10 platte buik tips: hoe opgeblazen gevoel te verslaan

Je zou graag een platte buik hebben voor het feest vanavond, maar dankzij een te veel frisdrank of die mand met tortillachips, is het een echte strijd om je broek te laten zippen. Abdominale opgeblazen gevoel ziet er niet alleen slecht uit, maar kan ook lichamelijk ongemak veroorzaken. Het goede nieuws? Experts zeggen dat een opgeblazen gevoel in de maag een aandoening is die je vrij gemakkelijk kunt vermijden.

We hebben het hier niet over extra kilo's maagvet. We hebben het over de tijdelijke opgezette buik die het meest iedereen van tijd tot tijd plaagt. Michael Jensen, MD, onderzoeker van endocrinologie en obesitas bij de Mayo Clinic, zegt dat tenzij je maag opgeblazen gevoel wordt veroorzaakt door een medische aandoening zoals lever- of hartaandoeningen, de enige echte oorzaak intestinaal gas is - niet 'watergewicht'.

de torso van de vrouw

"Het is een mythe dat een opgeblazen gevoel in de maag het gevolg is van vochtophoping bij gezonde volwassenen, omdat de buik geen plaats is waar vloeistof zich eerst ophoopt," zegt Jensen. "In plaats daarvan zou je het in je voeten of enkels zien zolang als je zijn rechtop. "

Dus wat zorgt ervoor dat gas zich ophoopt en grote schade aanricht aan hoe jij je voelt en eruit ziet? Hier zijn antwoorden van experts plus hun adviezen om maag te slikken.

1. Vermijd constipatie.

Te weinig vezels, vocht en fysieke activiteit kunnen leiden tot obstipatie, wat kan resulteren in een opgeblazen gevoel, zegt Jensen.

Om dit te voorkomen, eet een vezelrijk dieet (25 gram per dag voor vrouwen en 38 voor mannen) van volle granen, fruit, groenten, peulvruchten, noten en zaden. Drink ook veel vocht (streef naar 6-8 glazen per dag) en streef vijf keer per week naar lichaamsbeweging gedurende minstens 30 minuten.

Als u een vezelrijk dieet eet, veeg dan geleidelijk het glasvezelniveau op, zodat u ook voldoende vocht drinkt voor een betere tolerantie.

2. Regel tarweallergieën of lactose-intolerantie uit.

Voedselallergieën en -intoleranties kunnen gas en een opgeblazen gevoel veroorzaken. Maar deze moeten worden bevestigd door uw arts. Veel mensen diagnosticeren deze aandoeningen en elimineren onnodig gezonde zuivelproducten en volkorenproducten uit hun voeding. Als u vermoedt dat u allergisch of intolerant bent, raadpleeg dan uw arts voor onderzoek.

Misschien profiteert u van het verminderen van de hoeveelheid verdacht voedsel of het eten ervan met ander voedsel. In het geval van zuivel kan het helpen om oude kazen en yoghurt te kiezen, die minder lactose bevatten.

vervolgd

3. Eet niet te snel.

Snel eten en niet goed kauwen, kan luchtinslikken veroorzaken, wat leidt tot een opgeblazen gevoel, zegt Dawn Jackson Blatner, RD, auteur van Het Flexitarian Dieet.

Dus langzamer en geniet van je eten. Je maaltijden moeten minstens 30 minuten duren. Houd er ook rekening mee dat de spijsvertering in de mond begint en dat je het opgeblazen gevoel kunt verminderen door je voedsel meer te kauwen, zegt Blatner.

Er is nog een voordeel om dingen te vertragen. Wanneer u de tijd neemt om grondig te kauwen en uw eten te proeven, wordt uw snack of maaltijd bevredigender. En studies hebben aangetoond dat als je langzamer eet, je misschien minder gaat eten.

4. Overdrijf geen koolzuurhoudende dranken.

Het bruisen van koolzuurhoudende dranken (zelfs diëten) kan ervoor zorgen dat er gas in je buik opgesloten raakt, zegt Blatner.

In plaats daarvan water drinken op smaak gebracht met citroen, limoen of komkommer. Of verminder gewoon het aantal koolzuurhoudende dranken dat u per dag consumeert. Probeer wat pepermuntthee voor een rustgevende drank die kan helpen om de bloat te verminderen.

5. Overdrijf geen kauwgom.

Kauwgom kan ook leiden tot slikken van lucht, wat een opgeblazen gevoel kan veroorzaken.

Als je een kauwgom hebt, wissel dan afwisselend kauwgom met zuigen op een stuk hard snoep of eet een gezonde vezelrijke snack zoals fruit, groenten of magerder popcorn.

6. Pas op voor suikervrij voedsel.

"Veel van mijn patiënten lijden aan een opgeblazen gevoel omdat ze te veel suikeralcohol gebruiken in kunstmatig gezoete voedingsmiddelen en dranken", zegt Blatner. En dat kan tot een opgeblazen gevoel leiden.

Experts raden aan niet meer dan 2 of 3 porties kunstmatig gezoete voedingsmiddelen en drankjes per dag te consumeren.

7. Beperk natrium.

Sterk bewerkte voedingsmiddelen hebben de neiging om veel natrium en weinig vezels te bevatten, die beide kunnen bijdragen aan dat opgeblazen gevoel, zegt Jensen.

Maak er een gewoonte van om voedseletiketten te lezen, adviseert Blatner. Wanneer u verwerkte, ingeblikte of diepvriesproducten koopt, fotografeer dan niet meer dan 500 mg natrium per portie in een product - of een totaal van 1.500 tot 2.300 mg natrium per dag. Zoek naar labels die 'natriumvrij', 'laag natriumgehalte' of 'heel laag natriumgehalte' zeggen.

vervolgd

8. Ga langzaam met bonen en gasachtige groenten.

Als je niet gewend bent om bonen te eten, kunnen ze dat gasachtige gevoel veroorzaken. Dat geldt ook voor de kruisbloemige groentenfamilie, zoals broccoli, spruitjes en bloemkool.

Dat betekent niet dat je deze super-voedzame, vezelrijke groenten moet opgeven.

"Wees niet nerveus over bonen," zegt Blatner. "Werk ze langzaam in je dieet tot je lichaam zich aanpast aan de verbindingen die in eerste instantie gas kunnen veroorzaken."

Of u kunt een anti-gasproduct nemen, waarmee u gas uit bonen of groenten kunt besparen.

9. Eet vaker kleinere maaltijden

Probeer in plaats van drie grote maaltijden per dag, vaker kleinere maaltijden te eten. Dit kan je bevrijden van het opgeblazen gevoel dat vaak volgt op grote maaltijden (denk aan Thanksgiving). Regelmatiger eten kan ook helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en honger te beheersen.

Dus ga elke dag voor vijf tot zes kleine maaltijden, maar zorg ervoor dat de hoeveelheid voedsel en calorieën in verhouding staan ​​tot uw behoeften. Als u een dagelijks maaltijdplan wilt maken met de aanbevolen hoeveelheden van alle belangrijke voedingsstoffen, gaat u naar de website MyPlate van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

10. Probeer Anti-Bloating Foods and Drinks.

Een paar studies suggereren dat pepermuntthee, gember, ananas, peterselie en yoghurt met probiotica ("goede" bacteriën) kunnen helpen om een ​​opgeblazen gevoel te verminderen.

"Dit zijn veilige voedingsmiddelen die goed voor je zijn wanneer je ze op de juiste manier gebruikt, dus waarom zou je ze niet proberen en kijken of ze je helpen de-bloat te maken?" Blatner zegt.

Een laatste woord over maagvet

Deskundigen zijn het erover eens dat je niet moet vasten, maaltijden moet slikken of laxeermiddelen of waterpillen moet gebruiken om je te helpen bloeden of af te vallen.

Als je op zoek bent om je buik voor de lange termijn plat te maken, is er geen vervanging voor het verliezen van een paar kilo, zegt Jensen.

"Voor de meesten, als je het totale lichaamsvet verliest, vermindert je lichaam buikvet bij voorkeur," zegt hij. "Hoewel mensen op een andere manier afvallen, is er iets meer verloren in de buikstreek dan elders."

Deskundigen zeggen ook dat als je de hele dag lang ab-oefeningen doet, de overtollige buik niet wordt weggedaan. Hoewel je niet per se hoeft te verkleinen, jij kan versterk de buikspieren met routines zoals Pilates en oefen baltrainingen. En, sterkere spieren kunnen helpen om je buik platter te laten lijken.

"Het versterken en versterken van de buikspieren kan je helpen minder vet te zien [en] je uiterlijk, spierspanning en houding te verbeteren, wat ook erg goed is voor je rug," zegt Jensen.

WebMD Expert Column

bronnen

Bronnen:

Michael Jensen, MD, hoogleraar geneeskunde, Mayo Clinic, Rochester, Minn.

Dawn Jackson Blatner, RD, auteur, Het Flexitarian Dieet; voormalig woordvoerster, American Dietetic Association.

© 2009 WebMD, LLC. Alle rechten voorbehouden.

10 platte buik tips: hoe opgeblazen gevoel te verslaan

Productnaam: Beste platte buikdieetplan

Klik hier om het beste platte buikdieetplan tegen een gereduceerde prijs te krijgen terwijl het nog beschikbaar is ...

Alle bestellingen worden beschermd door SSL-codering - de hoogste industrienorm voor online beveiliging van vertrouwde leveranciers.

Het beste platte buikdieetplan wordt ondersteund met een 60 dagen geen vragen gestelde geld-terug-garantie. Als u binnen de eerste 60 dagen na ontvangst niet tevreden bent met Wake Up Lean ™, kunt u een teruggave aanvragen door een e-mail te sturen naar het adres dat in het product is vermeld en zullen wij onmiddellijk uw volledige aankoopprijs terugbetalen, zonder vragen te stellen.

Beschrijving:

Liever lezen? Klik hier…

In de GRATIS GRATIS presentatie van vandaag ontdekt u:

En ... zorg ervoor dat je tot het einde kijkt, zodat je alles krijgt wat je nodig hebt om gewicht te verliezen, vet te verbranden en het eraf te houden.

Ondersteund door meer dan 300 wetenschappelijke onderzoeken zoals:

Escobar KA, Morales J, Vandusseldorp TA..Het effect van een matig-lage en hoge koolhydraatinname op Crossfit-prestaties. Int J Exerc Sci. 2016 1 oktober; 9 (3): 460-470. eCollection 2016.

Heindel JJ, Blumberg B, Cave M, Machtinger R, Mantovani A, Mendez MA, Nadal A, Palanza P, Panzica G, Sargis, Vandenberg LN, Saal FV. Metabolisme verstoren chemicaliën en stofwisselingsstoornissen. Reprod Toxicol. 2016 Oct 16. pii: S0890-6238 (16) 30363-X. doi: 10.1016 / j.reprotox.2016.10.001.

Rustad PI, Sailer M, Cumming KT, Jeppesen PB, Kolnes KJ, Sollie O, Franch J, Ivy JL, Daniel H, Jensen J. Inname van Protein Plus koolhydraten tijdens de eerste twee uur na overvolle fietsen verbetert de prestaties de volgende dag. PLoS One. 2016 apr 14; 11 (4): e0153229. doi: 10.1371 / journal.pone.0153229. eCollection 2016.

Impey SG, Hammond KM, Shepherd SO, Sharples AP, Stewart C, Limb M, Smith K, Philp A, Jeromson S, Hamilton DL, Close GL, Morton JP. Brandstof voor het vereiste werk: een praktische benadering om trein-lage paradigma's te combineren voor duursporters. Physiol Rep. 2016 mei; 4 (10). pii: e12803. doi: 10.14814 / phy2.12803.

Kim WK, Shin D, nummer WO. Zijn voedingspatronen geassocieerd met depressie bij volwassenen in de VS? J Med Food. 2016 3 oktober.

Mock K, Lateef S, Benedito VA, Tou JC. Hoge-fructose consumptie van maïsstroop-55 verandert het lipidenmetabolisme in de lever en bevordert de accumulatie van triglyceriden. J Nutr Biochem. 2016 30 september; 39: 32-39. doi: 10.1016 / j.jnutbio.2016.09.010.

Fukushima Y, Kurose S, Shinno H, Thi Thu HC, Takao N, Tsutsumi H, Hasegawa T, Nakajima T, Kimura Y. Effecten van lichaamsgewichtvermindering op serumirginine en metabole parameters bij obese proefpersonen. Diabetes Metab J. 2016 okt; 40 (5): 386-395. Epub 2016 27 september.

Lockwood CM, Roberts MD, Dalbo VJ, Smith-Ryan AE, Kendall KL, M oon JR, Stout JR. Effecten van gehydrolyseerde wei versus andere wei-eiwitsupplementen op de fysiologische reactie op 8 weken weerstandstraining. J Am Coll Nutr. 2016 6 oktober: 1-12.

Aan de slag · Privacy · Voorwaarden · Contact · Disclaimer · Partners

Copyright @ 2018 Trusted Wellness LLC - Alle rechten voorbehouden 1869 E Seltice Way # 285, Post Falls, ID 83814

* Disclaimer: Alle gepresenteerde transformatiebeelden zijn 100% echt en zijn geschreven door echte gebruikers van de LeanBellyFactor-methoden van Olesya. Door deze website te gebruiken stemt u ermee in dat deze testimonials niet noodzakelijk de typische resultaten van het LBF-programma weergeven. De resultaten kunnen variëren tussen verschillende gebruikers van de LeanBellyFactor vanwege variaties in de bewegingsgeschiedenis, verwondingen, genetica, leeftijd, medische problemen en andere factoren. Elke actie die u neemt op basis van verstrekte informatie is uw eigen verantwoordelijkheid. Overleg altijd met uw gelicentieerde zorgverlener voordat u wijzigingen in uw dieet aanbrengt of begint met een nieuw trainingsregime.

ClickBank is de verkoper van producten op deze site. CLICKBANK® is een geregistreerd handelsmerk van Click Sales, Inc., een bedrijf uit Delaware, gevestigd op 917 S. Lusk Street, Suite 200, Boise Idaho, 83706, VS en wordt met toestemming gebruikt. De rol van ClickBank als verkoper vormt geen goedkeuring, goedkeuring of herziening van deze producten of enige claim, verklaring of mening die wordt gebruikt bij de promotie van deze producten.

Klik hier om het beste platte buikdieetplan tegen een gereduceerde prijs te krijgen terwijl het nog beschikbaar is ...

Alle bestellingen worden beschermd door SSL-codering - de hoogste industrienorm voor online beveiliging van vertrouwde leveranciers.

Het beste platte buikdieetplan wordt ondersteund met een 60 dagen geen vragen gestelde geld-terug-garantie. Als u binnen de eerste 60 dagen na ontvangst niet tevreden bent met Wake Up Lean ™, kunt u een teruggave aanvragen door een e-mail te sturen naar het adres dat in het product is vermeld en zullen wij onmiddellijk uw volledige aankoopprijs terugbetalen, zonder vragen te stellen.

Deel dit:

Verwant

Tweet