One Day Water Fast en de voordelen ervan

Water vasten op een dag (24 uur) is een populaire manier geworden om gezondheid en vitaliteit te behouden. Vasten maakt gebruik van de zelfherstellende eigenschappen van het menselijk lichaam. Gezondheidsverbeteringen gebeuren wanneer het spijsverteringsstelsel rust krijgt en de organen ruim de tijd krijgen om zichzelf te herstellen en te genezen.

Een regelmatige beoefening van vasten kan de spijsverteringsefficiëntie verbeteren, mentale helderheid vergroten, fysieke en mentale kracht vergroten, toxines verwijderen, zicht verbeteren en een algemeen gevoel van welzijn geven. Een 24-uurs vasten, een keer per week, is een veel voorkomende religieuze praktijk in veel gemeenschappen.

Hoe je je voor te bereiden op een dag snel water drinken?

Degenen die ervaren zijn in vasten hebben geen behoefte aan extern advies, omdat ze de reacties van hun eigen lichaam tijdens de vastenperiode hebben bestudeerd. Een eendaags vasten is voor hen vrij eenvoudig. Maar voor beginners is iets meer zorg nodig.

Beginners moeten een dag kiezen die vrij van stress is, met relatief minder activiteiten gepland. Overweeg geen zwaar werk of overmatig reizen tijdens die dag. Lichte activiteiten, zoals lezen, langzame yogabewegingen, werken op je computer, wandelen in het bos, meditatie, televisie kijken, korte afstanden rijden, enz., Zijn acceptabel. Vermijd echter stressvolle activiteiten, zoals zware oefeningen, naar de sportschool gaan, zware gewichten heffen, lange afstanden lopen, enz., Omdat deze veel calorieën verbruiken en u onnodig hongerig zult worden.

Een normaal menselijk lichaam kan weken zonder voedsel gaan. Vandaar dat een eendaags vasten relatief gemakkelijk is om te doen. Zodra iemand ermee begint, ervaart men geweldige gezondheidsvoordelen. Degenen met ernstige medische aandoeningen kunnen ook vasten onder toezicht van een expert. Als iemand een ernstige ziekte heeft, is het belangrijk eerst een arts te raadplegen voordat hij probeert te vasten.

Hoe doe je een dag water vasten?

Bij een eendaags vasten moet men 24 uur alleen water drinken. Geen vast voedsel of andere vloeistoffen die voeding bevatten (zoals vruchtensap, melk, enz.) Zijn toegestaan. Eenvoudig puur mineraalwater is het beste. Men kan ook gekookt en gekoeld water gebruiken. Voeg tijdens het koken niets toe aan het water. Men kan ongeveer 1 ½ liter tot 3 liter gewoon water drinken op één volledige dag, afhankelijk van de capaciteit van die persoon. Het drinken van nog meer, indien nodig, kan geen kwaad.

De beste tijd om het vasten te beginnen is tijdens de vroege ochtend. Na het opstaan ​​uit bed en het poetsen van de tanden, drinkt u ongeveer twee glazen water. Dit zal ook helpen bij stoelgang. De rest van de dag kan men op elk moment water drinken. Er is geen beperking aan de hoeveelheid water die elke keer wordt gedronken of aan het aantal keren dat water wordt verbruikt. Ga hier een hele dag mee door, tot de volgende ochtend ochtend.

Lichaamsreacties tijdens een dag vasten op water

Tijdens de ene dag vasten, zal een paar reacties in het lichaam opmerken, wat als normaal wordt beschouwd. Als een gewoonte is het lichaam gewend vele malen per dag voedsel te eten. Wanneer er een plotselinge tekort aan voedselinname is, kan men zwakte, duizeligheid, misselijkheid, enz. Voelen. Er kan ook een daling van de bloeddruk en lichte hoofdpijn zijn. Je hoeft niet bang te worden voor deze reacties. Dit zijn heel normaal tijdens een eendaags vasten. Degenen die regelmatig vasten, zullen deze symptomen niet eens voelen. Maar beginners moeten gewoon rusten of gaan liggen wanneer deze symptomen intens worden.

Je kunt zelfs een plotselinge hongerhonger voelen. Neem gewoon een of twee glazen water om de maag secreties te verdunnen. Ga dan liggen en rust uit. De honger zou in korte tijd moeten verdwijnen.

Hoe een dag water snel te breken?

Leren hoe snel vasten is erg belangrijk. Tijdens de vastenperiode is er nauwelijks sprake van spijsvertering. Men moet zacht zijn voor de maag bij het verbreken van het vasten. Overbelast de maag niet. De beste manier om snel te breken is met limoensap of sinaasappelsap. Een halve lepel honing kan ook aan het sap worden toegevoegd. Indien nodig kunnen zelfs vruchten worden genomen, omdat ze gemakkelijk verteerbaar zijn. Gekookte groenten zijn ook prima. Gebruik weinig of geen kruiden met groenten omdat dit de voeringen van de maag kan irriteren.

De tweede maaltijd van de dag kan normaal zijn.

Voordelen van een water vasten op één dag

 1. Een eendaags vasten (één keer per week) geeft enorme gezondheidsvoordelen. Ons spijsverteringsstelsel werkt zonder enige rust, dag en nacht. Een vasten geeft de broodnodige rust aan het hele spijsverteringsstelsel om zichzelf te herstellen en te genezen. Het menselijk lichaam heeft zelfhelend vermogen. Zelfs dieren nemen instinctief aan het vasten als ze ziek zijn. Dieren worden geleid door hun natuurlijke instincten, terwijl we als mensen geneigd zijn ze te negeren en zo onze ziekte verergeren.
 2. Het geeft verbeterde energie en kracht.
 3. Het verwijdert veel mentale blokkades en geeft een heldere geest.
 4. Het elimineert gifstoffen uit het lichaam en kan een lange weg gaan om toekomstige ziekten te voorkomen.
 5. Het kan een kleine verbetering in het gezichtsvermogen geven, hoewel dit effect meer wordt waargenomen tijdens langdurige vasten.
 6. Vasten kan de immuniteit verbeteren en heeft antiverouderingsvoordelen.
 7. Het geeft een algemeen gevoel van welzijn.
 8. Vasten is de gemakkelijkste manier om af te vallen. Degenen die met tussenpozen vasten op een dag met water, kunnen meer baat hebben bij het integreren van yoga in hun levensstijl. Zie artikelen - Obesitas en yogabeheer & Pranayama voor gewichtsverlies.
 9. Eendags vasten is al duizenden jaren gevolgd vanwege hun geestelijke voordelen. Hindoes volgen het vasten op 'Pradosham' dagen, die op de 13 komenth dag van de maancyclus ('Triyodashi'). Er wordt gezegd dat het zonden of slecht karma verwijdert, wat onze levensenergie beperkt. 'Ekadashi' vasten (op 11th dag van de maancyclus) wordt gedaan door aanbidders van Vishnu. Sommige snel op zaterdag om de problemen als gevolg van Saturnus op hun planetaire kaart te verminderen, terwijl sommige snel op dinsdagen om problemen te wijten aan getroffen Mars te verwijderen.Vasten is een eeuwenoude spirituele praktijk die het christendom, het jodendom, de islam, het boeddhisme en bijna alle bekende religieuze geloven over de hele wereld kennen. Vasten geeft innerlijke kracht en vertrouwen. Het geeft je het gevoel dat je de geest bent en je bent niet alleen beperkt tot het lichaam.

Contra-indicaties voor één dag snel water

 1. Degenen die lijden aan een chronische medische aandoening, terminale ziekte of geestesziekte moeten eerst een arts raadplegen voordat ze een watertap van één dag opnemen.
 2. Zwangere vrouwen mogen geen vasten op de lange termijn op water nemen, hoewel een vastendrank van een dag kan worden ingenomen met het advies van een arts.
 3. Kinderen jonger dan 18 jaar wordt geadviseerd om de toestemming van de ouders en medisch advies in te winnen voordat ze proberen te vasten met water.
 4. Mensen met nier- en leverproblemen moeten een arts raadplegen voordat ze het proberen.


gerelateerde artikelen:

Driedaags water snel en voordelen
Eén week Water snel en voordelen
21 Dagen Water snel en voordelen

One Day Juice Fast en voordelen
Driedaagse sapreiniging en voordelen
Eén week sap reinigen en profiteren

Water snel - voor detox en genezing
Detox - Een gezichtspunt van de ayurveda

Tweet