5 dingen die u moet weten over maagliposuctie

Als u niet tevreden bent over vetophopingen rondom uw maag die zich niet overgeven aan een dieet of lichaamsbeweging, heeft u genoeg gezelschap. Liposuctie is nu de meest populaire vorm van cosmetische chirurgie in de Verenigde Staten, met 396.048 ingrepen uitgevoerd in 2015, volgens de American Society for Aesthetic Plastic Surgery. Hoewel er geen toverstaf is om buikvet te laten verdwijnen, kan liposuctie een oplossing bieden voor love handles en andere ongewenste vormen van flab. Als u liposuctie voor uw maag overweegt, zijn hier vijf dingen die u moet weten om een ​​geïnformeerde beslissing te nemen.

Video van de dag

Veroudering zorgt voor een algemene herverdeling van lichaamsvet, vooral rond het midden. Voor vrouwen kan de bevalling een rol koppig en onooglijk buikvet achterlaten. En, natuurlijk, genetica telt ook veel. Maar als het gaat om liposuctie, is niet al het vet gelijk gemaakt. Vet dat resistent is tegen dieet en lichaamsbeweging is meestal onderhuids vet, dat zich onder de huid en bovenop de buikwand van de buikspier bevindt. Het goede nieuws is dat liposuctie bedoeld is om te verwijderen. Liposuctie kan zakjes flab verwijderen, uw midden recontouren en uw vorm verbeteren.

Liposuctie is geen oplossing voor gewichtsverlies.
Liposuctie is geen oplossing voor gewichtsverlies. Photo Credit: vchal / iStock / Getty Images

Hoewel liposuctie wordt gebruikt om vet te verwijderen, is het geen oplossing voor gewichtsverlies. Liposuctie werkt het beste op afzettingen van vet die zijn geconcentreerd in bepaalde gebieden en bestand zijn tegen lichaamsbeweging, met name rond de buik, dijen, heupen en billen. Je zou een beetje gewicht kunnen verliezen, maar het is waarschijnlijk niet significant. Liposuctie zal ook geen uitpuilende maag repareren die wordt veroorzaakt door zwakte in de buikwand, en het zal de losse huid niet strakker maken. Voor het tonen en afvlakken van het buikgebied wordt liposuctie soms gecombineerd met buikwandcorrectie, ook wel buikwandcorrectie genoemd, waarbij vet wordt verwijderd uit de buik, de spierwand wordt hersteld en de overtollige huid wordt verwijderd.

Een techniek die "tumescente liposuctie" wordt genoemd, is de meest gebruikelijke methode voor het verwijderen van vet rond de maag, billen, dijen en enkels.Het wordt ook als de veiligste beschouwd. "Tumescent" betekent dat grote hoeveelheden gebufferd zout water in vetweefsel onder de huid worden geïnjecteerd De arts maakt een snee in het te behandelen vetgebied en steekt dan onder het vlees een steiltjebuisje in, een canule genaamd, die aan een vacuüm is bevestigd. Aan het uiteinde van de canule bevindt zich een stijve pen De arts beweegt deze heen en weer in snelle bewegingen om vet los te maken.De procedure duurt 45 minuten tot 2 uur, met een hersteltijd van maximaal twee weken.Het volledige effect van liposuctie wordt gezien zes tot 12 weken nadat de procedure is uitgevoerd. verbonden en de patiënt moet gedurende één tot twee weken een compressiekledingstuk dragen. Pijn en blauwe plekken kunnen tot twee weken aanhouden en zwelling kan twee weken tot twee maanden duren.

De arts zal een stacky buis inbrengen die een canule onder het vlees wordt genoemd.
De arts zal een stacky buis inbrengen die een canule onder het vlees wordt genoemd. Photo Credit: Juanmonino / iStock / Getty Images

Elke gelicentieerde arts kan liposuctie uitvoeren, maar wordt meestal uitgevoerd door plastisch chirurgen en dermatologen in hun kantoor met lokale anesthesie, hoewel het kan worden uitgevoerd in een ziekenhuis onder algemene anesthesie. Er is geen speciale training vereist, hoewel sommige beroepsverenigingen van artsen het aanbevelen. Bij het kiezen van een arts, wil je misschien overwegen of ze een specifieke training hebben gehad voor liposuctie en hoeveel ze hebben uitgevoerd.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de verwijderde vetcellen terug zullen groeien, is lichaamsvet binnen een jaar na de operatie teruggekeerd naar preliposuction-niveaus, in het bijzonder wanneer het terugkeert naar het abdominale gebied. Onderzoekers geloven dat het lichaam het snelle vetverlies compenseert door meer vet aan te maken. In een proef met 34 vrouwen gepubliceerd in de septembereditie van het tijdschrift "Obesitas", gingen de cosmetische voordelen van liposuctie na een jaar verloren. Een latere studie suggereerde echter dat herhaling van buikvet kan worden vermeden door inspanning.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet