Hoeveel calorieën in een sneetje brood - Howmanypedia

Hoeveel calorieën in een boterham

Hoeveel calorieën in een sneetje brood? Brood zal altijd deel uitmaken van elke maaltijd, van ontbijt tot snacks. Om genoeg energie te hebben gedurende de dag, eten veel mensen brood. Met de verschillende smaken en soorten brood, krijg je verschillende keuzes. Maar te veel brood eten is ook niet goed voor je gezondheid. Voor degenen die gezondheidsbewust zijn, helpt het om te weten dat er ongeveer 80 calorieën in een sneetje brood zitten.

Hoeveel calorieën in een boterham - voedingsfeiten

Wanneer je naar een bakkerij of een patisserie gaat, kun je kiezen uit verschillende soorten brood. Vaak kom je in de verleiding om al deze dingen te eten, vooral als ze er echt heerlijk uitzien.

Maar als u gezondheidsbewust bent of lijdt aan problemen met het gewichtsbeheer, moet u voorzichtig zijn met wat u eet.

U moet het aantal calorieën weten voor alles wat u binnenkrijgt. Als u slechts één sneetje brood eet, hoeft u zich nooit zorgen te maken over het aantal calorieën, omdat u een snede kunt toevoegen aan uw dagelijkse dieet zonder u zorgen te hoeven maken over uw calorie-doelstellingen. . Maar als u meer dan één sneetje brood eet, zullen de calorieën zich uiteindelijk ophopen.

Dit kan een hele uitdaging zijn gezien het feit dat er erg lekkere broodjes zijn en een grote verscheidenheid aan gerechten die ook brood bevatten.

Als je bijvoorbeeld een weelderige clubhuissandwich hebt of als je pasta eet waarin brood zit, ben je soms geneigd het aantal plakjes dat je eet te verliezen.

Het is prima om slechts een snee brood te eten. Als u echter meer dan één eet, moet u niet verrast zijn door de hoge calorieën.

Volgens de nationale voedingsdatabank van het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft een plakje (25 g) wit brood ongeveer 66 calorieën. Als u een veel groter of dikker stuk brood (30 g) gebruikt, heeft het ongeveer 80 calorieën.

Wit brood is gemaakt van geraffineerd meel. Het bevat 12 gram koolhydraten in slechts één plak. Qua vezelgehalte heeft het ongeveer .7 gram en 1,3 gram suiker.

Als je gaat voor brood met veel vezels of volkorenbrood, dan krijg je van twee plakjes geen last van je dieet.

Brood kan je genoeg energie geven, vooral als je samen met groenten brood eet. Maar behalve suiker en koolhydraten bevat brood ook eiwitten en vetten.

Eén sneetje witbrood bevat één gram vet en 2,3 gram eiwit. Voor zelfgebakken brood is het aantal calorieën en het eiwit en vet hetzelfde.

Voor degenen die gezondheidsbewust zijn, is het altijd een vraag of het goed is om brood te eten of niet. Het antwoord is absoluut ja - het is gezond om brood in uw ontbijt op te nemen.

Aan de andere kant, als u geen voedingsmiddelen wilt eten met veel koolhydraten en calorieën, moet u zeker met mate eten.

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, heeft brood een voedzame waarde. Brood bevat verschillende vitamines en mineralen. Ten eerste is het rijk aan folaten en ijzer.

Bovendien is het ook rijk aan vitamines en calcium. Dat is eigenlijk een van de redenen waarom brood ook een goede bron van voedingsstoffen is.

Eggy brood

Een van de populairste combinaties van broodsoorten die mensen graag eten, is degene met ei, of wat je zou kunnen noemen brood met eieren.

Als je 's morgens dit brood eet, kan het je zeker de juiste hoeveelheid calorieën geven, vooral als je slechts één plakje eiwitrijk brood eet voor je ontbijt.

Dus, welke specifieke voeding kan je krijgen in eigeel brood?

Eén sneetje brood (59 g) bevat 188 calorieën met 1,3 gram totaal vet. Het heeft 37 gram totale koolhydraten, 2,1 gram suiker en 1,8 g voedingsvezels.

Eggy brood bevat ook vetten, waarin het een totaal van 1,3 gram heeft, bestaande uit 0,3 gram verzadigde vetten en 1 gram meervoudig onverzadigde vetten en enkelvoudig onverzadigd vet.

Gezond bananenbroodrecept

Voor een meer heerlijk brood dat veel graag eten is bananenbrood. Dit is een heerlijk en eenvoudig recept dat je thuis kunt doen omdat je maar een paar ingrediënten nodig hebt.

Wat leuk is aan het eten van bananenbrood is dat je een recept kunt maken dat goed is voor vegetariërs of voor mensen die op zoek zijn naar glutenvrij brood.

Om je eigen gezonde bananenbrood te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 ¼ kopje bloem,
 • 1 en ¼ theelepel bakpoeder
 • 2 ½ theelepel kaneel
 • ½ theelepel baking soda
 • 2 eiwitten
 • 1/8 theelepel zout
 • ½ kopje suiker
 • een en een half kopje bananen
 • ¼ kopje appelmoes
 • 1/8 theelepel nootmuskaat
 • 3 theelepels vanille.

Deze ingrediënten zijn gemakkelijk thuis verkrijgbaar. Wat betreft de aanwijzingen hoe je je bananenbrood kunt maken, volstaat het om de volgende aanwijzingen te volgen: je combineert en bakpoeder, kaneel, bakpoeder, zout en nootmuskaat.

In een veel grotere container, combineer de volgende ingrediënten: bananen, suiker, eiwitten, vanille en olie. Voeg het bloemmengsel toe. Bak ongeveer 45 - 15 minuten op 350 graden.

Als het gekookt is, laat het brood ongeveer 10 minuten afkoelen. Daarna kunt u het nu uit de pan halen en genieten van het eten van uw gezonde banaanbrood.

Eén bananenbrood heeft 4% ijzer en heeft 106 calorieën.

Cubaans broodrecept

Voor een meer uniek recept, kun je het Cubaanse broodrecept proberen. Dit wordt beschouwd als een van de meest heerlijke soorten broodrecepten die je eigenlijk thuis kunt proberen.

Cubaans brood bevat 330 calorieën en het bevat 17 gram totale koolhydraten.

Wat leuk is aan deze recepten, is dat je ook essentiële voedingsstoffen kunt krijgen omdat het 10% van je vitamine C-inname, 2% ijzer en 4 gram eiwit bevat.

Artikel naam
Hoeveel calorieën in een boterham
Beschrijving
Brood zal altijd deel uitmaken van elke maaltijd, van ontbijt tot snacks. Om genoeg energie te hebben gedurende de dag, eten veel mensen brood. Met de verschillende smaken en soorten brood, krijg je verschillende keuzes.
Uitgeversnaam
Howmanypedia.com
Logo van uitgever


Tweet