Lijst met voedingsmiddelen voor het O-negatieve bloedgroepdieet

In zijn boek "Eat Right 4 Your Type," beweert Dr. Peter J. D'Adamo dat je je gezondheid een boost kunt geven en je gevoeligheid voor ziekte kunt verminderen door je aan een dieet te houden op basis van je bloedgroep. Hij beveelt geïndividualiseerde eetpatronen aan op basis van de ABO-bloedgroepen. Zijn voedingsaanbevelingen voor type O zijn hetzelfde, ongeacht of u O-negatief of O-positief bent. Houd in gedachten dat klinische gegevens ter ondersteuning van de theorie van diëten op basis van bloedgroep ontbreken.

Video van de dag

Je bloedgroep levert een evolutionaire marker op die bepaalt welk voedsel je het beste gedijt en het voedsel dat je het beste kunt vermijden, aldus D'Adamo. Hij theoretiseert dat je lichaam inherent is om te gedijen op een dieet dat sterk lijkt op dat van je voorouders van hetzelfde bloedgroep. Onderzoekers hebben een systematische review uitgevoerd om te bepalen of er bewijs is om deze theorie te ondersteunen. Na beoordeling van gepubliceerde gegevens concludeerden de onderzoekers dat er op dit moment geen bewijs is om de theorie van bloedtype diëten te ondersteunen, volgens de resultaten gepubliceerd in "The American Journal of Clinical Nutrition" in juli 2013. De onderzoekers pleitten voor verder onderzoek.

Omdat type O het oudste bloedtype is, claimt D'Adamo dat je het beste gedijt in een jagers-verzamelaarsdieet dat rijk is aan eiwitten en weinig koolhydraten bevat. Dit type dieet wordt meestal het Paleo-dieet genoemd omdat het de vermeende eetpatronen van de vroegste mensen nabootst, levend tijdens het paleolitische tijdperk, of het 'stenen tijdperk'. Jagers en verzamelaars woonden een nomadisch leven, reisden van plaats naar plaats, jaagden op wilde dieren en verzamelden eetbare planten.

Als iemand met type O-bloed, ben je volgens D'Adamo een inherente vleeseter. Je gedijt het beste op dierlijke eiwitten van vlees, gevogelte en vis. Hij beveelt aan dat type Os van Afrikaanse afkomst mager rood vlees en wildvlees boven vetter vlees benadrukt. D'Adamo beveelt gezonde oliën zoals olijfolie aan voor alle personen met type O-bloed. Andere nuttige voedingsmiddelen voor type O zijn noten en zaden en vers fruit en groenten. Hij stelt dat degenen met type O zuivel, granen en peulvruchten moeten vermijden.

Het NYU Langone Medical Center wijst op de beperkende aard van de aanbevelingen van het type O. Met name het type O-dieet elimineert hele voedselgroepen die anders gezond zijn, zoals zuivel, peulvruchten en granen. Als u hele voedselgroepen elimineert, mist u mogelijk bepaalde vitaminen, mineralen en andere vitale voedingsstoffen, waarschuwt het Langone Medical Center. Vanwege dit en het gebrek aan wetenschappelijk bewijs beveelt het Langone Medical Center aan om dit type dieet niet te volgen.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig!Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet