Hoe zich te ontdoen van cellulitis

Cellulite: Iedereen heeft het, iedereen haat het en iedereen is op zoek naar de vervelende overlast die onze dijen, peuken en buiken plaagt. Hoewel bijna 90% van de vrouwen cellulitis ervaren tijdens hun leven, is desinformatie daarover net zo gewoon als de aandoening.

Het ding over cellulitis is dat zelfs de experts het niet altijd eens zijn over behandelingen en oorzaken, waardoor het nog moeilijker wordt om de mythes van de feiten te scheiden. Om het onderwerp te demystificeren, vroegen we twee dermatologen uit New York City die gespecialiseerd zijn in cellulitis om ons hun mening te geven over wat het is, wat het veroorzaakt en of er enige hoop is bij het elimineren van de gevreesde kuiltjes.

Advertentie - Lees hieronder verder

Wat is Cellulite?

Allereerst is het geen overtollig vet. Volgens Robyn Gmyrek, MD, oprichter van de cosmetische huid en het lasercentrum van Columbia University, is dat ingedeukte uiterlijk het resultaat van vetcellen die tegen de huid over de vezelige bindweefselbanden stoten.

Jeannette Graf, MD, assistent-klinisch professor in de dermatologie bij Mount Sinai Medical Center in New York, is het hiermee eens, omdat cellulitis niets met gewicht te maken heeft.

"Mensen dieet en dieet en dieet en zij nog steeds hebben cellulitis, "zegt ze.

Wat veroorzaakt cellulitis?

Hier worden dingen lastig. Volgens Gmyrek weet niemand echt waarom cellulitis ontstaat, maar onze experts wogen op de vaak de schuldige oorzaken.

Genetica

Dr. Gmyrek zegt dat het onduidelijk is of genetica een rol speelt, hoewel ze daar zegt doet lijken een link te zijn tussen de twee. "Je hebt misschien de genetische aanleg, maar de expressie van de genen kan worden aangepast door je levensstijlkeuzes," legt ze uit.

Dr. Graf is echter van mening dat sommige mensen worden geboren met een grotere kans op het ontwikkelen van cellulitis. "Cellulitis is een genetisch iets," zegt ze. "We beginnen het te zien wanneer we in de twintig zijn."

lymfevaten

Ten eerste, je vraagt ​​je waarschijnlijk af wat het lymfestelsel doet. Kort gezegd, het dient als drainage die het lichaam helpt om afvalstoffen kwijt te raken - zoals een rioolsysteem, volgens Graf. Ze is van mening dat lymfeklieren opgeblazen kunnen worden door ongezonde gewoonten, zoals een slecht dieet en gebrek aan lichaamsbeweging, waardoor het uiterlijk van cellulitis kan toenemen.

Veroudering

Mensen denken vaak dat ouder worden cellulitis veroorzaakt, maar beide artsen zijn het erover eens dat het niet noodzakelijk de leeftijd is dat het probleem is - het is meer dat de effecten van rijpe huid cellulitis meer doen opvallen. "De incidentie lijkt niet toe te nemen met de leeftijd, maar het kan er slechter uitzien omdat de huid veroudert, elastischer wordt en meer doorzakt", legt Gmyrek uit.

Advertentie - Lees hieronder verder

Toxinen en dieet

In tegenstelling tot wat veel cellulitiscrèmes beweren, gelooft Graf niet dat gifstoffen cellulitis veroorzaken. Ze is er echter vast van overtuigd dat voeding een rol speelt. "Wat ik zou zeggen is het dieet dat je hebt en het dieet dat je eet, kan cellulitis verergeren als het niet gezond is," zegt ze. Ze denkt ook dat inflammatoire voedingsmiddelen zoals zuivel en frisdrank de toestand kunnen verslechteren.

cellulitis

Getty Images

Dus hoe raak je Cellulite kwijt?

Het is de vraag waar iedereen op stuit om een ​​antwoord te krijgen, maar hier is het slechte nieuws - beide artsen zeggen dat er geen remedie is.

"Er is geen permanente oplossing, hoe invasief of duur een procedure ook is," stelt Gmyrek. De dermatoloog zegt dat hoewel individuele indeukingen kunnen verdwijnen, als je vatbaar bent voor cellulitis, je lichaam gewoon meer zal maken.

Advertentie - Lees hieronder verder

Advertentie - Lees hieronder verder

Maar het is niet alle slecht nieuws. Er zijn veel dingen die je kunt doen om cellulitis te minimaliseren met en zonder de hulp van dure medische behandelingen.

Thuis

Mensen denken vaak dat ze de kuiltjes kunnen wegnemen, maar dat is verre van de waarheid. Zelfs de meest toegewijde sportbezoekers worden nog steeds geplaagd door kuiltjes en peuken, zegt Gmyrek. Echter, regelmatige cardio- en krachttraining zal de spieren sterker maken en het uiterlijk van cellulitis verminderen. Gmyrek verwijst ook naar gegevens die suggereren dat stressvolle levensstijlen de adrenaline en noradrenaline hormonen, die zijn geassocieerd met het produceren van cellulitis, verhogen.

Voor Graf lijkt het altijd terug te komen op lymfevaten, en ze adviseert om je eigen deep tissue massage te doen of een scrub te gebruiken om deze vaten te stimuleren en de doorbloeding te verhogen. Het opkloppen van een scrub met zeewier, algen en olijfolie stimuleert uw lymfatische drainage. Dit is natuurlijk geen eenmalige oplossing en moet regelmatig worden uitgevoerd om een ​​verandering te zien.

Ze prijst ook de voordelen van het eten van een dieet vol groene bladgroenten en groenten die verwerkt voedsel, alcohol en suiker elimineert.

Hoewel de meeste in de winkel gekochte crèmes niet het gewenste resultaat zullen bieden, zegt Gmyrek dat het moet zoeken naar cafeïne en op retinol gebaseerde topische producten, omdat ze de aanmaak van collageen en elastine kunnen stimuleren, waardoor uw huid er tijdelijk strakker uitziet.

Bij de dokter

Sommigen denken dat liposuctie het antwoord is, maar de procedure kan cellulitis zelfs verergeren. Omdat u eenvoudig vet verwijdert, kan de huid er zelfs meer gekreukt uitzien. De artsen wijzen op behandelingen zoals VelaShape en Cellfina voor de meest optimale resultaten.

VelaShape is een kortdurende behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van infraroodlaser, radiofrequentie en vacuümafzuiging om de huid naar binnen te trekken en het weefsel dikker te maken, waardoor cellulitis minder zichtbaar wordt. Omdat de resultaten vervagen nadat u met behandelingen bent gestopt, wordt deze optie alleen aanbevolen voor speciale gelegenheden zoals een strandhuwelijk of voorbereiding op het bikiniseizoen.

Advertentie - Lees hieronder verder

Cellfina is de beste optie voor de huid zonder kuiltjes en langer dan twee of meer jaar, de langste FDA-klaring voor een cellulitisbehandeling. Het werkt door het veranderen van de onderliggende structuur die cellulitis veroorzaakt door het breken van de fibreuze weefselbanden die op de huid trekken.

Als u een behandeling voor uzelf overweegt, neem dan contact op met een door het bestuur gecertificeerde dermatoloog of plastisch chirurg voor meer informatie en om een ​​weloverwogen beslissing te nemen.

De afhaalmaaltijden

Hoewel er nog geen eenvoudige oplossing voor een gladdere huid is, betekent dat nog niet dat je je niet meer zeker kunt voelen in je lichaam, cellulitis of niet. "Het is verbazingwekkend dat echt elke medische conditie kan worden verbeterd door stress te verminderen, goed te eten en regelmatig te bewegen," merkt Gmyrek op.

De belangrijkste afhaal is dat het leven van een gezonde, evenwichtige levensstijl zal altijd ervoor zorgen dat je er beter uitziet en je beter voelt. Minder cellulite maken is een extraatje.

Tweet