7-Dagen Herbal Slim-Extra capsules

7-Dagen Herbal Slim-Extra capsules vormen een ernstig risico voor uw gezondheid en mogen niet worden gebruikt.

De Therapeutic Goods Administration (TGA) heeft een product getest met het label 7-Days Herbal Slim-Extra-capsules en vond dat:

7-Dagen Herbal Slim-Extra fles en capsules

  • de capsules bevatten de niet-aangegeven substantie sibutramine.
  • consumenten worden erop gewezen sibutramine is alleen op recept verkrijgbaar (dit was het actieve ingrediënt in Reductil). Het werd ingetrokken in oktober 2010 nadat een studie een verhoogd risico op ernstige cardiale gebeurtenissen liet zien.

Het aanbod van 7-Days Herbal Slim-Extra capsules met niet-openbaar gemaakte sibutramine is illegaal.

7-Dagen Herbal Slim-Extra-capsules zijn niet door de TGA beoordeeld op kwaliteit, veiligheid of werkzaamheid zoals vereist volgens de Australische wetgeving, en de plaats van vervaardiging is niet goedgekeurd door de TGA.

TGA-onderzoeken hebben aangetoond dat een aantal mensen in Australië het product mogelijk online hebben gekocht.

Informatie voor consumenten

  • Stop met het innemen van 7-Days Herbal Slim-Extra-capsules en breng resterende capsules naar uw plaatselijke apotheek voor een veilige verwijdering.
  • Als u zich zorgen maakt over uw gebruik van dit product, raadpleeg dan uw arts of therapeut.

Actie die de TGA neemt

De TGA werkt samen met de Australian Border Force (ABF) om te voorkomen dat toekomstige zendingen 7-Days Herbal Slim-Extra-capsules Australië binnenkomen.

Als deze capsules door de ABF aan de grens worden gevonden, worden ze ingenomen en vernietigd.

De TGA adviseert consumenten om uiterst voorzichtig te zijn bij het kopen van medicijnen van onbekende buitenlandse internetsites en heeft een korte video gemaakt over de risico's die verbonden zijn aan het online kopen van medicijnen en medische hulpmiddelen. Producten gekocht via internet:

  • kan niet-openbaar gemaakte en mogelijk schadelijke ingrediënten bevatten
  • mogelijk niet voldoen aan dezelfde normen inzake kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid als die welke door de TGA zijn goedgekeurd voor levering in Australië.

Meld valse medicijnen en medische hulpmiddelen

Als u zich zorgen maakt over namaakmedicijnen of medische apparatuur en een probleem wilt melden, kunt u de kwestie melden bij de TGA:

Tweet