7 dagen dieetplan & effectieve tips om buikvet te verminderen

7 snelle tips | 7 dagen dieetplan | Voedingsmiddelen om buikvet te verminderen

Tips om buikvet te verminderen is waarschijnlijk een van de meest populaire Google-zoekopdrachten en waarom niet, het verhoogde vetgehalte rond de taille is een groot probleem.

Als een van de dikke landen ter wereld, zien we mensen met overgewicht en grotere buikjes. Het cruciale blijft echter dat zelfs mensen die een normaal gewicht wegen, denken over hoe ze het buikvet kunnen verminderen!

Er zijn zelfs rapporten waarin staat dat buikvet, ook wel bekend als centrale obesitas, een hoger sterftecijfer kan hebben.

Een senior studie auteur dr. Francisco Lopez-Jimenez van de Mayo Clinic in Rochester, Minnesota, zei: "Als een persoon een normale BMI en een abnormale tailleomvang heeft, is het risico erger dan als ze een hoge BMI hebben."

Dat verklaart de risico's van het dragen van dat extra gewicht om je middel. Dus niet alleen om een ​​platte buik te krijgen die goed lijkt, moet je ook de tips kennen om buikvet te verminderen om een ​​goede gezondheid te behouden.

We hebben echter bij onze klanten bestudeerd dat verschillende oefeningen en het juiste dieetplan om buikvet te verminderen echt kunnen helpen. Dus hier brengen we je enkele inzichten over hoe je buikvet op natuurlijke wijze kunt verminderen.

Dus, zelfs als dit buikvet een van de meest hardnekkige gebieden is om af te vallen, brengen we u de ultieme tips, voeding en dieetplan om het buikvet te verminderen.

Ben jij ook een van degenen die heel hard hebben geprobeerd om dat buikvet te verwijderen? Leer hoe je platte buik natuurlijk kunt bereiken bij Truweight's Nutritionists. Gebruik uw GRATIS consult hier

7 snelle tips om buikvet te verminderen

Voordat u begint met uw strategie om het buikgewicht te verliezen, zijn dit de tips die u helpen het juiste plan te behouden.

1. Eet meer proteïne

Studies tonen aan dat mensen die regelmatig eiwit van goede kwaliteit eten, minder buikvet hebben. [1]Het opnemen van eiwitten in uw dieet is heel eenvoudig. Verzamel de verschillende eiwitbronnen. Of het nu eieren, kip, tofu, enz. Zijn. Maak een lijst met uw favoriete eiwitrijke voedingsmiddelen en voeg deze toe aan uw dieet om het buikvet te verminderen.

2. Kleine maaltijden hebben -

Niet alleen het verminderen van buikvet, het eten van kleine maaltijden helpt ook bij het algehele gewichtsverlies. Het versnelt de metabolische rol door overeten te beheersen. Dit betekent nergens dat je maaltijden moet overslaan of verhongeren. Eet op tijd, maar verlaag de hoeveelheden.

3. Eet meer van viskeuze vezels -

Viskeuze vezels zijn de oplosbare vezels die helpen bij het verliezen van het gewicht door de maag voor een lange tijd vol te houden. Deze vezels helpen ook om buikvet te verminderen. Deze viskeuze vezels vormen een gelachtige substantie in je lichaam die het vermogen heeft om het proces van je maag te vertragen en het verteerde voedsel in je darm te laten komen. Dit werkt geweldig om buikvet te verminderen.

4. Verminder de opname van koolhydraten -

Vermindering van het verbruik van eenvoudige koolhydraten kan helpen om gewicht te verliezen en dat buikvet te verminderen. Neem dit echter niet als een duim omhoog voor elk nul-carb-dieet [2].

Je hebt koolhydraten nodig, sterker nog, de complexe koolhydraten hebben tal van voordelen voor de gezondheid. Ze komen voor in groenten, fruit, volkoren brood, havermout, peulvruchten, bruine rijst en tarwepasta.

5. Heb geen toegevoegde suikers -

Cellenhoudende dranken, evenals veel verpakt voedsel, bevatten toegevoegde suiker die bijdraagt ​​aan uw buikvet. Dat is waarom uw suikerinname zo veel mogelijk beperken.

6. Ga voor aerobic-oefeningen -

Niet alleen een dieetplan om buikvet te verminderen is belangrijk, oefeningen om buikvet te verminderen zijn erg belangrijk. Je kunt aërobe oefeningen volgen, die niet alleen het hardnekkige buikvet verminderen, maar ook helpen bij het opbouwen van het uithoudingsvermogen van het lichaam en het verhogen van de energieniveaus van het lichaam.

7. Neem 8 uur of Beauty Sleep -

Als u buikvet wilt verminderen, volg dan een goed slaapschema. Samen met een dieetplan om buikvet te verminderen, is slaap ook erg belangrijk. Studies hebben aangetoond dat vet zich ophoopt rond de taille als gevolg van slaaponregelmatigheden. [2]

Hier volgt een kort overzicht van de bovenstaande tips

Tips om buikvet te verminderen
Tips om buikvet te verminderen

7 dagen dieetplan om buikvet te verminderen

Om buikvet te verminderen, moet u uw dagelijkse voeding sterk aanpassen. Dit kan zowel moeilijk als verwarrend zijn. We zijn er echter om u hierbij te helpen.

Onze voedingsdeskundige, Dr. Priya, heeft in 7 dagen (een 7-dagen dieetplan) inclusief verschillende maaltijden van de dag bedacht hoe je het buikvet thuis kunt verminderen.

Ontbijt maaltijdplan

De belangrijkste maaltijd van de dag is het ontbijt. Het is bijna opgenomen in elk gezond dieetplan voor een gezond en bevredigend ontbijt en dat komt omdat het absoluut waar is.

Na een goed ontbijt kunt u de dag beginnen met enkele gezonde en lichte maaltijden halverwege de ochtend.

Een fruitsalade kom of een kom spruiten kan echt geweldig zijn. Dit zijn onze aanbevolen ontbijtplannen voor 7 dagen van de week.

maandag1 gevulde muli / cauli bloem paratha + wrongel (2nos.)
dinsdag2 idlis / 1 mung chila + Een kom sambar + Een schaaltje rode Chill Chutney + gekookt eiwit (2 nrs.)
woensdag2 Broodje bruin brood met groenten + + 1 banaan / peer / papaya
donderdagEen middelgrote kom gerstpap / haver + gekookt eitje / gekookte spruiten (3tbsp)
vrijdagEen middelgrote kom haver / granen + een schaaltje vers fruit
zaterdagEen middelgrote kom haver / granen + een schaaltje vers fruit
zondag1 Dosa + Een kom pompoen sambar + Een schaaltje korianderchutney + Een glas komkommer en wortelsap

Lunch maaltijdplan

Een andere belangrijke maaltijd van de dag is lunch. Terwijl we op kantoor zijn, hebben we vaak de neiging ontbijt over te slaan en direct voor de lunch te gaan.

Maar dat is helemaal niet gezond.Een typische gezonde lunch die onze voedingsdeskundige aanbeveelt, kan een kom bruine rijst zijn met een enigszins paneerrecept. Dit zijn onze aanbevolen lunchplannen voor 7 dagen van de week.

maandag

2 Missi rotis of palak tilwala Bruine rijst (1 kom) + Een schaaltje Paneer makhni + Een klein bakje capsicum

salade

dinsdag1 kleine kom bruine rijst + 1 kom matki amti curry / een kleine kom mager vlees / visbereiding (lage olie) + gemengde veg salade
woensdag1 kleine kom met geroosterde kip en groenten salade + 2 Tarwe Rotis + Mix veg curry + Een klein bakje magere yoghurt
donderdag1 bord Paneer tikka kabab + bruine rijst veg pulao (1 kom) + Raita
vrijdag1 middelgrote kom poha + een bord met vis fry + 1 Roti + Een klein bakje salade
zaterdag1 middelgrote schaal met gestoomde bruine rijst + een kom vegetarische salade + Lauki ki Sabzi + Dalkerrie of eiwitomelet
zondag1 kom Veg Khichdi + 1 schaaltje Veg Raitha

Avondmaaltijd maaltijdplan

We hebben de neiging om uit onze dieettrajecten te gaan, meestal in onze avondsnacktijden. Immers, die samosa's en pakodas komen altijd in ons op met onze avond chais!

