Buikplooien (abdominoplastiek) versus liposuctie

Cosmetische chirurgie: Tummy Tuck

Welke is geschikt voor jou?

Het verlangen naar een jeugdige vlakke en soepele maag is normaal, maar verwarring is ook de beste manier om dit te bereiken. In onze praktijk ontvangen we veel geweldige vragen van patiënten over liposuctie en buikplooien (abdominoplastiek).

Welke procedure is het beste om een ​​echt vlakke en soepele maag te krijgen?

Voor de meeste patiënten is een buikwandcorrectie de zekerste manier om dit resultaat te bereiken. Liposuctie is een geweldig hulpmiddel voor het verwijderen van vet in delen van het lichaam met een strakke huid, zoals de heupen, het zadel en de flanken. De huid van de maag heeft echter vaak zijn elasticiteit (rekbaarheid) verloren door ouderdom, gewichtstoename, zwangerschap of een combinatie van die factoren. Als u vervolgens het vet met liposuctie verwijdert, trekt de huid zich niet terug en blijft hangen. Daarentegen, abdominoplasty verwijdert niet alleen het vet maar ook de extra huid en scherpt de spieren aan.

Terug naar boven

Welke procedure is het meest populair?

We krijgen de meeste oproepen voor liposuctie, omdat wanneer je de twee operaties vergelijkt, liposuctie - waar je gewoon het vet verwijdert - een veel kortere operatie is en gemakkelijker herstel heeft. Je hebt geen lang litteken, je hoeft geen nacht in het ziekenhuis door te brengen en je bent sneller weer aan het werk.

Bij buikwandcorrectie, doe je twee dingen: je raakt de extra huid en het vet kwijt en je trekt spieren aan die zijn uitgerokken met zwangerschap of gewichtstoename. Het aanspannen van zowel huid als spieren is erg belangrijk, vooral voor vrouwen die meerdere zwangerschappen hebben gehad.

De wisselwerking is dat de operatie een lang litteken laag laat. We proberen het litteken zo laag mogelijk te houden en laten de patiënt doorgaans een badpak inleveren dat ze graag dragen, zodat we het litteken onder het badpak kunnen verbergen.

De andere kosten zijn dat het herstel van de buikwandcorrectie iets moeilijker is, omdat wanneer je de spieren aanspant, een hoest of een diepe ademhaling meer pijn zal doen. Omdat het een grotere operatie is, moet u ook een nacht in het ziekenhuis doorbrengen en ten minste twee weken vrij nemen van uw werk en taken in huis om uw lichaam te laten herstellen.

Terug naar boven

Is er een manier om te vertellen welke operatie het beste is voordat u een cosmetisch chirurg ontmoet?

Factoren die de kans op buikwandcorrectie vergroten, zijn onder andere dat ze ouder zijn (de huid verliest elasticiteit met de leeftijd), hebben meerdere zwangerschappen gehad en hebben veel buikvet gehad, zelfs als je sindsdien veel van dat vet hebt verloren.

Echter, elke patiënt is een beetje anders in termen van het vet dat ze hebben en de losse huid die ze hebben. Daarom is het heel belangrijk om onderzocht te worden door een cosmetisch chirurg die ervaring heeft met beide procedures en gecertificeerd is door de American Board of Medical Specialties (ABMS). Zelfs sommige vrouwen die kinderen hebben gehad, kunnen liposuctie krijgen in plaats van een buikwandcorrectie als hun huid elastisch is gebleven en niet te lang is uitgerekt.

Meer informatie over het vinden van een gekwalificeerde chirurg.

Terug naar boven

Kan liposuctie geschikt zijn voor sommige patiënten, zelfs als ze enig verlies van elasticiteit van de huid hebben?

Soms. Het heeft te maken met hun verwachtingen voor de procedure. Er zijn sommige mensen die ok zijn met liposuctie in de buik ook al weten ze dat ze geen perfect resultaat zullen krijgen. Deze patiënten willen meestal niet pronken op het strand in een onthullend zwempak. Ze willen gewoon een iets kleinere broekmaat en minder vet als ze strakke kleding dragen, zoals een skinny jeans. Bovendien begrijpen ze dat liposuctie nog steeds een operatie is, hoewel kleiner dan een buikwandcorrectie, en bereid zijn om door het herstel van een operatie heen te gaan voor een meer bescheiden verbetering.

