De 55 beste manieren om je metabolisme te stimuleren

Metabolisme. Het is de set van levensonderhoudende chemische transformaties in de cellen van levende organismen. Het is zo'n groot concept dat het begrijpelijk is om je te voelen alsof het je controle te boven gaat.

Maar dat is niet waar! We hebben de 55 beste snelle en gemakkelijke manieren om uw vetverbrandingsoven te revieren afgerond om u te helpen uw gewichtsverliesdoelen veel sneller te bereiken.

Wilt u gezonde recepten, handleidingen voor supermarktwinkelen en essentiële voedings tips binnen handbereik? Abonneer u op het nieuwe Eet dit, niet dat! tijdschrift nu! Voor een beperkte tijd kunt u opslaan 50 procent korting de dekkingsprijs - klik hier!

Als je minder wilt wegen, moet je minder eten, toch? Als je te weinig calorieën binnenkrijgt, kan het ervoor zorgen dat je lichaam spiermassa verliest, waardoor de snelheid van je metabolisme afneemt. Bovendien, als je je calorieën verlaagt, vertraagt ​​je lichaam de snelheid waarmee calorieën worden verbrand om de brandstof te behouden die het heeft. "Onderbenutten is net zo riskant als overbodig", legt Carolyn Brown, MS RD bij Foodtrainers in Manhattan, uit. Lisa Moskovitz, RD, CDN is het hiermee eens: "In een poging tot snel, merkbaar gewichtsverlies geloven veel mensen ten onrechte dat het eten van zo weinig mogelijk calorieën de beste oplossing is. Dit kan niet alleen leiden tot een groot aantal voedingstekorten, omdat het lichaam over het algemeen minder voedsel krijgt, maar het kan juist het tegenovergestelde effect hebben op gewichtsverlies. "In plaats van calorieën als een gek te snijden, gebruik je het eenvoudige dieet en oefen je hacks hieronder die je kunnen helpen slank te worden snel en veilig naar beneden zonder je metabolisme te verpesten.

Als je altijd kiest voor koffie met thee, mis je misschien een belangrijke stofwisselingsboost. In een recente 12 weken durende studie, deelnemers die dagelijks 4-5 kopjes groene thee dronken, deden toen een training van 25 minuten, verloren gemiddeld twee kilo en meer buikvet dan de niet-theedrinkende sporters. Wat is zijn magie? Het brouwsel bevat catechinen, een type antioxidant dat het vrijkomen van vet uit vetcellen veroorzaakt en helpt het vermogen van de lever om vet in energie om te zetten te versnellen.

Als het gaat om de beste trainingen voor gewichtsverlies, kunnen gewichten noch cardio de naald volledig zelfstandig verplaatsen. Intervaltraining is de beste manier om kilo's kwijt te raken, uw metabolisme te verhogen, uw cholesterolprofiel te verbeteren en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Op de sportschool meldt u zich aan voor een HIIT-les, of u kiest uw favoriete aerobicsoefening (hardlopen, fietsen, zelfs wandelen) in een intervaltraining door periodes van intense snelheid toe te voegen (begin met 30 tot 60 seconden) gevolgd door rustperiodes ( normale snelheid) voor dezelfde hoeveelheid tijd. Doe dit zes tot tien keer om een ​​training te voltooien die veel spieren opslokt. Naarmate je beter wordt, verhoog je langzaam de hoeveelheid tijd van verhoogde intensiteit.

Ons lichaam heeft voedingsvet nodig, met name gezonde oliën, om af te vallen en goed te functioneren. De juiste soorten vetten en oliën helpen honger te onderdrukken, maximaliseren je metabolisme en versnellen voedingsstoffen door je lichaam. Gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten zoals olijfolie kunnen het lichaam helpen om calorieën te verbranden. Extra vierge olijfolie kan ook de bloedspiegels van serotonine verhogen, een hormoon dat geassocieerd is met verzadiging. Bovendien is olijfolie ook geladen met polyfenolen, antioxidanten die helpen tegen vele ziekten zoals kanker, osteoporose en achteruitgang van de hersenen.

Zelfs als u in rust bent, verbrandt uw lichaam voortdurend calorieën. Sterker nog, 75 procent van de calorieën die je elke dag verbrandt, is opgebruikt en houdt je in leven. "Ruststofwisseling" is veel hoger bij mensen met meer spieren, omdat elke kilo spieren ongeveer 6 calorieën per dag gebruikt om zichzelf in stand te houden. Als je slechts vijf kilo spieren kunt inpakken en onderhouden, verbrand je het calorische equivalent van drie kilo vet in de loop van een jaar.

Hoewel het klopt dat eiwitten weinig calorieën bevatten, vetvrij zijn en het grootste deel van het eiwit bevatten dat in een ei wordt gevonden, is het eten van het hele ei gunstig voor je metabolisme. De dooier bevat veel voedingsstoffen die het metabolisme bevorderen, waaronder in vet oplosbare vitamines, essentiële vetzuren en - het meest significant - choline, een krachtig bestanddeel dat het genmechanisme aanvalt dat uw lichaam ertoe aanzet vet in uw lever op te slaan. Bezorgd om cholesterol? Nieuwe studies hebben aangetoond dat matige consumptie van twee hele eieren per dag geen negatief effect heeft op iemands lipide (vet) profiel en kan het zelfs verbeteren.

De theorie is logisch: je lichaam verbrandt koolhydraten voor energie, maar als je ze eet voordat je gaat slapen, slaat je lichaam ze gewoon op als vet. Een studie in de European Journal of Nutrition zet twee groepen mannen op identieke gewichtsverlies diëten. Het enige verschil? De helft van de groep at hun koolhydraten de hele dag terwijl de tweede groep koolhydraten voor de nacht opsloeg. Het resultaat? De nachtelijke carb-groep vertoonde een significant hogere door voeding geïnduceerde thermogenese (wat betekent dat ze de volgende dag meer calorieën verbrandden door hun voedsel te verteren). Bovendien vertoonde de koolhydraatgroep overdag een verhoogde bloedsuikerspiegel. Een andere studie in het tijdschrift zwaarlijvigheid zag vergelijkbare resultaten. Nachtelijke koolhydraateters verloren 27 procent meer lichaamsvet en voelden 13,7 procent voller aan dan die van het standaarddieet.

Studies uitgevoerd aan het Nutrition Institute van de Universiteit van Tennessee suggereren dat het consumeren van calcium - waarvan de melk rijk is - kan helpen uw lichaam efficiënter met het metaboliseren van vet. Andere studies hebben aangetoond dat een verhoogde calciuminname van zuivelproducten (hoewel niet van aanvullend calciumcarbonaat) ervoor zorgde dat studiedeelnemers meer vet verbranden in plaats van dat het op het lichaam bleef kleven. Bekijk meer van onze keuzes voor de 20 beste full-fat voedingsmiddelen voor gewichtsverlies!

Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt, ongeacht wat je doet. Door de sportschool te raken, kun je spieren opbouwen, maar het eten van eiwitten zorgt ervoor dat je winst niet afneemt en dat je je metabolisme daardoor vertraagt. Eiwitbehoeften verschillen per persoon, maar doorgaans verbruikt een dosis van 0,8 tot 1 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag voldoende om gewicht te verliezen, zegt Leah Kaufman, MS, RD, CDN, een in New York City gevestigde Dietitian. Voor een persoon van 59 kilo zou dat 46 tot 58 gram eiwit zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat proteïne moeilijker te verteren en te verteren is dan andere voedingsstoffen, waardoor het na de maaltijd calorieverbranding met wel 35 procent kan toenemen. Probeer de hele dag wat eiwitten in elke maaltijd en snack te verwerken. Super-eiwitten zijn ook een belangrijk onderdeel van Het Super metabolismedieet om spieren op te bouwen en energie te helpen verbranden.

"Je zult bijna onmiddellijk resultaten zien, nooit honger hebben, en het gewicht blijven zien afkomen!" - Michele Promaulayko, hoofdredacteur van kosmopolitisch en voormalig hoofdredacteur van Gezondheid van vrouwen, over Het Super metabolismedieet. Klik hier om nu te kopen!

Het kost het lichaam extra moeite om hele granen af ​​te breken dan meer verfijnde en bewerkte granen, zoals de bloem die gewoonlijk wordt gebruikt om brood en pasta te maken. U kunt helpen uw stofwisselingssnelheid te verhogen door voedingsmiddelen te eten die het lichaam harder moet laten verteren. Je go-tos zijn hele voedingsmiddelen die ook rijk aan vezels zijn. We hebben het over bruine rijst, havermout, quinoa en gekiemd graanbrood.

Idealiter slapen we ongeveer acht uur voor elke 24. De meeste mensen besteden nog eens zeven tot tien uur aan hun bureau. Dat betekent dat de meesten van ons de overweldigende meerderheid van onze tijd zittend doorbrengen. Onze lichamen waren niet ontworpen voor dit niveau van inactiviteit - de meeste evolutionaire geschiedenis van de mens was actief bezig zijn, op zoek naar voedsel en brandstof. Voedingsdeskundige Lisa Jubilee zegt dat een manier om dagelijks meer calorieën te verbranden is om meer te staan ​​en minder te zitten. Ze citeert een Britse studie waaruit bleek dat het staan ​​op het werk 50 calorieën per uur meer verbrandde dan zitten. Als dat niet veel lijkt, overweeg dan dit: als u slechts drie uur van uw dag staat, zou u in één jaar meer dan 30.000 extra calorieën spenderen, wat neerkomt op ongeveer 8 pond vet!

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat knoflook het bloedsuikermetabolisme ondersteunt en helpt de lipidenniveaus in het bloed onder controle te houden. Het toevoegen van knoflook aan voedingsmiddelen die rijk zijn aan vetten en koolhydraten, kan ervoor zorgen dat die stoffen de schade waarvan ze weten dat ze doen, niet meer doen. Bovendien kan het eten van knoflook je immuunsysteem helpen opvoeren, hartaandoeningen helpen bestrijden, ontstekingen bestrijden en de bloeddruk verlagen, om er maar een paar te noemen.

Ja, ja, het bevat geen calorieën, maar het drinken van light frisdrank kan je toch een beetje verwoesten met je doel om een ​​platte buik te hebben. Onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Trends in endocrinologie en metabolisme toont aan dat kunstmatig gezoete dranken de normale metabolische reactie van het lichaam op suiker kunnen verknallen, waardoor de eetlust zelfs toeneemt! Voedingsdranken worden steeds vaker in verband gebracht met gewichtstoename, metabool syndroom en tal van andere kwalen. (Ontdek wat er met je lichaam gebeurt als je frisdrank opgeeft.) Het is het beste om ze een ruime ligplaats te geven. Maar als je echt snakt naar iets zoets ...

In een onderzoek uitgevoerd door Zwitserse en Duitse onderzoekers aten gelukkige deelnemers dagelijks ongeveer 1,5 ons donkere chocolade gedurende twee weken. Uiteindelijk hadden deze chocoladeknabbels lagere stresshormoonspiegels en een meer gereguleerd metabolisme dan een controlegroep. Wetenschappers speculeren dat chemicaliën in cacao, zoals flavonoïden, een rol spelen bij het reguleren van het metabolisme door stress te verlichten waardoor je vetverbrandende motoren op de fritz kunnen gaan. Als je denkt dat dit een vrijbrief is, ga dan op pad: we hebben het over kleine hoeveelheden pure chocolade van hoge kwaliteit. Onderzoekers zeggen dat 1,5 ounce voldoende is.

Deze antioxidantrijke, traditionele Chinese thee helpt niet alleen het cholesterolgehalte onder controle te houden en bevordert de spijsvertering, het kan ook helpen uw metabolisme op gang te brengen. Net als groene thee zit oolong vol met catechinen, die de inspanningen voor gewichtsverlies stimuleren door het vermogen van het lichaam om vet te metaboliseren te verbeteren. Een studie in de Chinese Journal of Integrative Medicine ontdekte dat deelnemers die regelmatig van oolongthee dronken, zes ponden verloren in de loop van zes weken.

