Is kokosolie gezonder dan olijfolie?

Extra vierge olijfolie bevat geen transvetten en is veilig om te koken. De meeste natuurlijke plantaardige oliën, waaronder Canola Saffloer Zonnebloem Corn Olive Soybean Pinda Rice Bran Palm en Coconut Oil bevatten geen transvetten. Wanneer deze zelfde oliën worden gehydrogeneerd om een ​​meer stabiel vet voor bereid voedsel te maken, dan worden transvetten gemaakt. Olijfolie wordt nooit gehydrogeneerd tot transvetten; vooral omdat de bulkprijs vele malen duurder is dan kokosolie of zaadolie.

De overgrote meerderheid van diëtisten, artsen en onderzoekers van de volksgezondheid zijn het erover eens dat je trans- en verzadigde vetten (inclusief kokosolie) agressief moet vermijden. Mensen koken al 4000 jaar met olijfolie, maar er is geen bewijs van schadelijke effecten.

Waarom zou een website deze claim maken? Ze proberen iets te verkopen en het lijkt erop dat ze het proberen te doen door opzettelijk misleidend te zijn. Ik adviseer mensen om internetinformatie met scepsis te bekijken. Het kost slechts ongeveer $ 10 per maand om een ​​website op te zetten waar elke vorm van claim ongestraft kan worden gemaakt. Bedenk dat er websites zijn die beweren dat Elvis is ontvoerd door buitenaardse wezens. Ik zou lezers op het internet willen adviseren om sceptisch te zijn en de consensus van de experts te nemen, geen zelfbedieningsinformatie om een ​​product te verkopen

De websites van USDA en National Institutes of Health hebben betrouwbare informatie. Als je overheidssites mijdt, zoek dan naar sites die geslaagd zijn voor de beoordeling van de onafhankelijke Health on the Net Foundation. De website van Quackwatch heeft voorbeelden van websites met echt belachelijke informatie. Doe wat onderzoek. Als een site iets zegt dat op gespannen voet lijkt te staan ​​met de consensus van de experts, onderzoek dan zorgvuldig.

Is kokosolie gezonder dan olijfolie?

gerelateerde artikelen

Oliën worden gebruikt voor het bakken, koken en voor het toevoegen van smaak aan salades. Hoewel alle oliën vet bevatten, zijn sommige vetten beter voor u dan andere. Kokosolie bevat veel verzadigde vetten en hoge niveaus kunnen het risico op hartaandoeningen en gerelateerde factoren verhogen. Olijfolie is een gezondere olie, omdat het hart-gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten bevat. Vervang voor een gezond hart de kokosolie die u gebruikt met olijfolie.

Vet in het dieet

Je hebt wat vet nodig om je kerntemperatuur op peil te houden, bepaalde hormonen te produceren en vetoplosbare vitamines A, D, E en K te absorberen. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beveelt aan dat 20 tot 35 procent van je calorie-inname uit vet komt. Elke gram vet bevat 9 calorieën. Op basis van een dieet met 2000 calorieën, heb je 44 tot 77 g vet per dag nodig.

Goede vetten

Olijfolie is gezonder dan kokosolie, omdat het veel goede vetten bevat. Enkelvoudig onverzadigde vetten, of MUFA's, van olijfolie, hebben verschillende belangrijke voordelen voor uw lichaam. Een enkelvoudig onverzadigd vet dat bekend staat als oliezuur en wordt aangetroffen in olijfolie, kan helpen de bloeddruk te verlagen, het risico op hart- en vaatziekten te verlagen en de negatieve effecten te verbeteren die gepaard gaan met diabetes type 2, aldus de Universiteit van Maryland. Olijfolie van eerste persing bevat ook grote hoeveelheden polyfenolen, een soort fytochemisch middel dat als een antioxidant in je lichaam werkt. Antioxidanten bestrijden vrije radicalen, die cellen beschadigen en kunnen leiden tot chronische ziekten zoals kanker.

Slechte vetten

Tropische olie, zoals kokosolie, is een ongezonde selectie omdat het een hoog gehalte aan verzadigd vet bevat. Ongeveer 92 procent van het totale vet in kokosolie is verzadigd, legt de American Heart Association uit. Het consumeren van te veel verzadigd vet kan uw slagaders verharden, waardoor uw bloeddruk stijgt. Uiteindelijk kunnen deze aandoeningen uw hart beschadigen, wat leidt tot hartaandoeningen. Op basis van een dieet met 2000 calorieën, moet u uw inname van verzadigd vet beperken tot niet meer dan 15 g, of 7 procent van uw totale calorieën.

Porties van olie

Een portie kokos of olijfolie is gelijk aan 1 theel., Die 5 g vet en 45 calorieën bevat, noteert de American Dietetic Association. Beperk je totale verbruik van oliën tot 6 of 7 theelepels. per dag. Snijd calorieën uit uw dieet door te koken met een 0-calorie pan loslaatnevel, in plaats van olie. Zorg er bovendien voor dat je olijfolie meet voordat je het op je salade doet om te voorkomen dat je te veel consumeert. Kokosolie kan te veel gezondheidsproblemen veroorzaken als het wordt geconsumeerd in overmatige hoeveelheden en moet met mate worden geconsumeerd of volledig uit je dieet worden verwijderd.

Referenties (4)

MIS NIET

Foto Credits:

Dit artikel geeft de mening van de schrijver weer en weerspiegelt niet noodzakelijk de mening van Jillian Michaels of JillianMichaels.com.

Tweet