Is het Keto-dieet veilig voor diabetici?

Diabetes kan een brutale ziekte zijn om mee te leven, waarbij bijna 26 miljoen Amerikanen worden getroffen door een constante stroom van gezondheids- angsten en een uitdagende kwaliteit van leven. Maar velen vragen of een nieuw dieet een deel kan zijn van de oplossing waar we op hebben gewacht.

Het ketogene dieet (ook wel het "keto" -dieet genoemd) levert het lichaam een ​​hoog vetgehalte en beperkt koolhydraten en eiwitten tot een minimum. Het is geen gemakkelijk dieet om mee te leven. Terwijl de ADA een gemiddelde koolhydraatconsumptie van 135 koolhydraten per dag aanbeveelt, verlaagt het keto-dieet het aantal tot slechts 20 gram per dag.

Als u het ketogene dieet volgt, moet uw calorie-inname 80% vet en 20% eiwitten / koolhydraten zijn. Volgens de Ketogenic Diet Community: "Het dieet bootst aspecten van uithongering na door het lichaam te dwingen om vetten te verbranden in plaats van koolhydraten." In essentie brengt het individuen naar een staat van ketose, waar je lichaam vet verwerkt - in plaats van koolhydraten - voor energie. Wanneer de lever vetten omzet in ketonlichamen, vervangen ze glucose als primaire energiebron van het lichaam.

Het keto-dieet is gebruikt door veel patiënten die lijden aan diabetes en epilepsie. Een recent onderzoek aan de Universiteit van Koeweit heeft aangetoond dat "LCKD [caloriearm ketogeen dieet] een significant gunstig effect heeft bij het verbeteren [verbeteren] van de diabetische toestand en het helpen stabiliseren van hyperglycemie." Hun resultaten toonden aan dat het dieet patiënten in staat stelde hun glucosewaarden te brengen tot vrijwel normale niveaus.

Om u een idee te geven van hoe het ketogene dieet er op uw bord uitziet, biedt TheKetogenicDiet.org het volgende voorbeeld maaltijdplan:

Ontbijt: omelet met ham en kaas of twee gebakken eieren met twee reepjes spek

Lunch: twee hamburgerpasteitjes met kaas en spek of salade met ham en kaas

Diner: geroosterde buikspek met bloemkool kaas of varkenskarbonades met geroerbakte greens

Hoewel het lijkt op de droom van een carnivoor, zijn er een paar dingen die je moet weten over het Keto-dieet. Het is ongelooflijk moeilijk. In een redactioneel artikel in de New York Times belichtte auteur Fred Vogelstein de ervaringen van zijn familie met het keto-dieet, waarmee ze zijn zoon begonnen te helpen epilepsie aan te pakken. Het dieet was ongelooflijk effectief - het bracht de aanvallen van de jongen terug van 100 per dag naar minder dan 30, maar het kind vond de ervaring bijna onverdraaglijk. Hij is niet de enige: de zwaarbeperkte voedselopties en vetrijke keuzes zijn vaak onaangenaam (en uiteindelijk ondraaglijk) voor patiënten.

Hoewel het ketogene dieet klinkt als een nieuw verward concept, is het feitelijk ingebed in de medische geschiedenis. In 1921 gebruikte de Mayo Clinic het dieet om zowel epilepsie als diabetes te behandelen - en het werkte. Tegenwoordig hebben veel Type 2 Diabetes patiënten hun kwaliteit van leven enorm verbeterd door gebruik te maken van het Keto dieet; onderzoekers van de Duke University concluderen dat "aanpassing van de levensstijl met behulp van koolhydraatarme interventies effectief is voor het verbeteren en terugdraaien van type 2 diabetes."

Als u aan diabetes lijdt, is het misschien tijd om het ketogene dieet te overwegen. Maar voordat u de knoop doorhakt, moet u eerst met uw arts praten om meer te weten te komen over de bijwerkingen en beperkingen die daarmee gepaard gaan.

Genoten van dit artikel? Probeer deze ook te lezen. . .

Is het Keto-dieet veilig voor diabetici?

Het Keto-dieet is een controversieel voedingsplan geweest sinds het de afgelopen jaren populair werd. Het is immers niet elke dag dat ons wordt verteld dat het eten van vetrijk voedsel ons zal helpen die extra kilo's kwijt te raken waar we moeite mee hebben gehad om ons te ontdoen. Het keto-dieet snijdt granen en koolhydraten, aardappelen, suiker en transvetten in het voordeel van vlees (bacon inbegrepen!), Zeevruchten, vetten en oliën, koolhydraatrijke groenten, vetrijke zuivelproducten en noten.

Hoewel het voor iedereen een goed idee is om in contact te komen met hun huisarts voordat u begint met een strikt gereguleerd dieet, geldt dit met name voor diabetici. Het is niet verwonderlijk dat niet alle experts oog in oog komen te staan ​​met de vraag of het keto-dieet gezond en veilig is voor mensen met diabetes.

"Er is veel controverse rond of het ketogene dieet geschikt, heilzaam en veilig is voor diabetici," vertelde Dr. Josh Ax, oprichter van Ancient Nutrition en DrAxe.com, aan POPSUGAR. Dr. Axe merkte op dat autoriteiten zoals de American Diabetes Association aanbevelen dat mensen met prediabetes en diabetes een dieet eten dat bestaat uit complexe koolhydraten en vezelrijke voedingsmiddelen zoals noten, verse groenten, fruit en peulvruchten. Zoals eerder opgemerkt, staan ​​fruit, peulvruchten en volle granen op de "niet eten" -lijst voor mensen die het Keto-dieet volgen.

"Dit leidt tot verwarring en laat veel mensen die worstelen met stofwisselingsstoornissen zich afvragen wat het beste te volgen dieet is," zei Dr. Axe. Diabetici zijn niet de enige mensen die blijven krabben als het gaat om het al dan niet gezond en veilig zijn van het keto-dieet. Dr. Axe vertelde POPSUGAR dat wetenschappelijke studies tegenstrijdige resultaten hebben opgeleverd - sommige wijzen erop dat het een gezond dieet is voor diabetici, terwijl anderen hebben geconstateerd dat "het ketogene dieet mogelijk niet effectief is om diabetes langdurig om te keren, omdat mensen het moeilijk hebben om bij de dieet vanwege het beperkend. "

Dr. Axe vertelde POPSUGAR dat er verschillende redenen zijn waarom het keto-dieet heilzaam zou kunnen zijn voor diabetici:

Volgens Dr. Ax is er momenteel onvoldoende solide bewijs om te bepalen of het keto-dieet al dan niet veilig is voor diabetici op de lange termijn. "Het keto-dieet lijkt veilig en effectief voor mensen met type I- en type II-diabetes wanneer het gedurende ongeveer zes maanden tot een jaar wordt gevolgd," zei hij. "Om veilig te zijn, is het aanbevolen dat diabetici door hun arts worden gecontroleerd wanneer ze hun dieet aanzienlijk aanpassen, vooral wanneer ze medicijnen gebruiken die ook de bloedsuikerspiegel en insulineresistentie beïnvloeden."

Aan de andere kant heeft dr. Joseph Galati grote bedenkingen bij diabetici - vooral diabetici met type 1 diabetes - die het keto-dieet helemaal doornemen. "Veel patiënten met type 1 diabetes hebben een bepaalde mate van nierfunctiestoornis en het behandelen van de opbouw van ketonen en zuren in het lichaam kan een te grote druk op de nieren bij deze patiënten zijn," vertelde Dr. Galati aan POPSUGAR.

Dr. Galati zei dat het keto-dieet veiliger is voor mensen met type II diabetes, zolang ze uiterste voorzichtigheid betrachten. Hij merkte ook op dat er rekening moest worden gehouden met andere gezondheidsvoorwaarden. "Er zijn recentelijk gepubliceerde gegevens bekend dat diabetici van type II het goed kunnen en beter hun glucose kunnen reguleren met koolhydraatarme diëten", aldus Dr. Galati. "Zoals met elke verandering in het voedingspatroon, hangt uw risico of voordeel af van andere comorbiditeitscondities die u heeft, waaronder nierziekte, hypertensie, hartaandoeningen, leververvetting of cirrose of longziekte."

Wanneer een diabetische type II ervoor kiest om het keto-dieet te proberen, zei dr. Galati dat de overgang verschillende grote veranderingen in levensstijl vereist om veilig te zijn. "Deze omvatten onder meer een zorgvuldige bewaking van uw voedselinname, een goed begrip van het koolhydraatgehalte, [en] een zeer nauwkeurige bewaking van uw bloedglucosewaarden", vertelde hij aan POPSUGAR. Dr. Galati legde uit dat, omdat koolhydraten uit het dieet worden verwijderd, het nodig zal zijn om diabetische geneesmiddelen aan te passen "om een ​​verwachte verlaging van uw bloedglucosewaarden te weerspiegelen." Hij merkte ook op dat het waterverbruik moet worden verhoogd.

Hoewel niet alle experts het eens zijn of het keto-dieet gezond is voor diabetici, lijkt het iedereen kan ga ermee akkoord dat u nauw moet samenwerken met uw arts bij het doorvoeren van belangrijke veranderingen in de voeding.

Tweet