Hoe om gewicht te verliezen op de pil

Gewichtstoename is een veel voorkomende klacht bij vrouwen die orale contraceptiva gebruiken. Volgens The Mayo Clinic dragen anticonceptiepillen niet bij tot gewichtsverlies of gewichtstoename, maar kunnen ze bijwerkingen hebben die de illusie van gewichtstoename creëren. Door deze bijwerkingen te verzachten en een voedings- en oefenplan te volgen, kunt u niet alleen gewichtstoename voorkomen, maar ook bijdragen aan gewichtsverlies terwijl u aan de pil zit.

Video van de dag

Kies een anticonceptiepil met de laagste hoeveelheid oestrogeen die mogelijk is. Oestrogeen verhoogt soms de maat van uw vetcellen, waardoor u het gevoel krijgt dat u bent aangekomen, maar het voegt geen nieuwe vetcellen toe aan uw lichaam. Overschakelen naar pillen met minder oestrogeen, volgens The Mayo Clinic, kan u helpen dit effect te voorkomen. Uw arts kan een pil aanbevelen met het juiste oestrogeenniveau op basis van uw specifieke behoeften.

Drink veel vloeistoffen. Orale anticonceptiva kunnen bij sommige vrouwen waterretentie en een opgeblazen gevoel veroorzaken. Deze waterretentie kan volgens The Mayo Clinic een kleine hoeveelheid gewichtstoename veroorzaken. Door uw vloeistoffen te vergroten, kunt u overtollig water uit uw systeem wegspoelen en voorkomt u meer waterretentie. Zodra u de juiste vochtbalans hebt vastgesteld en deze hebt gehandhaafd, verliest u uw overtollige watergewicht.

Controleer uw calorie-inname. Bloedarmoedige pillen verhogen de eetlust bij sommige vrouwen. Misschien eet je meer calorieën dan je binnenkrijgt zonder het te beseffen, vanwege deze verhoogde eetlust. Gebruik een programma zoals LiveSTRONG's Daily Plate om de hoeveelheid calorieën die je eet te volgen en te vergelijken met de hoeveelheid calorieën die je verbrandt. Pas uw dagelijkse calorie-inname of fysieke activiteit aan om de juiste balans te vinden voor een stabiel gewichtsverlies.

Neem uw pillen elke dag op hetzelfde tijdstip voor hormonale stabiliteit. Terwijl je hormonen verschuiven, verandert je humeur en je gevoel van welzijn. Dit kan vermoeidheid en veranderingen in de eetlust veroorzaken. Het kan ook bijdragen aan emotioneel eten of gebrek aan energie om uw trainingsroutine te voltooien.

Meer oefenen. Als uw eetlust toeneemt terwijl u anticonceptiepillen neemt, neemt natuurlijk ook de hoeveelheid voedsel die u nodig heeft om tevreden te zijn toe. Als u wilt afvallen in plaats van winnen, moet u uw fysieke activiteit verhogen. Zelfs als je geen verhoogde eetlust ervaart, zal het toevoegen van regelmatige lichaamsbeweging aan je schema, zoals een dagelijkse wandeling, extra calorieën verbranden en je inspanningen voor gewichtsverlies ondersteunen.

Til gewichten op om de spiermassa te vergroten. Spiermassa verhoogt uw metabolisme en helpt u natuurlijk meer calorieën te verbranden door dagelijkse activiteiten. Volgens de Mayo Clinic heeft de pil een testosteronachtig effect op sommige vrouwen, waardoor ze op natuurlijke of gemakkelijker wijze spiermassa kunnen krijgen.

Tweet