12 dingen die gebeuren als u dagelijks Apple Cider Vinegar drinkt

  • Voeding
Een glazen flesje appelazijn op een houten bord, omgeven door meerdere groenten en twee flessen appelazijn.

Verdunde ruwe Apple Cider-azijn is een drank met veel potentiële voordelen en werd in de loop van de geschiedenis gebruikt om een ​​lange lijst met gezondheidsproblemen te behandelen.

Hier zijn 12 redenen waarom het de moeite waard is om appelacider-azijn te drinken, ook bekend als ACV, dagelijks voor meer energie, een beter lichaam en het verbeteren van je gezondheid in het algemeen.

12 gezondheidsvoordelen van Apple Cider Vinegar

1. Verbeterde spijsvertering

Het drinken van appelciderazijn in water kan je spijsvertering op natuurlijke wijze helpen verbeteren. Neem ongeveer 15 minuten vóór een maaltijd een eetlepel ACV in een groot glas water om spijsverteringssappen te stimuleren voor een betere afbraak van uw voedsel.

Het is belangrijk om rauwe, ongepasteuriseerde appelciderazijn bij de moeder te gebruiken voor dit en alle andere onderstaande gezondheidsvoordelen.

De moeder is de troebele snaar van van nature voorkomende pectine en eiwitten die tijdens de gisting ontstaan. Gefilterde en gepasteuriseerde azijnen zullen dit niet hebben en missen de enzymen en andere nutritionele eigenschappen in onbewerkte ACV die zo'n positief effect hebben op het spijsverteringsproces.

Echte appelciderazijn, zoals deze organische versie die ik gebruik, bevat waardevolle mineralen en sporenelementen, LDL-cholesterolverlagende pectine, vetverbrandend azijnzuur, antiviraal appelzuur, levende enzymen, aminozuren en vele andere nuttige voedingsstoffen.

Wanneer u regelmatig appelciderazijn drinkt, idealiter vóór elke hoofdmaaltijd, verbetert uw spijsvertering en begint u natuurlijk meer te assimileren van uw voedsel. Dit kan ook de honger verminderen en helpen bij het verliezen van gewicht. Meer hierover verderop.

2. Maagzuur, darmproblemen en obstipatie

Van gewone appelciderazijn in water wordt aangenomen dat het helpt om maagzuuraandoeningen met een laag maagzuur te corrigeren die leiden tot brandend maagzuur. Wat belangrijk is, is dat rechte ACV erg sterk is en waarschijnlijk te krachtig is voor maagzuuraandoeningen, en vooral mensen met zweren, dus zorg ervoor dat je het goed verdunt.

Appelpectinevezel, gevonden in de moeder van rauwe en ongefilterde appelciderazijn, kalmeert het gehele maagdarmkanaal en helpt maagkrampen, een opgeblazen gevoel en gas te voorkomen.

Appelciderazijn kan ook nuttig zijn als mild laxeermiddel om de peristaltiek te stimuleren in gevallen van occasionele constipatie. Het zou dit effect niet moeten hebben als uw stoelgang al regelmatig is.

3. Voorkom Candida en normaliseer darmbacteriën

ACV zit vol met nuttige zuren waarvan wordt aangenomen dat ze de samenstelling van uw darmflora helpen verbeteren.

Deze omvatten azijnzuur en appelzuur, die antibacteriële, antimicrobiële en schimmelwerende eigenschappen hebben en kunnen helpen de verspreiding van de candida-schimmel in uw darmen te beheersen, een veel voorkomend en slopend probleem met veel mensen met een hoog suikergehalte.

4. Versterk uw immuunsysteem

Je darmflora is een groot deel van het immuunsysteem van je lichaam. Het is dan logisch dat het verbeteren van de omstandigheden voor de groei van vriendelijke bacteriën met appelazijn je algehele immuniteit kan helpen verbeteren.

Het appelzuur in ACV is ook een sterke antivirale middelen, misschien een van de redenen waarom mensen vaak zeggen dat ze minder verkoudheid ervaren als ze dagelijks appelciderazijn in water nemen.

Bovendien wordt van rauwe en ongefilterde appelciderazijn gezegd dat het je lymfatische systeem ten goede komt door te helpen bij het reinigen van lymfeklieren en het slijm in het lichaam te verbreken. Na verloop van tijd kan dit sinuscongestie verlichten, verkoudheden verminderen en allergieën verlichten.

5. Reguleer bloedsuiker en hulp bij diabetes

Appelazijn bevat veel azijnzuur, dat de vertering van eenvoudige koolhydraten lijkt te vertragen, waardoor de bloedsuikerspiegel wordt gereguleerd door de korte hoogtepunten en langere dieptepunten van een koolhydraatarm dieet.

Het anti-glycemische effect van ACV is bewezen in verschillende onderzoeken, waaronder deze die concludeerde: "azijn kan postprandiale insuline en gevoeligheid voor insulineresistente personen significant verbeteren ... dus kan azijn fysiologische effecten hebben die vergelijkbaar zijn met acarbose of metformine (anti -diabetica).

Verdere onderzoeken om de werkzaamheid van azijn als een antidiabetische therapie te onderzoeken zijn gerechtvaardigd. "

6. Hoge bloeddruk

Sommige dierstudies hebben aangetoond dat appelazijn de hoge bloeddruk kan verlagen en er zijn veel meldingen in online forums om het voor dit doel te gebruiken.

Het is mogelijk dat ACV de stikstofoxideproductie verhoogt die helpt om de bloedvaten te ontspannen, of misschien heeft het gewoon een algemeen gunstig effect op uw cardiovasculaire systeem dat na verloop van tijd van nature resulteert in een verlaging van de hoge bloeddruk.

Twee appels en meerdere blaadjes van een appel ding op een lichte houten planken en een hand met een horloge op zijn pols te bereiken voor een van de appels.

7. Ontgifting

Apple cider azijn is een goed ingrediënt in ontgiftingsprotocollen. Afgezien van alle andere voordelen voor lichaamsverzorging die al worden vermeld, wordt aangenomen dat het drinken van verdunde ruwe en ongefilterde appelciderazijn helpt om uw lever te ontgiften en te reinigen.

Een eetlepel ACV in een groot glas water voor elke maaltijd wordt vaak aanbevolen als een effectieve dosering voor dagelijkse ontgifting. Sommige ontgiftingsmethoden kunnen grotere doses gebruiken, hoewel het het beste is om deze in de loop van de tijd op te bouwen.

8. Gewichtsverlies

Appelazijnazijnzuur is in onderzoeken aangetoond om de ophoping van lichaamsvet en levervlekken te onderdrukken. Er wordt ook gedacht dat het pectinegehalte het vermogen van uw lichaam om vet te absorberen lichtjes vermindert.

Als je een appelcider azijn drinkt voor een maaltijd, en je verbetert de spijsvertering, zal het meestal ook je hongerniveau verlagen, wat alleen maar kan helpen om af te vallen. Nogmaals, 1 eetlepel in een groot glas water voor elke maaltijd is de aanbevolen dosering.

Ruwe ACV kan heel goed helpen bij het afvallen, maar het zou beter kunnen worden beschouwd als onderdeel van een groter plan voor vetreductie.In alles wat ik over het onderwerp heb gelezen, geloof ik dat de meest effectieve eerste stap is om op graan gebaseerde koolhydraten te verminderen en meer, niet minder, van het juiste type voedsel te eten.

9. Slechte adem

De natuurlijke zuren in echte appelciderazijn, zoals azijn en appelzuur, kunnen de bacteriën in je mond verminderen die een slechte adem veroorzaken.

Met appelazijn voor halitose, zou je het een beetje sterker maken dan wanneer je het drinkt. Voeg een eetlepel toe aan een derde kopje water en gorgel het ongeveer 20 seconden om een ​​slechte adem te minimaliseren.

10. Voordelen van de huid

De pagina over appelciderazijn als huidbehandeling bedekt extern met ACV, maar regelmatig drinken kan een zeer gunstig effect hebben op je huid van binnenuit.

Appelazijn brengt de pH-waarde van je huid in evenwicht en wordt al lang aanbevolen als huidtonicum. Het kan ook helpen bij de behandeling van dermatologische aandoeningen zoals acne, vooral als het regelmatig wordt gebruikt, zowel intern als extern.

11. Krampen in de benen en rusteloos benen syndroom

Nippen aan een appelciderazijndrankje kan de kaliumspiegel in uw lichaam verhogen, een verdachte nachtelijke krampen in de benen en het rustelozebenensyndroom.

Veel mensen in gezondheidsforums rapporteren positieve resultaten door regelmatig ACV in water te drinken vlak voor het slapen om krampen in de benen te voorkomen en het rustelozebenensyndroom te verminderen.

12. Uithoudingsvermogen en energie

Verbeterde uithoudingsvermogen en energie zijn subjectief moeilijker te meten, maar rauwe, niet-gepasteuriseerde appelciderazijn wordt al lang beschouwd als een algemeen tonicum voor de gezondheid en meer energie en een groter uithoudingsvermogen worden vaak gemeld bij het drinken ervan.

Dit kan een combinatie zijn van alle andere gezondheidsvoordelen van ACV die al in de lijst staan. Of het kan te wijten zijn aan het krachtige alkaliserende effect dat het op uw lichaam heeft als u dagelijks appelciderazijn drinkt.

Ondanks dat het zuur is buiten het lichaam, wordt ACV, net als citroenwater, herkend als een eersteklas alkaliserende drank, die de acidose in het lichaam vermindert en er is gemeld dat het helpt bij het herstellen van een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziektes.

Hier is een korte video waarin de voordelen van ACV worden uitgelegd en hoe u het kunt gebruiken.

ACV drinken om je gezondheid te verbeteren

Drink dagelijks appelcider-azijn voor het beste resultaat, idealiter 15 minuten vóór elke maaltijd.

De startdosering is 1 eetlepel in een groot glas water en u kunt de dosering langzaam verhogen, een theelepel per keer gedurende meerdere weken, tot 2 of zelfs 3 eetlepels, als u vindt dat de verhoogde dosering gunstig is voor uw gezondheid.

Ja, het smaakt een beetje zuur, maar dat is goed. Het is belangrijk om je smaakpapillen te trainen om niet te verwachten dat alles zoet is.

Als je het in het begin echt niet aankan, probeer het dan met een druppel natuurlijke stevia-zoetstof, maar het gebruik van suiker of commerciële honing om het zoet te maken zal alleen de darmproblemen voeden die ACV gebruikt om te behandelen.

Heb je geprobeerd om dagelijks een appelciderazijndrankje te drinken voor een betere gezondheid? Heeft u andere gezondheidsproblemen waar u ACV gunstig voor vond? Laat iedereen het weten in de reacties hieronder en vertel het nieuws over hoe goed appelaciderazijn voor jou is.

gerelateerde berichten

Tweet