Ideale gewichtscalculator

De Ideale gewichtscalculator berekent ideale (qua gezondheid) lichaamsgewicht (IBW) -bereiken op basis van lengte, geslacht en leeftijd. Het idee van een IBW met behulp van een formule om het precies te bepalen, is door vele experts gezocht. Momenteel zijn er verschillende populaire formules die worden gebruikt om IBW te bepalen, en onze Ideal Weight Calculator biedt hun resultaten voor vergelijkingen van zijkant tot zijde.

Op basis van de Robinson-formule (1983) is uw ideale gewicht 156,5 lbs
Op basis van de Miller-formule (1983) is uw ideale gewicht 155,0 lbs
Op basis van de Devine-formule (1974) is uw ideale gewicht 160,9 lbs
Gebaseerd op de Hamwi-formule (1964) is uw ideale gewicht 165,3 lbs
Op basis van de goede BMI-aanbeveling is uw aanbevolen gewicht 128,9 lbs - 174,2 lbs


VerwantBMI-calculator | Body Fat Calculator | Calorie Calculator

Alle formules zijn voor volwassenen van 18 jaar of ouder. Voor kinderen en tieners, verwijzen we u naar de volgende gewichtskaarten gepubliceerd door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

  1. CDC-gewichtskaart voor jongens tussen 2 en 20 jaar
  2. CDC-gewichtsgrafiek voor meisjes tussen 2 en 20 jaar

Leeftijd

In theorie zou leeftijd vanaf het midden van de leeftijd geen determinant van een IBW-figuur moeten zijn, omdat de hoogte van een mens in het algemeen constant blijft en niet door de groei in hoogte heen gaat die op jonge leeftijd zichtbaar is. Het is eigenlijk te verwachten dat mannelijke mannen en vrouwen respectievelijk 1,5 en 2 centimeter in lengte verliezen op de leeftijd van 70 jaar. Daarom zijn de enige variabelen die op het lichaamsgewicht inwerken spiermassa en lichaamsvet, en de vele verschillende factoren die met de twee geassocieerd zijn, zoals ziekte, dieet en lichaamsbeweging. Het is echter belangrijk om te onthouden dat naarmate mensen ouder worden, de spiermassa afneemt en de accumulatie van overtollig lichaamsvet gemakkelijker is. Dit is een natuurlijk proces van menselijke biologie over een levensduur, hoewel acties kunnen worden ondernomen om het te dwarsbomen, zoals het controleren op belangrijke variabelen zoals dieet, lichaamsbeweging, stress en slaap.

Geslacht

Over het algemeen wegen vrouwtjes minder dan mannen, hoewel ze vatbaar zijn voor meer lichaamsvet. De fysieke, genetische samenstelling van een mannelijk lichaam heeft van nature meer spiermassa, die zwaarder is dan vet. Niet alleen dat, maar vrouwen zijn minder dicht (fysiek); ze hebben een lagere botdichtheid. Last but not least, mannen hebben de neiging groter te zijn dan vrouwen.

Hoogte

Hoogte wordt de belangrijkste factor in een IBW-cijfer. Vanzelfsprekend, hoe groter de persoon, hoe meer spiermassa en lichaamsvet nodig zijn om het te vullen, wat resulteert in meer gewicht. Een mannetje op een vergelijkbare hoogte als een teef moet ongeveer 10-20% zwaarder wegen.

formules

G. J. Hamwi Formula (1964)

Mannetje:48,0 kg + 2,7 kg per inch over 5 voet
Vrouw:45,5 kg + 2,2 kg per inch over 5 voet

Uitgevonden voor medicinale doseringsdoeleinden.

B. J. Devine Formula (1974)

Mannetje:50,0 + 2,3 kg per inch over 5 voet
Vrouw:45,5 + 2,3 kg per inch over 5 voet

Net als de Hamwi-formule was het oorspronkelijk bedoeld als basis voor medicinale doseringen op basis van gewicht en lengte. In de loop van de tijd werd de formule een universele determinant van IBW.

J.D. Robinson Formula (1983)

Mannetje:52 kg + 1,9 kg per inch over 5 voet
Vrouw:49 kg + 1,7 kg per inch over 5 voet

Wijziging van de Devine-formule.

D. R. Miller Formula (1983)

Mannetje:56,2 kg + 1,41 kg per inch over 5 voet
Vrouw:53,1 kg + 1,36 kg per inch over 5 voet

Wijziging van de Devine-formule. Resultaten zijn scheve hoger dan andere formules.

Gezonde BMI-bereik

Het aanbevolen BMI-bereik van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is 18,5 - 25 voor zowel mannen als vrouwen.

BMI is een veelgebruikte meetwaarde bij het bepalen van IBW. Het wordt veel gebruikt in de medische sector als een snelle indicator van mogelijke gezondheidscomplicaties. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de BMI, hoe groter de kans dat een persoon gezondheidsproblemen heeft van obesitas en diabetes, tot hartziekten en nog veel meer. Het is een indicator die door artsen wordt gebruikt om hun patiënten te adviseren over mogelijke gezondheidsproblemen, vooral als de BMI merkbaar progressief toeneemt en momenteel de officiële meetwaarde is voor het indelen van personen op basis van verschillende niveaus van overgewicht.

Belangrijk: er zijn beperkingen voor alle formules. Het meest voor de hand liggende is vanwege de eenvoud van hun berekeningen: ze hebben alleen een factor in lengte en geslacht. Er zijn geen overwegingen voor fysieke handicaps, extreme uiteinden van het spectrum, activiteitsniveaus, of spiermassa tot lichaamsvet verhoudingen, ook wel bekend als lichaamssamenstelling. Een persoon die perfect in het ideale lichaamsgewicht valt voor alle formules die toch een hoge lichaamsvetverhouding hebben, zou voor de meeste mensen niet als "ideaal" worden beschouwd. Onze ideale gewichtscalculator is bedoeld als een algemene richtlijn op basis van populaire formules en de resultaten zijn niet bedoeld als strikte waarden die een persoon moet bereiken om als een 'ideaal gewicht' te worden beschouwd. Sommige experts hebben betoogd dat zelfs een eenvoudige blik op een persoon een betere maatstaf is voor wat velen zouden beschouwen als ideaal gewicht in plaats van de resultaten van een wiskundige formule.

Tweet