De 10 beste en 10 slechtste fruit voor jou

9 levensveranderende fruit-hacks

Deskundigen zijn het erover eens dat een dieet rijk aan fruit en groenten de beste keuze is. Fruit kan essentiële voedingsstoffen, vezels en tal van andere gezondheidsvoordelen bieden. Als je vaak van fruit houdt, is dat geweldig. Het enige waar u zich bewust van moet zijn, is dat - zoals alle voedingsmiddelen - bepaalde vruchten meer calorieën bevatten dan andere, en sommige hebben veel meer suiker.

Vergeet niet dat fruit gezond en heerlijk is. Blijf ervan genieten! Alleen omdat een vrucht meer zoet is dan je zou verwachten, wil dat nog niet zeggen dat het vergelijkbaar is met het eten van snoep. Fruit is gevuld met een verscheidenheid aan vitamines en voedingsstoffen waardoor ze veel gezonder zijn dan snoep. Plus, diëten gevuld met fruit bieden talloze voordelen voor de gezondheid, terwijl snoep aan de andere kant ... niet zo veel is.

22 FOTO'S

De 10 beste en 10 slechtste fruit voor jou

Zie Galerij

Lees verder om erachter te komen welke vruchten het beste zijn en welke minder vaak u wilt eten.

Het beste

Geniet zoveel van deze vruchten als je wilt. Ze bevatten minder suiker en ze zijn gevuld met antioxidanten, kankerbestrijdende eigenschappen en tal van voordelen om je gezond te houden.

Image Credit: Getty Images

bosbessen

Bosbessen zijn een van de meest antioxidant gevulde vruchten die je kunt eten! Bosbessen hebben een vrij lage glycemische index, en ze bleken ten goede te komen aan mensen met diabetes.

Image Credit: Getty Images

Watermeloen

Samengesteld uit bijna 82 procent water, watermeloen is een heerlijke zomerstapel. Hoewel watermeloen suiker bevat, is het waarschijnlijker dat je van een paar plakjes fruit zult genieten in plaats van een hele watermeloen. Zelfs met de suiker heeft watermeloen aangetoond dat het de bloedsuikerspiegel en bloeddruk verlaagt.

Image Credit: Getty Images

frambozen

Een halve kop frambozen bevat slechts 2,7 gram suiker. De meeste koolhydraten die in frambozen worden aangetroffen, zijn afkomstig van hun vezelgehalte, waardoor u zich verzadigd voelt.

Image Credit: Getty Images

citroenen

Citroenen bevatten weinig suiker, bevatten veel vitamine C en bleken te beschermen tegen reumatoïde artritis. De smaak van citroenen kan worden genoten met slechts een zestien of een squeeze. Voeg citroenen toe aan je thee, gebraden kip of zelfs pasta.

Image Credit: Getty Images

guaves

Drie gram guavefruit bevat slechts 4,7 gram suiker. Dat is geweldig nieuws, want guaves zijn gevonden om het gezichtsvermogen te helpen, kanker te voorkomen en zelfs gewichtsverlies te bevorderen.

Image Credit: Getty Images

grapefruits

Volgens de USDA heeft de helft van een grapefruit slechts 8 gram suiker. Grapefruit is ook gevuld met vitamine C.

Image Credit: Getty Images

aardbeien

De prachtige rode kleur in aardbeien maakt ze een krachtpatser van voedingswaarde. Het fenolzuur dat aardbeien hun kenmerkende kleur geeft, helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren. Met slechts 7 gram suiker per kop, zijn aardbeien een geweldige optie voor een gezond dessert.

Image Credit: Getty Images

boysenberries

Volgens de USDA bevatten boysenberries een indrukwekkende 9 gram suiker voor een hele kop. De taartbes is gevuld met vezels, foliumzuur, vitamine C en kalium.

Image Credit: Getty Images

bramen

Bramen bevatten 4,8 gram suiker per kopje, wat ze een geweldige traktatie maakt. (Niet vermelden dat ze geweldig zijn voor je hart.)

Image Credit: Getty Images

veenbessen

Veenbessen hebben naast vitamine C een indrukwekkend scala aan fytonutriënten. Ze kunnen voor sommigen behoorlijk bitter smaken, maar dat komt alleen door hun beperkte suikergehalte.

Image Credit: Getty Images

Het ergste

Maak je geen zorgen, deze vruchten zijn niet zo slecht voor je dat je ze nooit zou moeten hebben, maar ze bevatten aanzienlijk meer suiker en calorieën dan de bovengenoemde vruchten. Overdrijf het gewoon niet met deze.

Image Credit: Getty Images

vijgen

Verse vijgen zijn gevuld met vezels en kunnen helpen om de bloeddruk te verlagen, maar de vrucht bevat ook een goede hoeveelheid suiker - 100 gram ruwe vijgen (of ongeveer één kop) bevat ongeveer 16 gram suiker.

Image Credit: Getty Images

bananen

Bananen vormen een prima alternatief voor een energiereep voor de sportschool. Gevuld met kalium en gemakkelijk verteerd, zijn ze de perfecte pre-workout snack. Toch is het belangrijk om met 14 gram suiker in een middelgrote banaan deze met aandacht te eten.

Image Credit: Getty Images

mango's

Mango's zijn gevuld met oplosbare vezels, naast de vitaminen C, A en B6, maar de smakelijke vrucht is vrij hoog in suiker, zelfs op basis van fruit. Eén mango bevat 31 gram suiker, dus zorg ervoor dat u het zoete fruit snijdt en deelt.

Image Credit: Getty Images

granaatappels

Granaatappelpitjes zijn heerlijke en mooie winterfruit, maar een hele granaatappel bevat ongeveer 39 gram suiker, daarom zou je moeten proberen de zaden op yoghurt te strooien in plaats van een hele kom te eten. Ondanks het suikergehalte is aangetoond dat de granaatappel het hart ten goede komt en zelfs het verouderingsproces vertraagt.

Image Credit: Getty Images

kersen

Kersen zijn gevuld met vitamine C, wat helpt om ziektes te bestrijden, maar het eten van een portie van 100 gram zoete vruchten bevat 13 gram suiker.

Image Credit: Getty Images

Appels

Het gezegde: "Een appel per dag, houdt de dokter weg", houdt stand omdat appels helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en een grote bron van voedingsvezels zijn. Volgens de USDA heeft een middelgrote appel echter een verrassende 19 gram suiker.

Image Credit: Getty Images

Gedroogd fruit

Gedroogd fruit is super lekker omdat het over het algemeen meer suiker bevat dan rauw fruit. Eén kopje rozijnen bevat meer dan 434 calorieën. Geniet van gedroogde vruchten als traktatie of bestrooi het spaarzaam op gerechten voor een extra uitbarsting van zoetheid.

Image Credit: Getty Images

Ananas

Ananassen zijn een geweldige manier om een ​​heerlijke lading vitamine C te krijgen en het eten ervan kan een positief effect hebben op de spijsvertering. Maar onthoud dat één kopje ananasbrokjes 16 gram suiker bevat, dus geniet met mate van de pittige vruchten.

Image Credit: Getty Images

Volgende

Zie Galerij

Ontdek meer als dit

VERBERGEN

LAAT HET BIJSCHRIFT ZIEN

van

ALLES ZIEN

TERUG NAAR SLIDE

Maar als je nieuwsgierig bent naar hoeveel suiker er echt in die mango zit, lees dan verder. We hebben de beste en de slechtste vruchten samengesteld - de "slechtste" vruchten zijn die met een suikergehalte van meer dan 10 gram en meer calorieën dan andere.

Bekijk de diavoorstelling hierboven voor de 10 beste en 10 slechtste vruchten.

En kijk hieronder - zou je echt je fruit en groenten moeten wassen?

Moet je echt fruit en groenten wassen?

De 10 beste en 10 slechtste fruit voor jou

gerelateerde artikelen

Wanneer u op dieet bent voor gewichtsverlies, kan de rijke voedingsvezels in sommige fruitsoorten u helpen een verzadigd gevoel te krijgen bij lage calorieën. Onder de grote verscheidenheid aan steenvruchten, vlezige vruchten en bessen dragen echter de slechtste vruchten hogere dan normale calorieën uit vet en suiker. Ter vergelijking: een appel heeft 72 calorieën, een sinaasappel heeft 64 calorieën en een banaan heeft 105 calorieën. Deze hele vruchten bevatten minder dan 1 gram vet en ongeveer 13 gram suiker per portie, volgens de voedingsdatabank van USDA. Bewerkte vruchten bevatten echter meestal suiker en calorieën, terwijl sappen hogere hoeveelheden van deze voedingsstoffen bevatten dan hele vruchten. Vermijd deze opties, evenals vetrijke vruchten als je wilt afvallen.

avocado's

Hoewel soms gecategoriseerd als een groente, zijn avocado's eigenlijk een vetrijk fruit, met 26 gram vet in vergelijking met de nul vetmassa van een appel. Om deze reden beveelt de USDA porties van 1-ounce aan, of ongeveer 1/6 van een fruit. Als u zich aan dat gedeelte kunt houden, neemt u 47 calorieën in. Als je een halve avocado eet, krijg je 141 calorieën. In beide gevallen zal een halve appel, met 36 calorieën, beter gewichtsverlies bevorderen.

Kokosnoot

Je mag kokosnoot niet als een vrucht beschouwen, maar deze vrucht van de kokospalm is geen botanische noot. Kokosvlees wordt meestal gedroogd en soms gezoet. Suikergehalte terzijde, het hoge vetgehalte in kokosnoot helpt je niet om af te vallen, zelfs als je het in kleine hoeveelheden eet. Vermijd tijdens het dieet een van de slechtste vruchten voor vet, met 1 kopje kokosolie die 33 gram vet en 466 calorieën levert, volgens de USDA.

Gedroogd fruit

Bij gedroogde vruchten vertegenwoordigen dadels de slechtste fruitkeuze die je kunt maken als je probeert af te vallen. De American Dietetic Association zegt dat de geconcentreerde aard van de voedingswaarde van datums, waaronder suiker, de controle van porties cruciaal maakt. Beter nog, vermijd zelfs een fractie van de 113 gram suiker en 502 calorieën in 1 kopje gedroogde dadels. Zelfs een kwart kopje rozijnen, met 109 calorieën, is nog steeds een hogere calorie-vruchtkeuze om te vermijden tijdens het afvallen.

Gezoet en ingeblikt fruit in de schil

Verwerkt fruit voegt meestal suiker en calorieën toe die gewichtsverlies bedreigen. Als je conserven moet eten, vermijd dan de slechtste vruchten verpakt in zware siroop, suggereert de American Diabetes Association. Dit omvat ingeblikte peren, die 197 calorieën hebben in 1 kopje. Om gewicht te verliezen, kies peren of ander fruit ingeblikt in lichte siroop, met 124 calorieën per kop. Op dezelfde manier bevat 1 kopje bevroren, gezoete aardbeien 245 calorieën, terwijl 1 kopje verse of bevroren ongezoete aardbeien slechts 53 calorieën bevat.

Referenties (3)

MIS NIET

Foto Credits:

  • Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Dit artikel geeft de mening van de schrijver weer en weerspiegelt niet noodzakelijk de mening van Jillian Michaels of JillianMichaels.com.

Tweet