Liver Detox: Top 9 kruiden voor leverzuivering

Een kom organische kurkuma. Om een ​​levervloed te doen, probeer organische kruiden zoals kurkuma en paardebloemwortels te consumeren.

Stel je een aquarium voor met een gemotoriseerd waterfilter. Als het filter is verstopt met gifstoffen uit de tank, wordt de hele tank gevuld met dezelfde verontreinigingen. In ons systeem is het filter de lever, de tank het lichaam en de vis die erin leeft, ben jij. Gelukkig bestaan ​​er een aantal kruiden voor leverzuivering. Maar laten we eerst de rol van de lever in ontgifting een beetje verder onderzoeken.

De lever is het belangrijkste orgaan dat verantwoordelijk is voor het verdrijven en afbreken van gifstoffen die het lichaam binnendringen. In het bijzonder produceert het gal, een ontgiftingsmiddel dat metabolisch onmisbaar is voor het afbreken van vetten uit voedsel. Zelfs veel traditionele artsen zijn zich er volledig van bewust hoe belangrijk de gezondheid van uw lever is in het resultaat van uw algehele gezondheid.

Dr. Karl Maret, M.D.:

"Het goed functioneren van de ogen, het hart, de hersenen, de geslachtsklieren, de gewrichten en de nieren, zijn allemaal afhankelijk van goede leveractiviteit ... Als de lever is aangetast door het bouwen van zelfs een van de duizenden enzymsystemen die het lichaam nodig heeft , is er een beperking in de algehele lichaamsfunctie en een resulterende grotere metabole stress op het individu. "

De Top 9 kruiden voor leverzuivering

Er zijn veel kruiden die kunnen helpen bij het reinigen van de lever. Hier zijn de top 9 kruiden die ik gebruik en aanraad:

  • Borotutu Bark
  • Mariadistelzaad
  • Chanca Piedra
  • Greater Celandine
  • Cichoreiwortel
  • Paardenbloem wortel
  • Biologische kurkuma
  • Pepermunt
  • Organische gele dokwortel

1. Borotutu-schors

Borotutu-schors is veruit een van de krachtigste stoffen als het gaat om leverzuivering en ondersteuning van het spijsverteringsstelsel. Het heeft zelfs veelbelovend aangetoond in de strijd tegen galkoliek en geelzucht. Het is ook belangrijk op te merken dat dit kruid krachtige antioxidanten bevat waarvan bekend is dat ze helpen uw levercellen te beschermen tegen ernstige schade.

2. Mariadistelzaad

Mariadistel wordt al meer dan tweeduizend jaar gebruikt vanwege zijn opmerkelijke effecten op de lever en de galblaas. Galen en Pliny, de oude filosofen erkenden en gebruikten de kracht van mariadistel voor leverzuivering en ondersteuning. Mariadistel helpt bij het ontgiften van vergiften zoals alcohol, regeneratie van beschadigd leverweefsel, stimulering van de galproductie en verbeterde spijsvertering.

3. Chanca Piedra

De inheemse bevolking van de Amazone heeft Chanca Piedra eeuwenlang gebruikt om de natuurlijke eliminatie van lever, galblaas en nierstenen door het lichaam te bevorderen. Het stimuleert ook de lever om zichzelf te zuiveren van schadelijke gifstoffen en vreemde deeltjes. Chanca piedra kalmeert de lever, verhoogt de galproductie en vermindert de vorming van verkalkte stenen in het lichaam.

4. Grotere stinkende gouwe

De oude Grieken en Romeinen beschouwden stinkende gouwe als een van de krachtigste leverzuiverende kruiden. Maurice Mességué de beroemde Franse kruidkundige gebruikte meer stinkende gouwe voor alle leverproblemen. Stinkende gouwe stimuleert de productie van enzymen uit de pancreas, helpt de lever vreemde deeltjes te verwijderen, stimuleert de productie van gal, verlicht galblaaskrampen en verbetert een trage lever.

5. Cichoreiwortel

Het is bekend om zijn levendige blauwe bloemen en is ook een geneeskrachtig kruid dat wordt gevierd vanwege zijn vermogen om de lever te helpen reinigen. Oude Romeinse, Perzische, Arabische en Indiase artsen gebruikten bladeren en wortel van witlof om te helpen tegen allerlei leveraandoeningen zoals geelzucht, galblaas en leverstenen, urinestenen, constipatie, indigestie, depressie en hoofdpijn.

6. Paardenbloem

Dit eenvoudige onkruid, vaak gehackt door werknemers in de gazonverzorging, is een leverreinigingsmiddel dat door de eeuwen heen is gevierd. Paardenbloemwortel stimuleert de galstroom uit de lever en wordt vaak gebruikt door kruidkundigen om vette lever, cirrose, oestrogeendominantie en zelfs acne te bestrijden.

7. Organische kurkuma

Deze gele wortel, een neef van gember, is een krachtige leverbeschermer en zelfs levercelregenerator. Het stimuleert niet alleen enzymen die verantwoordelijk zijn voor het doorspoelen van toxines (inclusief bekende kankerverwekkende stoffen) uit het lichaam, maar UCLA-onderzoek wees uit dat kurkuma in staat is om de effecten van kankerverwekkende stoffen te bestrijden.

8. Pepermunt

Pepermunt is niet alleen voor frisse adem. Dit kruid stimuleert de galstroom en ontspant de galkanalen en helpt vetten af ​​te breken. Het helpt ook om slechte cholesterol te verminderen, waardoor het de taak van de lever is om toxines te filteren. Pepermunt remt ook blokkades in de nieren en de galblaas en kalmeert de maag voor een optimale spijsvertering.

9. Organische gele dokwortel

Dit kruid staat bekend als een bloedzuiveraar en wordt vaak gebruikt om gifstoffen uit het lichaam te reinigen. Geel dok helpt vet voedsel af te breken door de galproductie te stimuleren, normale leverontgifting te verbeteren, de stroom van spijsverteringssappen te verbeteren, de lever te helpen toxines te verwijderen en heeft milde diuretische effecten om schadelijke stoffen weg te spoelen. Het helpt ook om irritatie van de lever en het spijsverteringsstelsel te verminderen.

†Resultaten kunnen verschillen. Informatie en verklaringen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden en zijn niet bedoeld als vervanging van het advies van uw arts. Global Healing Center geeft geen medisch advies, schrijft een diagnose of diagnosticeert geen ziekten. De opvattingen en voedingsadviezen van Global Healing Center zijn niet bedoeld als vervanging voor conventionele medische zorg. Raadpleeg uw arts als u een ernstige medische aandoening of een gezondheidsrisico hebt.

gerelateerde berichten

Dit bericht is geplaatst in Reinigingsmethoden, Reinigingskruiden, Voedingsmiddelen, Gezonde voeding, Kruiden, Leverzuivering, Voeding, Planten voor gezondheid, Gehele lichaam reinigen

Producten die u misschien leuk vindt:

]]>
Tweet