Hoe combineer je "Passer" (om te slagen) in het Frans?

Dit betekent 'passeren', het Franse werkwoord passer is een gemakkelijke om te onthouden en de vervoegingen zijn ook niet zo moeilijk. Franse studenten die andere reguliere -er werkwoorden zullen deze les relatief eenvoudig te volgen vinden. Aan het einde zul je vertrouwd zijn met de basis tegenwoordige, verleden en toekomstige tijden van dit veel voorkomende werkwoord.

Hoe te conjugate passer

Conjugations worden in het Frans op dezelfde manier gebruikt als in het Engels.

We voegen bepaalde eindes toe aan de werkwoordstam om de verschillende tijden te vormen. Dit helpt ons het werkwoord goed te gebruiken en volledige zinnen te vormen.

Omdat passer in veel veel voorkomende uitdrukkingen wordt gebruikt, is het belangrijk om de vervoegingen te onthouden. Om te beginnen zullen we kijken naar de indicatieve werkwoordsstemming, inclusief de huidige, toekomstige en onvolmaakte verleden tijden.

Deze werkwoordvervoegingen worden gevormd door de reguliere -er eindes toe te voegen aan de stam van het werkwoord slagen voor-. Gebruik het diagram om het subjectieve voornaamwoord van je zin in de juiste tijd te plaatsen. Bijvoorbeeld: "I am passing" is je passe terwijl "we passeren" is nous passerons.

Probeer deze in context uit te voeren om te helpen bij het onthouden. Als je ideeën nodig hebt, wordt passer in veel idiomatische uitdrukkingen gebruikt die je ook handig vindt.

Aanwezig Toekomst Onvolmaakt
je passe passerai Passais
tu passes passeras Passais
il passe Passera passait
nous passons passerons passies
vous Passez passerez passiez
ils passant passeront passaient

passer en het huidige deelwoord

Het onvoltooid deelwoord van passer is passant. Dit werd gevormd door toe te voegen -mier naar de stam van het werkwoord. Dat kan niet alleen passant worden gebruikt als een werkwoord, in sommige contexten kan het ook een bijvoeglijk naamwoord, gerund of zelfs een zelfstandig naamwoord zijn.

passer in de verleden tijd

Het onvolmaakte is de verleden tijd, hoewel het ook gebruikelijk is om de passé-composé in het Frans te gebruiken.

Dit vereist de constructie van een korte zin die het hulpwerkwoord gebruikt être en het voltooid deelwoord passé.

Het samenstellen is vrij simpel: gebruik het subject-voornaamwoord, geconjugeerd être naar de tegenwoordige tijd, en bevestig het voltooid deelwoord. Bijvoorbeeld: "Ik ben geslaagd" is je suis passé en "we zijn geslaagd" is nous sommes passé.

Meer Conjugations of passer

Terwijl je je Franse vocabulaire opbouwt, zul je andere basisvormen vinden van passer nuttig. Als je bijvoorbeeld wilt uitdrukken dat de actie van het passeren onzeker is, wordt de conjunctieve werkwoordsstemming gebruikt. Evenzo, als het afhankelijk is van iets anders dat zich ook voordoet, gebruik je de voorwaardelijke werkwoordsstemming.

In zeldzame gevallen kunt u de eenvoudige passé of de onvolmaakte aanvoegende wijsvinger tegenkomen. Terwijl de andere vormen van passer zou je prioriteit moeten zijn, deze zijn ook goed om te weten.

conjunctief Voorwaardelijk Passé Simple Onvolmaakte conjunctief
je passe passerais Passai passasse
tu passes passerais Passas passasses
il passe passerait passa passat
nous passies passerions passâmes passassions
vous passiez passeriez passâtes passassiez
ils passant passeraient passèrent passassent

Je gebruikt de gebiedende werkwoordsstemming tijdens het gebruik passer in korte opdrachten en verzoeken. Als u het gebruikt, sla dan het subject-voornaamwoord over, dus tu passe is vereenvoudigd passe.

Voor de uitdrukking "Pass it!" je gaat zeggen "Passe-le!"

gebiedende wijs
(Tu) passe
(Nous) passons
(Vous) Passez