Maar om buikvet te verminderen, moet je jezelf beperken en betere opties voor het avondeten vinden. Een kopje groene thee met wat gestoomde maïs kan hier wonderen doen. Dit zijn onze aanbevolen avondmaalplannen voor 7 dagen van de week.

maandag1 kop gemberthee + 2 hele tarwe laag op olie-khakra
dinsdag1 kopje groene thee + gestoomde maïs (3tbsp)
woensdag1 kop Groene thee + kom Sprouts-chat
donderdag1 glas verse aardbeien smoothie
vrijdagEen glas karnemelk en 1 Khakra / Khandvi
zaterdagEen kop vetvrije, smaakloze yoghurt + 2 vlas sesame ladoo
zondagEen glas wei-eiwitshake + Een kleine kom met amarant en rozijnenmix

Diner maaltijdplan

Eindelijk komt er een einde aan de dag en moeten we gezond eten voordat we naar bed gaan. Een snelle tip hier is om te voorkomen dat je regelmatig naar je koelkast gaat om snacks te zoeken, die je dieet echt kunnen hinderen om het buikvet te verminderen.

Experts adviseren lichtere diners zoals sommige groentesalades of een gezonde soepkom voor diners.

maandag1 veg Uttapam + muntchutney (3 theel.) + Groene soep (1 kom)
dinsdag1 Ragi Roti + choley masala + gemengde groentensalade (1 kom)
woensdag1 bajra roti + een kleine kom peper dal curry / paneer jus + gemengde veg soep (1 kom)
donderdagPaneer frankie + komkommer spruiten salades (1 kom) Tomatensoep (1 kom)
vrijdag1 kleine kom Veg ragi semiya of ragi-bal + Een klein kopje sambar + maisalade gemengde paprika (1 kom)
zaterdag1 palak wheat roti + gebruikelijke curry + 1 kom Mixed veg salades
zondagGekookte of gebakken zoete aardappel + 2 stuks gekookte vis / paneer tikka + linze en tomatensoep

Ons Dietitian aanbevolen dieetplan

Dieetplan voor het verminderen van buikvet
Dieetplan voor het verminderen van buikvet

6 voedingsmiddelen om buikvet te verminderen

Nu u het perfecte dieetplan hebt om buikvet te verminderen, brengen wij u het voedsel dat u in het dieet kunt opnemen.

Afgezien van oefeningen, zijn er speciale voedingsmiddelen die je helpen je buikmaat te verkleinen. We hebben ze op de shortlist gezet. Voeg ze toe aan je voedingsplan om buikvet te verminderen en vecht die uitpuilende buik op een natuurlijke manier.

Avocado bevat een spijsverteringsenzym dat lipase wordt genoemd. Dit enzym breekt het vet af en helpt het voedsel naar beneden te verplaatsen van de maag naar de darmen, waardoor accumulatie van gassen in je maag wordt voorkomen.

Het is rijk aan een enzym dat bekendstaat als bromelaïne en dat bijdraagt ​​aan het spijsverteringsproces, waardoor maaggassen worden voorkomen. Het maakt je buik plat en slank.

Het is rijk aan goede bacteriën (probiotica) die helpen bij het spijsverteringsproces en ook helpt bij de opname van vitaminen en mineralen.

Het is bewezen dat yoghurt met 80% minder gassen en een opgeblazen gevoel heeft. Dit helpt om je buik plat te maken.

Het verhoogt de frequentie en het volume van de urine, terwijl je vaak plast, wordt al het water en zout waardoor de maag zwelt uit het lichaam verwijderd. Dus watermeloen is een uitstekende remedie om je maag plat te maken.

Het verlicht opgeblazen gevoel en helpt bij de spijsvertering. Pepermuntthee geeft je na het eten geen zwaar gevoel. Dus neem een ​​kruidenthee na het eten. Het is een van de beste theeën om je maag snel af te vlakken.

Kalkwater helpt bij de spijsvertering, behandelt obstipatie en verwijdert overtollig water dat in je maag wordt bewaard. Neem een ​​uur voor het ontbijt citroensap om de zwelling van de maag te verminderen en een opgeblazen gevoel te voorkomen.

Nu je weet welk voedsel moet worden opgenomen om je buikvet te richten, ga je je dieet opnieuw indelen. Maar vergeet niet om het ons te vertellen. En als je meer weet over dieet om je buikje te verminderen, vermeld dat dan in de comments hieronder.

Nu je weet welke voedingsmiddelen je moet opnemen in een dieet om buikvet te verminderen en wat de te volgen oefeningen zijn, probeer deze dan en verliest dat buikvet op de meest gezonde manier.

Ontvang GRATIS Weightloss-consult vandaag!

Aanbevolen:

Tweet