingen van kalium en elektrolyten.[6] Deelnemers, ongeacht hun gewicht, moeten bevestigen dat zij van mening zijn "dat zij een uitstekende fysieke, emotionele, psychische en mentale gezondheid hebben".[6]

The Biggest Loser: Second Chances omvatte een voetrace van één mijl in de eerste week, een gebeurtenis die leidde tot de hospitalisatie van twee van haar deelnemers; Rob Huizenga, de medische adviseur van de show, zei toen hij naar de voetrace werd gevraagd: "Als we het hadden om het over te doen, zouden we het niet [gedaan] hebben" en merkten op dat de producers van de show "veel veranderd hebben" de manier waarop [ze] dingen doen "(inclusief het nauwlettend volgen van de lichaamstemperatuur van deelnemers tijdens de training).[6]

Omdat de show een wedstrijd is met eliminaties ervan, worden sommige deelnemers aangemoedigd om risico's te nemen die hun gezondheid in gevaar brengen. Ryan C. Benson, winnaar van het eerste seizoen van het programma, gaf publiekelijk toe dat "hij wat gewicht verloor door te vasten en zichzelf uitdroogt tot het moment dat hij aan het urineren was". Ook sinds de show heeft Benson al zijn gewicht herwonnen, maar 10-12 lbs.[6] In 2009 vertelde Kai Hibbard (tweede van het derde seizoen) The New York Times dat "zij en andere deelnemers zo weinig mogelijk water dronken in de 24 uur voorafgaand aan een weging" en "in zoveel mogelijk kleding trainen" wanneer de camera's uit waren. Ze verklaarde verder dat twee weken na het einde van de show, ze ongeveer 31 kilo was teruggekregen, voornamelijk door gehydrateerd te blijven.[6] In een interview in juni 2010 zei Hibbard: "Ik heb nog steeds moeite [met ongeordend eten]." Mijn man zegt dat ik nog steeds bang ben voor voedsel ... ik ben nog steeds behoorlijk in de war van de show. "[12]

In een persconferentie van juli 2011 met de Television Critics Association, komiek en acteur Jerry Lewis was kritisch over het competitieve karakter van De grootste verliezer, bewerend dat de show gaat over deelnemers "die hun hersens proberen uit te proberen om te zien hoe we de dikke dame verslaan met 375 pond, en in vier maanden wordt ze 240. Wat kan het schelen? Het is belachelijk."[13]

Volgens een rapport van The New York Post hebben de autoriteiten van Californië de show opgevraagd vanwege aantijgingen van dopingkampeerders. De show verwierp deze beschuldigingen als vals en zonder verdienste.[14]

Volgens gerechtelijke documenten verkregen door De dagelijkse mail, de arts van de show, Robert Huizenga, onthulde dat de show was geannuleerd in het licht van een beschuldiging door voormalig deelnemer Joelle Gwynn dat Huizenga de deelnemers van de show misschien drugs zoals adderall (meestal voorgeschreven aan patiënten met ADHD en bekend is aan eetlust onderdrukt) en pillen die ephedra-extract bevatten (een door de FDA verboden substantie) - waarvan Gwynn zei dat ze zich "zenuwachtig en hypergevoelig" voelden - en dat de deelnemers werden aangemoedigd te liegen over hun calorie-inname tijdens het programma, wat heeft geresulteerd in een aantal deelnemers snel een deel van het gewicht terug te krijgen als gevolg van het regime. Huizenga verwierp de beschuldigingen als "verzonnen, fictieve en regelrechte laster", en dat hij die beschuldigingen beschuldigde als de reden voor het verliezen van rollen op aankomende televisieshows. NBC heeft het lot van de show nog niet officieel bepaald.[3]

Longitudinaal onderzoek

In 2016 werden de resultaten vrijgegeven van een langetermijnstudie door het Amerikaanse National Institute of Health (NIH), die de gewichtstoename en het verlies van deelnemers in seizoen 8 documenteerde, dat in 2009 werd uitgezonden.[15] Uit de studie bleek dat de meeste van de 16 deelnemers hun gewicht terugwonnen en in sommige gevallen meer dan voorheen opdreven om deel te nemen aan de wedstrijd. Hun metabolisme was vertraagd tot het punt waarop ze honderden calorieën per dag minder verbrandden dan andere mensen van hun nieuwe, verkleinde grootte. De New York Times rapporteerde: "Wat de onderzoekers shockeerde was wat er daarna gebeurde: naarmate de jaren vorderden en de aantallen op de schaal klommen, herstelden de metabolismes van de deelnemers zich niet ... Het was alsof hun lichamen hun inspanningen intensiveerden om de deelnemers terug te trekken tot hun oorspronkelijke gewicht. " Het artikel citeerde Dr. Michael Rosenbaum die zei: "De moeilijkheid om af te vallen weerspiegelt de biologie, niet een pathologisch gebrek aan wilskracht."

Nadat de studieresultaten waren onthuld, eisten voormalige deelnemers NBC om de show te annuleren.[15]

Plaats

Seizoenen twee en drie van De grootste verliezer zijn gefilmd op de Hummingbird Nest Ranch.[16] De 126-acre (0,51 km2) Ranch is een paardensport landgoed in Simi Valley, Californië, ten noordwesten van Los Angeles.[17] De recente seizoenen zijn gefilmd in King Gillette Ranch op Mulholland Highway in de buurt van Malibu Creek State Park.[18]

Series overzicht

# Naam Première slotstuk Oorspronkelijke teams De grootste verliezer Winnaar thuis Korte inhoud
1 De grootste verliezer (seizoen 1)
Tweet