Hoe helpt Borstvoeding om af te vallen?

Hoe om gewicht te verliezen tijdens het geven van borstvoeding zonder schade aan de moeder en haar baby? Hoe doe je het snel, effectief en pijnloos? Geeft borstvoeding u afvallen of niet? Bijna alle vrouwen maken zich in de postpartumperiode zorgen over deze kwesties. Overtollige ponden verschijnen onvermijdelijk tijdens de zwangerschap, omdat ze noodzakelijk zijn voor het vruchtbare proces. Maar zodra het kind is geboren, begint de vrouw zich zorgen te maken over het gewicht dat ze tijdens de zwangerschap heeft opgedaan. Ze wil het overtollige gewicht zo snel mogelijk kwijtraken en in de kleren stappen die ze droeg vóór de zwangerschap.

De meest voorkomende fouten die voorkomen dat u gewicht verliest na de bevalling

Onervaren moeders weigeren op grond van enig vooroordeel zelf te bevallen en geven hun kinderen borstvoeding vanaf de eerste dagen van hun leven. Of omgekeerd, ze geven te lang borstvoeding, wat ook een gewichtsprobleem kan worden.

Onervaren moeders volgen strikte diëten die de kwaliteit en kwantiteit van melk veranderen. Ook berooft het het kind van het plezier om het juiste voedsel te krijgen.helpt borstvoeding om af te vallen? op dieet

Onervaren jonge moeders lijden aan obsessieve angsten dat zij hun vroegere gewicht niet zullen kunnen bereiken. Voor moeders is dit allemaal beladen met een abnormale hormonale achtergrond en voor kinderen - met een schending van psycho-emotionele ontwikkeling.

Elke moeder moet het volgende weten:

Het extra (naar uw mening) gewicht dat het lichaam tijdens de zwangerschap opslaat, is een natuurlijke garantie dat u voldoende interne middelen en energie zult hebben om uw kind langdurig borstvoeding te geven zonder veel belasting voor uw gezondheid. Daarom, na zes maanden borstvoeding, "begrijpt het lichaam" dat het met succes zijn taak nummer 1 behaalt, en begint het geleidelijk de interne reserves en vetreserves te gebruiken om moedermelk te produceren. Daarom, zonder enige dieet- en sportactiviteiten, blijft u borstvoeding geven en begint u geleidelijk gewicht te verliezen en uw extra kilo's te verliezen met een snelheid van ongeveer 1 pond per maand.

Als u wilt afvallen tijdens het geven van borstvoeding, hoeft u uw baby alleen te voeden en niet teveel te eten. Een strikt dieet, evenals intensieve oefeningen, zijn zeer ongewenst voor moeders die borstvoeding geven. Het is een feit dat ernstige fysieke stress en gebrek aan voedingsstoffen kunnen leiden tot een sterke afname van de productie van hormonen die verantwoordelijk zijn voor lactatie - prolactine en oxytocine. Bovendien wordt als gevolg van deze levensstijl water-zoutmetabolisme geschonden, wat ook een negatief effect heeft op de productie van melk. Een moeder kan haar menu alleen beperken als het kind niet ouder is dan 9 maanden. De 9 maanden oude baby eet al goed met aanvullende voeding en kan een bepaald gebrek aan vitamines of melk zelf compenseren. Maar denk er twee keer over na voordat je besluit een dieet te volgen. Heeft je baby het nodig?

Hoe om gewicht te verliezen tijdens de lactatie?

Een universele manier om gewicht te verliezen tijdens de borstvoeding bestaat niet echt. Alle vrouwen zijn heel verschillend. Maar toch zijn er enkele punten waarover artsen unaniem zijn.

Als gevolg van borstvoeding geeft het lichaam van een vrouw elke dag meer dan 500 calorieën. Als u per dag 1500-1800 calorieën consumeert, kunt u per kilo 2 pond per maand verliezen zonder speciale diëten. Specialisten zeggen ook dat heupen slanker worden wanneer het kind 3 maanden oud wordt. Sinds die tijd en tot 6 maanden worden extra kilo's intensiever verbrand. Deze feiten beantwoorden onze vraag "Helpt borstvoeding om af te vallen?"

helpt borstvoeding om af te vallen? heupen grootte

Studies hebben aangetoond dat vetcellen in het lichaam worden gevormd, niet alleen in de kindertijd en de adolescentie, maar ook tijdens de zwangerschap. Ze worden gevormd tijdens het derde trimester en voorkomen snel gewichtsverlies na de bevalling. Dit verklaart de resterende na de zwangerschap meerdere overtollige kilo's. Zo probeert de natuur de moeder en haar kind te beschermen tegen honger.

Je kunt niet weigeren om alleen borstvoeding te geven om af te vallen. Veel vrouwen besluiten het kind over te brengen op kunstmatige voeding om hun droomlichaam te bereiken. Maar dit is geen optie. Bovendien hebben studies aangetoond dat afvallen voor een zogende moeder veel gemakkelijker is dan voor een vrouw die de voorkeur geeft aan kunstmatige voeding.

Moedermelk is erg handig voor een baby, omdat de immuniteit van het kind hierdoor verbetert, evenals de endocriene, nerveuze, spijsvertering en andere systemen. Op dit moment kunnen producenten van aanvullende voeding moedermelk niet overtreffen, hoewel ze formules zo voedzaam en gezond mogelijk maken. Alle artsen en psychologen zijn unaniem van mening dat borstvoeding niet alleen het lichaam verzadigt met voedingsstoffen en de noodzakelijke stoffen, maar ook een enorme bijdrage levert aan de fysieke en psycho-emotionele ontwikkeling ervan.

Helpt Borstvoeding echt om af te vallen?

Bovendien helpt borstvoeding niet alleen het vet te verwijderen dat tijdens de zwangerschap is opgedaan, maar ook de extra kilo's die vóór de conceptie van het kind lagen. Het is bewezen dat de vrouw actief begint af te vallen in de negende maand van borstvoeding en bijzonder slank en vrouwelijk wordt in het tweede en derde jaar van voeden. Tijdens deze periode verdwijnt onderhuids vet op de heupen, armen, borst en buik. En het gebeurt op een natuurlijke manier.

helpt borstvoeding om af te vallen? een vrouw op een dieet

Daarom is het helemaal niet moeilijk om af te vallen tijdens de borstvoeding, zelfs zonder veel moeite te doen. En het is niet nodig om jezelf ernstig te beperken in voedsel omdat het ook schadelijk is. Het kind neemt alle voedingsstoffen door de melk van hun moeder en als u het niet goedmaakt, kunt u ziek worden of kunt u geen melk meer krijgen. Bovendien moet je bij ernstige voedselbeperking lang gezond haar, een mooie huid en een goede teint vergeten.

Dingen om te onthouden tijdens het afvallen tijdens het geven van borstvoeding

  • Ga niet op exotische en mono-diëten (zoals het eten van alleen rauwe wortel of appels). Je kunt een allergie bij een kind veroorzaken of zelfs voedselvergiftiging.
  • Als je hebt besloten om af te vallen tijdens het geven van borstvoeding en op dieet te gaan, drink dan meer water! Ten minste 8 glazen per dag. Het gebrek aan water leidt tot een toename van de concentratie van gifstoffen en toxische stoffen in het lichaam als geheel en met name in de moedermelk.
  • Houd er rekening mee dat diuretica in het begin de lactatie aanvankelijk verhogen, maar dan neemt de hoeveelheid melk drastisch af. Het is beter om dergelijke methoden om gewicht te verliezen tijdens het geven van borstvoeding niet te gebruiken.
  • Eet geen levensmiddelenadditieven die de eetlust verminderen. Ze komen in de moedermelk en kunnen een onvoorspelbaar effect hebben op het zich nog ontwikkelende organisme van de baby.

gezond dieet. helpt borstvoeding om af te vallen?

Over het algemeen is het beter om in een snel tempo en voor lange afstanden met de wandelwagen te wandelen. Draag een baby in een draagdoek of neem ze vaker in je armen en het overtollige gewicht verdwijnt binnenkort. Je zult gemakkelijk in vorm komen na de bevalling.

Helpt Borstvoeding je om sneller gewicht te verliezen? Ja dat doet het!

Sommige jonge moeders verliezen gewicht na het geven zonder enige inspanning. Deskundigen hebben geprobeerd om te bepalen hoe dit lange tijd gebeurt. Uiteindelijk werd bewezen dat vrouwen afvallen door borstvoeding.

Onderzoekers hebben verschillende kenmerken van dit proces onthuld:

  • Het moederlijk lichaam verbrandt meer dan 500 calorieën per dag vanwege de productie van melk
  • De grootte van de heupen vermindert het meest wanneer het kind 3 maanden oud is
  • Extra kilo's gaan intensiever weg als de baby 3-6 maanden oud is.

De specialisten hebben ook bewezen dat de meerderheid van de moeders die borstvoeding geven 1.500 tot 1.800 calorieën per dag kan consumeren en 2 pond per maand kan verliezen.

Referenties
1. http://www.mayoclinic.org/breastfeeding-and-weight-loss

2. https://www.babycenter.com/will-breastfeeding-help-me-lose-weight

3. https://www.clarkscondensed.com/best-ways-to-lose-weight-while-breastfeeding/

4. http://eatrightmama.com/can-you-lose-weight-while-breastfeeding/

5. https://thepumpingmommy.com/how-many-calories-does-breastfeedingburn

Deel de vreugde
  • 3
Tweet