Top 10 Amerikaanse fastfoodketens

Geschreven door Ian Astraquillo
Het zijn de plaatsen waar je heen moet als we een beperkt budget hebben en te moe zijn om te koken. Welkom bij WatchMojo.com en vandaag tellen we onze keuzes voor de top 10 van Amerikaanse fastfoodketens.

Voor deze lijst richten we ons op ketens van fastfoodketens die zijn opgericht in de Verenigde Staten en die zich richten op de verkoop van voedsel, niet op een ander product zoals koffie of sap. We rangschikken onze keuzes op basis van hun populariteit, trendsettende prestaties en klanttevredenheid. Ja, we weten dat sommige van deze plaatsen misschien niet de meest gerenommeerde zijn voor hun effecten op de gezondheid van hun klanten, maar we zeggen niet dat je hier elke dag moet eten!

# 10: Taco Bell

Afgezien van taco's heeft deze fastfoodketen zijn plaats verdiend als een marktgigant met zijn quesadilla's, nacho's en andere Tex-Mex-favorieten. Opgericht in 1962 door Glen Bell, duurde deze keten minder dan een decennium om uit te breiden naar meer dan 300 locaties in de Verenigde Staten en openbaar te worden. Met innovatieve producten zoals hun Doritos Locos Tacos en XXL-formaat producten blijft Taco Bell qua omzet qua omzet hand in hand gaan met de concurrentie. Met een recente en ambitieuze stap in de strijd om het ontbijt, is er weinig twijfel dat het bedrijf zal blijven groeien en "Live Más" zal zijn!

# 9: Carl's Jr.

Wat in 1941 begon als een hotdogkar door Carl en Margaret Karcher, zorgde al snel voor een volwaardig drive-in restaurant en kleinere versies van het etablissement - vandaar ook hoe de keten zijn naam kreeg. In zijn levensduur is het bedrijf beroemd geworden door baanbrekend gebruik van niet-traditionele kruiden op zijn burgers, waaronder spek, uienringen en zelfs Philly-biefstuk. Met hot-selling menu-items zoals hun westerse hamburgers en de culinaire restaurant-stijl Six Dollar hamburgers, heeft de fastfooddroom van Karchers een lange weg afgelegd voor hot-dogs. Nee, letterlijk: hotdogs staan ​​niet meer op het menu.

# 8: Chipotle Mexican Grill

Met 'voedsel met integriteit' als hun missie, is dit een van de vroegste voorbeelden van een keten die de fast-casual stijl van het eten verspreidt. Opgericht in 1993, werd het bedrijf een aanwezigheid in de eetindustrie met zijn snelle expansie van de eerste 16 naar de huidige 1.600 locaties binnen het venster van twee decennia. Terwijl rivaliserende fast-casual concurrenten zoals Panera Bread eveneens aanzienlijk zijn gegroeid, is er geen enkele concurrent van de kwaliteit van het op natuurlijke wijze gefokte vlees en de duurzame landbouwmethoden die bij Chipotle worden aangetroffen.

# 7: Domino's

Als 's werelds grootste pizzaketen worden Domino's en zijn rode, witte en blauwe logo erkend in 70 landen dankzij meer dan 10.000 locaties; dat is veel deeg. Met innovaties die de 30-minuten-of-it's-gratis leveringsgarantie en real-time orderregistratie-apps omvatten, heeft Domino's zijn wens getoond om de langverwachte hongerige klant volledig tevreden te stellen. Toen het bedrijf als laatste werd gerangschikt in een nationale consumentensuikertest, hebben ze het heft in eigen hand genomen, hun recept volledig gewijzigd en een zelfbewuste advertentiecampagne over het onderwerp gemaakt. Het resultaat was een enorme kwartaalwinst die iedereen eraan herinnerde dat niets een goede pizzaketen onderdrukt.

# 6: Wendy's

Wendy's is in 1969 opgericht door Dave Thomas in Columbus, en staat bekend om zijn unieke kijk op de burger. Kun je zeggen: vierkante pasteitjes? Hoewel het bedrijf geen eigen signature sandwich verkoopt zoals McDonald's Big Mac of Whopper van Burger King, serveert het wel een aantal goed ontvangen items, zoals de Baconator, de krakeling broodje hamburger, en een eigen lijn bevroren desserts met de toepasselijke naam Frosty . Andere opvallende verschillen op het gebied van zakelijke praktijken zijn onder meer de vrijheid van franchisenemers met winkeluren, interieurontwerp, productverkoop en personeels- uniformen. Maar maak je geen zorgen, je zult het nooit vragen

