Ramadan 2018-datum in Dubai zal naar verwachting morgen worden aangekondigd

De maanziende commissie van de VAE bereidt zich voor en als er morgenavond een halve maan wordt gespot, begint de ramadan woensdag.

Minister van Justitie Sultan bin Saeed Al Badi heeft de oprichting van de commissie bevolen, die zal beslissen over een startdatum voor de maand.

De groep zal na het Maghrib-gebed morgen (dinsdag 15 mei) net na zonsondergang bij het gerechtelijk departement in Abu Dhabi vergaderen.

Mocht de wassende maan tijdens deze bijeenkomst worden opgemerkt, dan begint de ramadan de volgende dag (woensdag 16 mei).

Het besluit riep alle sharia-rechtbanken in het hele land op om naar de maan te kijken en de commissie op de hoogte te stellen van hun waarnemingen.

Het Sharjah Centre for Astronomy and Space Sciences voorspelde eerder al dat Ramadan in de VAE zou beginnen op donderdag 17 maart.

De werktijden zullen tijdens Ramadan met twee uur worden verminderd en de schooldag wordt over het algemeen ingekort tot vijf uur.

Ramadan is een geweldige tijd om de Emirati-cultuur te omarmen en meer te weten te komen over de rijke tradities van de stad die we thuis noemen door deel te nemen aan iftars en liefdadigheidsevenementen.

De belangrijkste dingen om te onthouden tijdens deze periode zijn zich op de juiste manier aan te kleden en tijdens het eten van daglicht urenlang te eten, drinken, roken of kauwgum in het openbaar te gebruiken.

Voor meer gedetailleerd advies over de etiquette van de Ramadan, lees onze Ramadan-gids en begin met het plannen van je iftars uit deze geweldige groep.


Tweet