Terug naar boven

Kan een van beide procedures helpen bij het afvallen?

Geen van beide procedures is een hulpmiddel om af te vallen. Het zijn hulpmiddelen voor het contouren van het lichaam.

Idealiter zouden patiënten het gewicht moeten verliezen dat ze willen verliezen voor de procedure, omdat gewichtsverlies of gewichtstoename na de procedure de resultaten zou kunnen schaden. Gewichtsverlies na een buikwandcorrectie kan een losse huid creëren - het grootste probleem dat een buikwandcorrectie zou moeten oplossen. Ondertussen kan gewichtstoename na een buikwandcorrectie leiden tot vetophopingen in een ander deel van het lichaam naast de maag, zoals de rug, heupen of het gezicht.

Terug naar boven

Kan een patiënt zijn of haar weg naar alleen liposuctie gebruiken en geen buikwandcorrectie?

Ieder van ons heeft verschillende patronen van vetaanbod als we aankomen of afvallen. Als je honderd mensen zou nemen en ze allemaal 20 pond zou krijgen, zouden ze allemaal vet verzamelen in verschillende patronen. Evenzo, wanneer je het gewicht verliest, komt het gewicht af van bepaalde gebieden en dat is een variabele die we niet kennen.

Het grotere probleem is echter wat de huid aan het doen is. De buiktonen kunnen worden verbeterd door te oefenen, maar de huid is een ander verhaal. Zodra de huid is uitgerekt tot het punt waarop u striae hebt, is deze gewond en komt deze niet vanzelf terug. Er zijn ook abdominale spierblessures die kunnen optreden wanneer de buik heel lang is uitgestrekt door een tweeling te hebben gedragen of door een heel grote baby, waar de spier zich feitelijk in de middellijn scheidt. Dat moet operatief worden gerepareerd. Het zal niet vanzelf genezen.
Terug naar boven

Kunnen liposuctie en een buikwandcorrectie worden gecombineerd?

Ja. Wanneer we een buikwandcorrectie doen, doen we altijd wat liposuctie aan de zijkanten en heupen. We moeten echter wel uitkijken voor de bloedtoevoer met de buikhuid die naar beneden wordt getrokken, dus we doen in dit gebied geen liposuctie. Problemen met de bloedtoevoer kunnen de genezing vertragen, dus je wilt liposuctie niet overdrijven met een buikwandcorrectie. Maar de zijkanten zijn oké.

Terug naar boven

Zijn patiënten ooit teleurgesteld met buikcorrecties?

De meeste mensen concentreren zich op de voorkant als ze een buikcorrectie hebben, dus ze zullen blij zijn met een buikwandcorrectie. Maar sommige mensen hebben veel extra vet op hun heupen, ruggen of flanken en daar moet je naar kijken en van tevoren naar de patiënt luisteren.

Als patiënten zeggen dat ze naast hun magen last hebben van hoe hun huid en vet uitpuilen in de rug en aan de zijkanten als ze een spijkerbroek dragen, dan moet je dat aanpakken en ze helpen uitzoeken welke procedures hen het meest helpen en hoeveel chirurgie ze bereid zijn te hebben. Een optie is om liposuctie van de flanken te doen op hetzelfde moment dat een buikwandcorrectie is voltooid. Een andere optie, als er veel extra weefsel aan de zijkanten en achterkant is, is om een ​​buikwandcorrectie te doen waarbij de incisie bijna helemaal rond het lichaam wordt gedragen.

Deze worden vaak in fasen uitgevoerd met eerst een traditionele buikcorrectie en daarna een tweede procedure om het extra weefsel aan de zijkanten op een later tijdstip aan te pakken. Patiënten die geen tijd willen vrijmaken voor twee afzonderlijke herstelbeurten, kunnen ervoor kiezen om een ​​buikwandcorrectie in één operatie te laten uitvoeren.

Terug naar boven

Tweet