# 5: Pizza Hut

Pizza Hut is gestart in 1958 in Wichita, Kansas en staat bekend om zijn vele innovatieve producten, waaronder veel verschillende soorten korstachtige gevulde korst. Hoewel tegenwoordig veel van de franchises van de keten zijn verpakt met een andere van "Yum! De dochterbedrijven van Brands, de vroegste Pizza Hutten, werden populair dankzij hun passende architectuur met rood dak, gezellige binnenatmosferen en luxe menu's. Vandaag blijft het bedrijf voortbouwen op zijn Italiaans-Amerikaanse keuken, uitgebreid naar broodjes, kip en pasta. Hoewel het bedrijf tegenwoordig bekend staat om zijn snelle service en leveringsmogelijkheden, is het een van de weinige fastfoodketens waarvan de full-service restaurants bars en andere niet-traditionele voorzieningen bevatten, zoals jukeboxen en arcades.

# 4: KFC

Terwijl sommigen van ons misschien onze traditionele vuurgegrilde kip prefereren, is het niet te vergelijken met het recept van de kolonel van 11 kruiden en specerijen. Kentucky Fried Chicken, opgericht in de nasleep van de depressie in 1930, zoals het oorspronkelijk bekend was, was het geesteskind van kolonel Harland Sanders. En zijn onderneming was een gewaagde stap, niet alleen in de timing van zijn geboorte, maar ook vanwege zijn aanwezigheid in een industrie die werd en wordt gedomineerd door hamburgertentjes. Vandaag de dag staat KFC bekend als het meest succesvolle restaurant dat gespecialiseerd is in gebakken kip, evenals de op een na grootste fastfoodketen wat betreft de omzet in de wereld.

# 3: Burger King

Hoewel het misschien niet de koning van onze lijst is, heeft het zeker de toppositie ingenomen in de harten van menig fastfoodketen. Opgericht in 1953 als Insta-Burger King, blijft deze keten bloeien met meer dan 13.000 locaties in 79 verschillende landen, waarvan 99% eigendom is van en geëxploiteerd wordt als franchises. Hoewel de kenmerkende lijn Whopper-hamburgers het bedrijf drijvende heeft gehouden, is BK de laatste jaren begonnen af ​​te stappen van hun meer mannelijke productlijn en naar gezondere opties met minder transvetten - ze op één lijn te houden met vergelijkbare rivalen.

# 2: Metro

Als een particulier merk in eigendom van een bedrijf genaamd Doctor's Associates, is Subway beroemd geworden vanwege de nadruk op uitstekende smakende, gezonde menu-items sinds de oprichting in 1965. Met sandwiches, soepen en salades als de pijlers van het menu van deze keten, is het de perfecte quickservice-instelling voor gezondheidsliefhebbers, vegetariërs, mensen die willen afvallen en iedereen die de traditionele fastfoodkeuze beu is. Ja, Quizno's is lekker en smakelijk, maar Subway blijft 's werelds grootste restaurantketen, met meer dan 42.000 locaties en blijft de favoriete broodjeszaak van franchisenemers en gezondheidsbewusten.

Voordat we onze grootste Fast-Food-gigant onthullen, zijn hier een paar eervolle vermeldingen:
- A & W-restaurants
- Zuivel Koningin
- Jack in the Box
- Papa John's Pizza
- Sonic Drive-In
- Arby's

# 1: McDonald's

Met kenmerkende producten zoals de Big Mac, Quarter Pounder, Happy Meals, McNuggets, McMuffins en meer, zorgen McDonald's menu's niet alleen voor hamburgers, maar ook voor kinderen, vroege vogels, liefhebbers van koffie, en zelfs gezonde noten. Die diversiteit heeft de Golden Arches geholpen om te overleven en te bloeien sinds 1955, toen Ray Kroc zijn eerste franchise van de McDonald-broers opende. Hoewel McDonald's concurrenten van zowel niet-hamburgerrestaurants zoals Subway als premium hamburgeralternatieven zoals Five Guys en In-N-Out heeft gezien, staat het nog steeds als het ultieme voorbeeld en de koning van fastfood, een imperium met meer dan 35.000 locaties en boekt nettowinst zo hoog als $ US5,5 miljard.

Ben je het eens met onze lijst? Met welk fastfood kan je niet zonder leven? Voor meer dagelijks uitgegeven burger-licious top 10's, abonneer je op WatchMojo.com.

Tweet