LG Health

3,5 jaar sinds het OP en geen reactie. Misschien is het tijd om MyFitnessPal te deïnstalleren, je geeft duidelijk niet zoveel om de wensen van je gebruikers, zelfs niet om te zeggen of je dit in overweging neemt en waarom / waarom niet.


Ze zijn je echt geen verklaring verschuldigd. Het is een gratis app. Hun bedrijfsmodel en standpunten zijn eigenlijk geen van uw zaken.

Plus, dit is een 3,5 jaar oude post met 13 antwoorden. Als MFP op elk verzoek zou reageren met details over waarom ze het niet zullen overwegen, hebben ze geen tijd om iets anders te doen.

Dat gezegd hebbende, heb ik de neiging om te denken dat gezien de uitgebreide bibliotheek van MFP's waarmee het verbinding maakt, wanneer het dit ondanks veel verzoeken niet doet, er waarschijnlijk een contractuele of financiële kwestie is om dit te doen. Vergeet niet dat dit 2 afzonderlijke bedrijven zijn, en elke deal om te verbinden zou gepaard gaan met onderhandelingen, contracten en over het algemeen $$.

Peopletend om dit te benaderen als "MFP heeft dit niet gedaan, dus luisteren ze niet naar hun klanten", terwijl het meest waarschijnlijke probleem is dat ze geen overeenstemming met het andere bedrijf hebben kunnen bereiken.

16 januari 2018 21:51 uur bewerkt op 16 januari

2

Tweet