De voordelen van goede voeding

De voordelen van goede voeding zijn veelvoudig. Naast het helpen handhaven van een gezond gewicht, is goede voeding essentieel voor het lichaam en al zijn systemen om optimaal te kunnen functioneren voor een heel leven. In feite zijn de voordelen van goede voeding te vinden in de fysieke en mentale gezondheid omdat een gezond dieet energie levert, goede slaap bevordert en het lichaam geeft wat het nodig heeft om gezond te blijven. Wanneer u de voordelen van goede voeding overweegt, is het gemakkelijker om gezond te eten.

Het hart

Het hart is de essentiële kern van ons lichaam. Hart gezond eten houdt in het vermijden van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan onverzadigde vetten en cholesterol die kunnen leiden tot hart-en vaatziekten en mogelijk falen later in het leven. Medisch onderzoek heeft ons solide bewijs opgeleverd dat bepaalde voedingsmiddelen het risico op hartaandoeningen verhogen en dat er een directe link is naar onverzadigde vetten en cholesterol. Door voedsel te vermijden dat deze hart ongezonde stoffen bevat, kunnen we ervoor zorgen dat ons lichaam voor de komende jaren goed functioneert.

Bones

Terwijl het hart alles in beweging houdt, helpen onze botten om alles bij elkaar te houden. Gezonde botten zijn ons hele leven nodig en worden belangrijker naarmate we ouder worden. Het consumeren van voldoende calcium om de botgezondheid te behouden en te bevorderen is essentieel voor gezonde botten. We kunnen veel botaandoeningen vermijden die zich later in het leven kunnen ontwikkelen door ons lichaam te voorzien van voldoende calcium in onze voeding. Melk en andere zuivelproducten bevatten calcium en zouden elke dag moeten worden geconsumeerd.

Energie

Hoewel veel voordelen van goede voeding vandaag pas op latere leeftijd worden gerealiseerd, is een voordeel dat we dagelijks kunnen zien, gelegen in ons energieniveau. Voedingsmiddelen die te veel suiker bevatten of veel vet bevatten, kunnen onze energieniveaus van dag tot dag minimaliseren. Vetten zijn traag om te verteren en verschaffen ons lichaam dus geen constante energiebron. Suikerhoudende voedingsmiddelen kunnen schommelingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaken, waardoor we ons erg snel na het eten moe voelen. Door gezond te eten houden we onze energieniveaus constant gedurende de dag en het resultaat is simpelweg beter.

Zelfvertrouwen

Of u nu wel of niet op uw optimale gewicht bent of niet, de voordelen van goede voeding zijn voelbaar. Amerikanen zijn door de jaren heen voldoende opgeleid om te weten dat junkfood niet de gezondste keuze is. Toch blijven velen van ons zich om emotionele redenen in hen overgeven. Wanneer we de bewuste keuze maken om beter en gezonder te eten, beginnen we onszelf beter te voelen - ongeacht hoe snel het gewicht af komt. Het is ook waar dat de occasionele zoete lekkernij beter smaakt als het schuldvrij wordt geconsumeerd omdat we gezonder eten op een dagelijkse basis.

Wanneer je alle voordelen van goede voeding onder de loep neemt, besef je al snel dat gezond eten en het maken van gezonde voedingskeuzes tot een veel betere levensstijl leiden. Iedereen kan genieten van de voordelen van goede voeding door één eetgewoonte per week te veranderen. Verminder voedsel met veel vet en begin ze te vervangen door volkorenproducten, vetarm voedsel en verse groenten en fruit. Je zult de vruchten plukken van goede voeding voordat je het weet!

De voordelen van goede voeding

Gezond eten is niet alleen een kwestie van serieus op dieet zijn, je favoriete lekkernijen vermijden of model-dun worden. Goede voeding is een manier van leven waarmee je zo mentaal en fysiek gezond mogelijk kunt zijn. Er is niemand ideaal voedingsplan voor iedereen, maar het kiezen van een gezond eetplan dat voor u werkt, biedt u enkele belangrijke voordelen.

Video van de dag

Het eten van gezonde koolhydraten zoals volle granen, groenten en fruit zal helpen je energieniveau gedurende de dag stabiel te houden, omdat ze afbreken tot een langzame stroom suiker in je bloed. Omgekeerd zal het eten van voornamelijk geraffineerde koolhydraten zoals snoep, friet en wit brood leiden tot pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel, waardoor je door stemmingswisselingen kunt gaan en problemen hebt met het concentreren op dagelijkse taken. De American Council on Exercise adviseert om een ​​voedzaam ontbijt te eten, zoals havermout met bessen, om de traagheid in de vroege ochtend te verminderen. Follow-up met kleine "langzame koolhydraten" snacks tussen de maaltijden voor langdurige energie.

Je moet consequent dezelfde hoeveelheid calorieën eten als je verbrandt om je gewicht te behouden. Daarom vergroot u uw risico om aan te komen wanneer u voornamelijk calorierijk voedsel eet, zoals fastfood en drinkt meestal calorierijke dranken zoals normale frisdrank. Je hebt minder kans op overgewicht of obesitas als je je concentreert op het eten van voornamelijk voedselarme, caloriearme voedingsmiddelen zoals volle granen, fruit, groenten, magere zuivelproducten en magere eiwitten. Dit verbetert uw algemene kwaliteit van leven - u zult bijvoorbeeld minder last hebben van dagelijkse activiteiten zoals lopen en traplopen - en verlaagt uw kansen op het ontwikkelen van levensbedreigende gezondheidsproblemen.

U verhoogt uw risico op hartziekten als uw dieet rijk is aan verzadigd vet, transvet, cholesterol en natrium. Als u te veel verzadigde en transvetten binnenkrijgt, verhoogt u met name uw kansen op hartziekten omdat ze uw cholesterolgehalte in het bloed verhogen en bijdragen aan het beschadigen van de slagaders. Gemeenschappelijke bronnen van hart-ongezonde vetten zijn rood vlees, volvette zuivel, palmolie, kokosolie, gefrituurd voedsel, in dozen gedaane gebakken goederen en crackers. Vervang de meeste van deze vetten door meervoudig onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten - gevonden in voedingsmiddelen zoals noten, zaden, avocado's en vette vis - en je zult minder snel een ongezond cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk hebben.

U krijgt meer kans om diabetes type 2 te krijgen als de meeste koolhydraten die u eet geraffineerd zijn. Omgekeerd verhogen de zemelen en vezels in volle granen langzaam je bloedsuikerspiegel en insuline niveaus en plaats je minder stress op je insuline producerende machines, volgens de Harvard School of Public Health. Volle granen bevatten ook vitamines, mineralen en fytochemicaliën die mogelijk ook een rol spelen bij het verlagen van uw risico op diabetes type 2. Het verhogen van uw inname van meervoudig onverzadigd vet in plaats van "slechte" vetten kan ook uw kans op diabetes Type 2 verminderen.

Een dieet rijk aan cholesterol en verzadigd vet is gekoppeld aan een verhoogd risico op hoog cholesterol en de ziekte van Alzheimer, volgens de Alzheimer's Association. Het hebben van een hoger gehalte aan enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten in uw dieet kan echter uw cholesterolgehalte verbeteren en uw hersencellen helpen beschermen. Andere voedingsmiddelen die kunnen helpen uw hersencellen te beschermen, zijn donkere groenten en fruit zoals boerenkool, broccoli, rode paprika, bosbessen, rode druiven en kersen.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet