Wat doet appelciderazijn aan buikvet?

Vet trimmen rond je middel heeft niet alleen de potentie om je zelfvertrouwen te vergroten, maar ook om je risico op hartaandoeningen en diabetes te verminderen. Buikvet kan hardnekkig zijn en het consumeren van appelciderazijn, samen met een dieet en lichaamsbeweging, kan je helpen om de muffintop kwijt te raken.

Video van de dag

Azijnzuur, een van de belangrijkste bestanddelen van appelciderazijn, kan helpen bij het afvallen, omdat het de vetophoping kan onderdrukken. Het consumeren van een dagelijkse dosis azijn leidde tot een lager lichaamsgewicht, middelomtrek en abdominale vetmassa, volgens een studie van 2009 gepubliceerd in Bioscience, Biotechnology and Biochemistry. Onderzoekers veronderstelden dat het azijnzuur verantwoordelijk was voor de verandering, maar dit betekent niet dat appelazijn een magische kogel is voor het verbranden van vet. Een gezond dieet en lichaamsbeweging zijn de beste manieren om buikvet te verslaan, en appelazijn kan je een boost geven.

Er zijn veel gezondheidsclaims gedaan over appelciderazijn, maar de wetenschap ondersteunt ze niet allemaal. Een van de best bestudeerde eigenschappen van appelciderazijn is het vermogen om de insulinegevoeligheid te verbeteren. Dit is goed nieuws voor diabetici, maar het kan ook nuttig zijn voor diegenen die een paar kilo willen afvallen. Insuline is een hormoon dat ervoor zorgt dat de cellen van uw lichaam energie uit suiker in uw bloedbaan kunnen gebruiken, maar het is ook een groeihormoon. Wanneer de insulineniveaus in uw bloedbaan hoog zijn - zoals na het nuttigen van een maaltijd met veel koolhydraten - heeft uw lichaam meer kans op vetopslag. Als uw lichaam resistent is tegen insuline, zal het meer insuline produceren in een poging om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Het consumeren van appelciderazijn met een koolhydraatrijke maaltijd verhoogt de insulinegevoeligheid, volgens een studie uit 2004, gepubliceerd in Diabetes Care.

De hoeksteen van het wegwerken van buikvet en afvallen is om meer calorieën te verbranden dan je inneemt. Het snijden van calorieën is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Appelazijn kan u helpen minder te eten door uw gevoelens van verzadiging na een maaltijd te vergroten. Onderwerpen die samen met een broodmaaltijd azijn consumeerden, meldden een toegenomen verzadiging na de maaltijd, volgens een studie gepubliceerd in het European Journal of Clinical Nutrition in 2005. Een andere studie die dat jaar in de Journal of the American Dietetic Association werd gepubliceerd, vond dat wanneer azijn wordt geconsumeerd bij een maaltijd daalt het calorieverbruik de rest van de dag met 200 tot 275 calorieën. In beide onderzoeken werd echter slechts een klein aantal mensen gebruikt, dus het bewijsmateriaal is niet overtuigend.

Wetenschappers weten niet precies waarom appelciderazijn de eetlust kan beïnvloeden - het kan te maken hebben met een verhoogde insulinegevoeligheid, maar het is ook mogelijk dat de krachtige smaak de eetlust vermindert. Als u een gezond, caloriearm dieet met veel groenten en fruit, magere eiwitten en volle granen gebruikt, kan het toevoegen van appelciderazijn u helpen weerstand te bieden aan de drang om te veel te eten of te snacken tussen de maaltijden.

Apple cider azijn is veilig om elke dag te consumeren, aangezien bijwerkingen uiterst zeldzaam zijn. In één geval meldde een vrouw een ontsteking in haar slokdarm na het consumeren van azijn in een poging om een ​​stuk krab in haar keel te duwen. Andere uiterst zeldzame bijwerkingen zijn het per ongeluk opzuigen van azijn en hoge kaliumspiegels met te hoge dagelijkse doses. Raadpleeg uw arts voordat u met een dieet en trainingsprogramma begint. Verdun appelaciderazijn met water als u van plan bent het te drinken, of u kunt het mengen met olijfolie en het gebruiken als een pittig sladressing.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig!Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM