Sushi eten

Reader goedgekeurd

Sushi eten

Drie delen: basisbeginselen kopen sushi bestellen sushi eten Vraag en antwoord van de gemeenschap

Als je nog nooit sushi hebt gegeten, maar het wilt proberen, is het volkomen normaal om je te laten intimideren door de onbekende items, de presentatie en de tradities. De smaak en ervaring van sushi wordt niet alleen beïnvloed door hoe het wordt bereid, maar ook door hoe je het eet. Deze wikiHow zal je helpen te weten wat je kunt verwachten en hoe je optimaal kunt genieten van je eerste sushi-avontuur.

Stappen

Deel 1
De basisprincipes leren

 1. 1
  Kies een gerenommeerd sushi-restaurant. Dit is vooral belangrijk voor de eerste sushi-eter. Slecht bereide vis kan de ervaring verpesten en ervoor zorgen dat je nooit meer sushi wilt eten, vooral als je niet echt van zeevruchten houdt. Je kunt meer experimenteren met waar je eet nadat je een paar positieve ervaringen hebt gehad met sushi, maar als je begint, speel je veilig.
  • Vraag rond voor suggesties. Als je niet zeker bent van een goed restaurant in je prijsklasse, vraag je vrienden of andere lokale bevolking om een ​​suggestie.
  • Neem niet aan dat prijs kwaliteit betekent. Hoewel sushi vaak iets duurder is dan eten in andere soorten restaurants, zou je in staat moeten zijn om kwaliteitssushi te eten zonder $ 100 per persoon te hoeven uitgeven, afhankelijk van waar je woont.
 2. 2
  Leer de basis soorten sushi. In de meeste sushi-restaurants moet je sashimi, nigiri, maki en temaki kunnen bestellen.
  • Maki wordt ook wel een "sushi-rol" genoemd. Typisch, bevat maki een of twee soorten vis en groenten gerold met rijst in een vel geroosterd zeewier en in hapklare porties gesneden. Dit is meestal het beste startpunt voor mensen die preuts zijn over het eten van rauwe vis.
  • Nigiri verwijst naar plakjes rauwe vis over een ovaalvormig stuk rijst. Deze zijn op bestelling klaargemaakt door de sushichef en worden meestal licht gekruid met een kleine hoeveelheid wasabi en sojasaus voordat het naar je toe komt.
  • Sashimi verwijst naar plakjes rauwe vis bereid op een bord zonder rijst. Dit is over het algemeen de meest eenvoudige en schoonste manier om sushi te eten, maar is misschien niet geschikt voor de beginner.
  • Temaki - Vergelijkbaar met maki, behalve dat de ingrediënten in een kegelvorm worden gerold die je vasthoudt en bijt zoals je een taco zou doen.
 3. 3
  Controleer de menu's op waarschuwingssignalen dat de kwaliteit misschien niet de beste is. Het kan soms moeilijk zijn om het verschil te zien tussen een goed restaurant dat hoogwaardige ingrediënten serveert en een ander restaurant dat dat niet doet. Vragen "Dien je verse vis?" is enigszins onbeschoft, dus leer de tekenen zelf op te merken. Het volgende kan een minder-dan-geweldig sushi-restaurant voorstellen:
  • alles wat je kunt eten sushi voor een vaste prijs
  • menu-items niet vermeld in het Japans
  • de meeste items zijn gerolde sushi met namen als Oriental Delight
  • Het restaurant serveert voornamelijk andere soorten gerechten, zoals Chinees of Thais
  • meer dan de helft van de beschikbare ingrediënten is gekookt of gebakken
 4. 4
  Ken je specerijen. Typisch, bevat een plaat sushi wasabi, die als een groene bal van deeg kijkt. De meeste restaurants in de VS en Europa serveren geen echte wasabi. Ze serveren wasabi in poedervorm vermengd met water. Wasabipoeder is gedroogde mierikswortel, mosterdzaad, maïsvuller en E-nummers. Echte wasabi is een plant die van nature in de Japanse alpen groeit. Deze pittige specerij is soms opgenomen in maki en nigiri, maar is beschikbaar als je meer wilt.[1] Ingelegde gember wordt geleverd in dunne, roze of witte tan plakjes aan de zijkant van de plaat en wordt gebruikt voor het reinigen van het gehemelte tussen beten. Je hebt ook een ondiepe schotel om je sushi in sojasaus te dopen.

Deel 2
Sushi bestellen

 1. 1
  Ga zitten aan de sushi-bar als je kunt. Dit geeft je de mogelijkheid om contact te maken met de sushichef en de kwaliteit van de vis te inspecteren die te zien moet zijn en mag niet droog of anderszins ongewenst lijken.
 2. 2
  Bestel de sushi-items direct bij de chef-kok indien mogelijk. Niet-sushi-artikelen bestellen bij een server. Vraag wat wordt geadviseerd en als u kunt hebben wat het meest vers is. Omdat sushi rauwe vis bevat, hoe frisser het is, hoe beter het smaakt.
  • Vragen "Is het vers?" kan beledigend zijn, omdat het impliceert dat een deel van de vis dat misschien niet is. Vraag gewoon om wat er wordt aanbevolen. Als de aanbevelingen niet goed voor je klinken, bestel dan iets dat dat wel doet. Er is geen "juiste volgorde".
 3. 3
  Streven naar afwisseling. Als het vooral druk is, of als je niet in de sushibar kunt zitten, bestel dan een verscheidenheid aan stijlen en variëteiten sushi om een ​​idee te krijgen van wat je lekker vindt. Bestel een paar stukjes nigiri, wat maki en probeer de sashimi als je avontuurlijk bent. Bestellen wat goed klinkt, of wat dan ook wordt aanbevolen. Als het merendeel van de vis in onvertaalde Japanners wordt vermeld (zoals waarschijnlijk in een goed restaurant), kijk dan hieronder voor een aantal algemeen verkrijgbare vissen in vertaling:
  • Sake (uitgesproken "schudden") - verse zalm
  • Maguro - blauwe vin tonijn
  • Hamachi - geelstaart tonijn
  • Ebi - gekookte garnalen
  • Unagi - zoetwateraal
  • Tai - red snapper
  • Tako - octopus
  • Tamago - zoet ei
  • Masago - lodde kaviaar
 4. 4
  Bestel hapjes en drankjes van de server. Als je iets wilt eten terwijl de sushi wordt bereid, populaire voorgerechten waaronder edamame (gekookte sojabonen), suimono (heldere bouillon) of misoshiru (gefermenteerde sojasoep). Kies uit groene thee, bier, sake of water om te drinken; frisdrank zal de subtiele smaken van sushi overmeesteren.

Deel 3
Sushi eten

 1. 1
  Maak je handen schoon voordat je sushi eet.Veel sushibars zullen voor dit doel een warme, vochtige handdoek verschaffen voorafgaand aan het serveren van voedsel. Hoewel veel mensen ervoor kiezen om te eten met stokjes, is het volkomen acceptabel om sushi te eten met je handen, dus het is een goede vorm om je handen grondig te wassen voordat je begint, vooral als je een bord deelt met vrienden.
 2. 2
  Bereid wat sojasaus. Giet een kleine hoeveelheid sojasaus in de dompelkom. Sommige mensen mengen graag een deel van de wasabi in de sojasaus, terwijl anderen dit als een "Amerikaans" ding beschouwen om te doen en het als enigszins respectloos beschouwen. Vraag de server of de chef als je moet dippen, als je niet zeker bent en probeer wasabi direct aan de vis toe te voegen als je meer wilt.
  • Wees voorzichtig als je Nigiri in de sojasaus dompelt. Doop de vis, niet de rijst, zodat het stuk bij elkaar blijft en niet doordrenkt raakt met de zoute sojasaus. Overdrijf het niet. Probeer het eerst zonder en gebruik de specerijen naar uw smaak.
  • Als de sushi al saus bevat, dompel het dan niet in de sojasaus. Geniet ervan als de chef-kok het heeft gekruid.
  • U kunt ook eetstokjes gebruiken om de gember in de sojasaus te dopen en deze dan gebruiken om de saus op de vis te borstelen in plaats van de vis direct te dopen. Dit geeft ook de "essentie" van gember zonder het direct te eten.
  • Tegenwoordig wordt het steeds acceptabeler om de rijst in de sojasaus te dopen.
 3. 3
  Eet de sushi in één hap. Als het stuk te groot is, eet het dan in twee happen. Besteed aandacht aan zowel de smaken als de texturen. Je zult misschien verrast zijn hoe mild en zacht de vis is. Vergeet niet dat het niet de bedoeling is dat je hier overweldigd wordt door de kracht van de smaak, maar met de balans van smaken en texturen. Neem de tijd om ervan te genieten.
 4. 4
  Verfris je mond met een plakje gember tussendoor. Dit is bijzonder slim tussen beten van verschillende soorten sushi. Eet het niet in dezelfde hap als sushi en eet geen grote klodders gember tegelijk.
 5. 5
  Afgewerkt.

Gemeenschap Q & A

Zoeken
Nieuwe vraag toevoegen
 • Vraag
  Waarom is mijn sushi-papier lichtgroen van kleur?
  Tim
  Gemeenschapsantwoord
  Sushipapier wordt eigenlijk nori zeewier genoemd en is een soort verwerkte zeeplant, vandaar zijn groene kleur.
  Bedankt!
  Ja Nee
  Niet nuttig 5 Nuttig 21
 • Vraag
  Hoe eet ik temaki sushi?
  Faiza Talukder
  Gemeenschapsantwoord
  Er is geen specifieke manier om temaki-sushi te eten. Je kunt je hand gebruiken. Omdat het groot is, hoef je het niet in één hap af te maken.
  Bedankt!
  Ja Nee
  Niet nuttig 0 Nuttige 2
 • Vraag
  Hoe lang kan ik sushi in de koelkast bewaren?
  Faiza Talukder
  Gemeenschapsantwoord
  Het is de bedoeling dat sushi binnen 24 uur na bereiding wordt gegeten. Sushi duurt 24 uur in de koelkast.
  Bedankt!
  Ja Nee
  Niet nuttig 0 Nuttige 2
 • Vraag
  Eet ik het sushipapier?
  Faiza Talukder
  Gemeenschapsantwoord
  Ja, het sushi-papier heet eigenlijk nori. Het is een soort eetbaar zeewier. Dus je kunt het eten.
  Bedankt!
  Ja Nee
  Niet nuttig 0 Nuttige 2
Een vraag stellen
Nog 200 tekens over
Vermeld uw e-mailadres om een ​​bericht te ontvangen wanneer deze vraag wordt beantwoord.
voorleggen
 • Al beantwoord
 • Geen vraag
 • Slechte vraag
 • anders

  Korte samenvatting

  Om sushi goed te eten, pak je een individueel stuk met je vingers of een paar eetstokjes en dip je het in een ondiepe kom met sojasaus. Als je nigiri eet, wat een stukje vis op rijst wordt geserveerd, doop je de sushi in de sojasaus met de vis naar beneden gericht. Probeer de sushi in één hap op te eten, hoewel het prima is om 2 hapjes te nemen als het stuk te groot is. Eet een plakje gember tussen hapjes van sushi om je mond fris te houden.

  Heeft deze samenvatting je geholpen?

  Tips

  • Lees voor het eten meer over de etiquette van sushi, zodat je niet per ongeluk de chef of de cultuur beledigt.
  • Echte wasabi is erg duur; het is eigenlijk een wortel, en bij fijnere bedrijven, zal het meer op flarden lijken. Bovendien zal het geen oog-water geven zoals de groene pasta. De groene pasta is eigenlijk mierikswortel en droog mosterdzaad waaraan kleurstof is toegevoegd.
  • Gembergember met een hogere kwaliteit is wit; de roze kleur van de meeste is van voorgemaakte gember in een pot waaraan een kleurstof is toegevoegd. Hoewel beide (meestal) erg goed zijn, is de meer bleke variëteit subtieler en complexer.

  waarschuwingen

  • Vermijd het eten van grote hoeveelheden witte tonijn (echt escolar, ook bekend als walu), aangezien meer dan 6 oz maagkrampen, diarree en in extreme gevallen kan braken en misselijkheid veroorzaken.
  • Het eten van ongekookte vis, schaaldieren en vlees kan u in gevaar brengen voor ernstige door voedsel overgedragen ziekten, waaronder voedselvergiftiging, hepatitis, parasieten en leverschade. Hoewel dit onwaarschijnlijk is in respectabele sushi-restaurants, denk er eens goed over na voordat je sushi hebt die al jaren op zoek is naar wie weet hoe lang een buffet gemaakt is door wie-weet-wie.
  • Eet of eet geen sushi bij Amerikaanse restaurants (of een restaurant dat niet hoofdzakelijk Japans is). De kwaliteit is laag en de rijst is misschien geen sushi rijst.

  Bronnen en citaten

  1. ↑ http://www.refinery29.com/2013/08/51800/how-to-eat-sushi-infographic

  Onlangs gemaakt

  Bezig met laden...
  Heb je deze stappen geprobeerd?
  Upload een foto zodat andere lezers het kunnen zien.
  Upload fout
  Geweldige foto! Vertel ons er meer over? Klik hier om uw verhaal te delen.
  Tweet