Hoeveel calorieën verbrandt een gym sessie?

Afvallen is gewoon een kwestie van meer calorieën per dag gebruiken dan je verbruikt. Elke vorm van oefening zal u helpen om dit doel te bereiken. Als gewichtsverlies echter je primaire doel is, moet je het type oefening kiezen op basis van wat je het grootste calorietekort geeft. Het bijhouden van de hoeveelheid calorieën die je verbrandt tijdens elke trainingssessie en wat je de hele dag door eet, helpt je om je wekelijkse gewichtsverlies beter te voorspellen.

Video van de dag

In juli 2004 bracht de medische school van Harvard een overzicht van de geschatte verbrande calorieën uit gedurende 30 minuten populaire training of dagelijkse activiteiten. Het onderzoek geeft aan dat krachtig fietsen de beste calorie-verbranding oefening is, met 391 calorieën verbruikt door een 155-pond. persoon. Dezelfde persoon die jogt op een elliptische trainer verbrandt 335 calorieën, terwijl roeien in een gematigd tempo 260 brandt. Krachtig gewichtheffen zorgt ervoor dat u 223 calorieën gebruikt, maar het verhogen van uw tempo tijdens een training van de fietstraining leidt tot een verlies van 298 calorieën.

Cardiovasculaire oefening zoals fietsen of hardlopen op een loopband heeft een duidelijk voordeel ten opzichte van krachttraining als het gaat om calorieverbranding in de sportschool. Als je echt je calorieverlies tot het maximale niveau wilt nemen, kun je echter niet zomaar 30 minuten met één constant tempo rennen. Triatloncoach Paul Frediani zegt dat je een training moet proberen waarbij je 60 seconden lang in een sprint tempo oefent, gevolgd door vier minuten herstel met een gemiddelde intensiteit. Herhaal deze intervallen tot vier keer tijdens een training van 60 minuten; dit zal ongeveer 600 calorieën verbranden in een 145-pond. vrouw.

Hoewel krachttraining minder calorieën verbrandt dan sommige gymnastiekoefeningen, is het zeer nuttig als onderdeel van een programma voor gewichtsverlies. Gecertificeerde kracht- en conditioneringsspecialist Deborah Mullen stelt dat spieren het beste calorieverbrandende weefsel in uw lichaam zijn. Door meer spieren op te bouwen, verhoogt u uw stofwisseling en verbrandt u calorieën, zelfs als u rust. Volgens Mullen is je ruststofwisseling verantwoordelijk voor 60 tot 75 procent van de totale calorieën die je per dag verbrandt, dus spieropbouw kan je helpen meer calorieën te verbranden over een periode van 24 uur dan cardiovasculaire oefeningen.

Er zijn ongeveer 3500 calorieën in 1 pond vet. Zodra je dit weet, kun je ongeveer bijhouden hoeveel calorieën je verbrandt in elk van je gymsessies en weet je ongeveer hoeveel kilo's vet je per week verliest. Als je voeding consistent blijft, zou je ongeveer 500 calorieën per gymsessie moeten verbranden, zeven dagen per week om 1 lb te verliezen. Veel mensen koppelen oefening met een lichte vermindering van de dagelijkse calorie-inname om de kans op verlies van 1 of 2 lbs te vergroten. per week.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig!Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet