Artikel

Ga naar de hoofdinhoud

Font Tester

Afdrukvoorbeeld

Is uw "licht" bier licht in alcohol?

Niet noodzakelijk. Hoewel ze minder calorieën bevatten, hebben veel lightbieren bijna net zoveel alcohol als normaal bier - gemiddeld ongeveer 85%, oftewel 4,2% versus 5,0% alcoholvolume.

Controleer het alcoholgehalte van uw drank. Moutdranken zijn niet verplicht om hun alcoholgehalte op de etiketten te vermelden, dus het is mogelijk dat u de bottelaarswebsite moet bezoeken.

Zie Wat is een standaarddrankje?

Hoeveel "drankjes" zitten er in een fles wijn?

Een typische 25-ounce (750 ml) fles tafelwijn bevat ongeveer 5 "standaard" drankjes, elk met ongeveer 5 gram. Deze portie wijn bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid alcohol als een 12-ounce gewoon bier of 1,5 ounce van 80-proof sterke drank.

Ontdek hoe 5 ons eruit ziet door het thuis te meten. Op die manier kunt u inschatten hoeveel standaarddranken u wordt geserveerd in een restaurant of bar met grote glazen en royale portiegroottes.

Zie Wat is een standaarddrankje?

Het mengen van alcohol met bepaalde medicijnen kan misselijkheid, hoofdpijn, slaperigheid, flauwvallen, verlies van coördinatie, interne bloedingen, hartproblemen en ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken. Alcohol kan een medicijn ook minder effectief maken. Zie Schadelijke interacties: alcohol met medicijnen mengen voor meer informatie.

Voorbeelden van medische aandoeningen waarvoor het het veiligst is om te vermijden dat ze drinken, zijn leverziekte (zoals hepatitis C), bipolaire stoornis, abnormaal hartritme en chronische pijn.

Onder de gevaren van minderjarig alcoholgebruik:

  • Elk jaar sterven naar schatting 5.000 mensen jonger dan 21 jaar aan alcoholgerelateerde verwondingen.
  • De jongere mensen zijn wanneer ze beginnen te drinken, hoe groter de kans dat ze op een bepaald moment in hun leven alcoholist worden.
  • Minderjarig alcoholgebruik is illegaal - een arrestatie kan leiden tot het verlies van een baan, een rijbewijs of een studiebeurs.

Zelfs gematigde hoeveelheden alcohol kunnen de rijprestaties en uw vermogen om andere machines te bedienen aanzienlijk verminderen, ongeacht of u de effecten van alcohol voelt of niet.

Zwaar drinken tijdens de zwangerschap kan hersenbeschadiging en andere ernstige problemen bij de baby veroorzaken. Omdat het nog niet bekend is of een hoeveelheid alcohol veilig is voor een baby in ontwikkeling, mogen vrouwen die zwanger zijn of zwanger kunnen worden niet drinken.

Hoogste risico

Ongeveer 50% van de mensen die in deze groep drinken, hebben een alcoholgebruiksstoornis.

Verhoogd risico

Deze categorie 'verhoogd risico' bevat drie verschillende drinkpatroongroepen. In totaal heeft bijna 20% van de mensen die in deze categorie drinken een stoornis in alcoholgebruik.

Laag risico drinken

Slechts ongeveer 2% van de drinkers in deze groep heeft een alcoholgebruiksstoornis.

Een Amerikaanse "standaard" drank bevat ongeveer 0,6 vloeibare ounce of 14 gram "zuivere" alcohol. Dat is het bedrag in 12 ons van gewoon bier, 5 ons van tafelwijn, of 1,5 gram van 80-proof gedistilleerde dranken.

Laagdrempelig alcoholgebruik - op elke dag: mannen, niet meer dan 4 drankjes op elke dag. Vrouwen, niet meer dan 3 drankjes op elke dag. Per week: heren, niet meer dan 14 drankjes per week. Vrouwen niet meer dan 7 drankjes per week.

Gedistilleerde dranken zijn wodka, whisky, gin, rum en tequila.

Licht tot matig drinken

  • Mannen: maximaal 2 drankjes per dag
  • Dames: maximaal 1 drankje per dag

Zwaar drinken of risico lopen

  • Mannen: meer dan 4 drankjes op elke dag of meer dan 14 drankjes per week
  • Dames: meer dan 3 drankjes op elke dag of meer dan 7 drankjes per week

Laag risico drinken

Mannen: niet meer dan 4 drankjes op elke dag en niet meer dan 14 per week

Dames: niet meer dan 3 drankjes op elke dag en niet meer dan 7 per week

Mensen met een ouder, grootouder of een andere naaste verwant met alcoholisme hebben een groter risico om afhankelijk te worden van alcohol. Voor velen is het misschien moeilijk om drinkgewoonten met een laag risico te handhaven. Zie Een familiegeschiedenis van alcoholisme voor meer informatie: loopt u een risico?

Neem het op: het is het beste om niet meer dan één standaard drankje per uur te hebben, met niet-alcoholische "drank-spacers" tussen alcoholische dranken. Blijf op elke dag binnen een laag risiconiveau van niet meer dan 4 drankjes voor mannen of 3 voor vrouwen. Merk op dat het ongeveer 2 uur duurt voordat het volwassen lichaam een ​​enkel drankje volledig heeft afgebroken. Rijd niet na het drinken.

Ter vergelijking, normaal bier is 5% alcoholvolume (alc / vol), tafelwijn is ongeveer 12% alc / vol en rechte 80-proof gedistilleerde dranken is 40% alc / vol.

Het percentage alcohol-volumegehalte (alc / vol) voor gedistilleerde dranken staat op fleslabels en is ook online te vinden. Het is de helft van het 'bewijs', zodat 80-proof sterke drank 40% alc / vol is.

Converteer het bewijs naar alc / vol

Voer het bewijs van de alcohol in het linker veld in om automatisch de alc / vol te berekenen.


Converteren naar vloeibare ounces

Voer de meting in milliliters in het linker veld in om de hoeveelheid in vloeibare ounces automatisch te berekenen.


Tweet