IJzergebrek treft meer dan 1 op de 5 vrouwen in de VS Een gebrek aan essentiële mineralen kan op allerlei manieren voorkomen, zoals vermoeidheid en bloedarmoede, maar een ijzertekort kan ook een slag zijn om met relatief gemak in je magere jeans te stappen. . Kijk, je lichaam kan niet zo efficiënt werken om calorieën te verbranden als het niet beschikt over wat het nodig heeft om goed te werken. Een kopje linzen, zo blijkt, levert meer dan een derde van je dagelijkse ijzerbehoefte. Van peulvruchten zoals linzen is aangetoond dat ze slechte cholesterol en bloeddruk verlagen. Dat is waarom ze een van de 7 beste voedingsmiddelen zijn om te eten voor snel gewichtsverlies!

Een nieuw rapport van het Credit Suisse Research Institute ontdekte dat steeds meer mensen vet eten kiezen boven magere, lichte, vetvrije of andere moderne monikers van magerheid. En hoewel veel gezondheidsorganisaties zoals de American Heart Association nog steeds willen dat we minder vet gebruiken, met name verzadigd vet, kan deze volwaardige trend volgens recente studies een gezonde opstand zijn tegen die decennia-oude geloofsovertuigingen. In feite hebben mensen die veel vetrijke zuivelproducten eten, de laagste incidentie van diabetes, volgens een onderzoek uit 2015 van 26.930 mensen in de American Journal of Clinical Nutrition. Degenen die veel vetarme zuivelproducten aten, hadden daarentegen de hoogste incidentie. De onderzoekers speculeerden dat terwijl calcium, proteïne, vitamine D en andere voedingsstoffen in yoghurt inderdaad goed voor ons zijn, we het vet nodig hebben dat met hen samengaat om hun beschermende effecten te verkrijgen. Dit zijn enkele van de 20 beste full-fat-voedingsmiddelen voor gewichtsverlies!

Een onderzoek uit 2003 toonde aan dat een caloriearm dieet dat rijk is aan amandelen mensen kan helpen gewicht te winnen. Niet alleen hebben de goede enkelvoudig onverzadigde vetten in amandelen een effect op de insulinespiegels, zeggen wetenschappers, maar geven zij aan een vol gevoel, waardoor ze minder snel te veel eten. Dus voorraad uw voorraadkast met amandelen, walnoten en notenboter.

De smoothie-revolutie is hier, en veel mensen soppen bushels groene bladgroenten. Geloof het of niet, deze vernuftige bezorgmethode heeft een keerzijde. Een groot deel van de baanafbraak van het lichaam zodat het lichaam voedingsstoffen kan opnemen, is uitbesteed aan onze Nutribullets en Vitamixes. Dat betekent dat het lichaam veel minder energie verbruikt dan wanneer we boerenkool, spinazie en bananen in hun vaste vorm zouden eten. Smoothies zijn geweldig om af te vallen, maar door het geven van voorrang aan mager vlees, vis, vezelige groenten en fruit, drijft u TEF aan (het Thermische effect van voedsel, of uw stofwisseling na het eten) en verbruikt u meer calorieën bij de spijsvertering.

Er zijn veel vissen in de zee, maar zalm is misschien de beste voor uw metabolisme. Dat komt omdat de meeste gevallen van trage schildklier te wijten zijn aan een ontsteking van de klier, en zalm heeft aanzienlijke ontstekingsremmende eigenschappen dankzij het rijke gehalte aan omega-3 vetzuren. In feite bleek uit één onderzoek naar de effecten van gewichtsverlies en consumptie van zeevruchten de zalm het meest effectief in het verminderen van ontstekingen, beter dan kabeljauw, visolie en een visvrij dieet. De visachtige vetzuren kunnen ook schildkliercellen in de lever signaleren om meer vet te verbranden, een recente studie gepubliceerd in The Journal of Nutritional Biochemistry suggereert.

Het inboeken bij cafeïne is hoger dan een kop koffie, en kola-nootentheeën zullen elke ochtend slaperigheid wegspatten - en je metabolisme verhogen voor een warmere verbranding. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Fysiologie en gedrag, een toename van het metabolisme van drie tot vier procent werd gemeten in zowel magere als obese proefpersonen na een enkele 100 milligram dosis cafeïne. Kijk voor thee gemaakt van dit cafeïne-bevattende fruit; als je het lezen van het etiket wilt overslaan, pak dan een doos Celestial Seasonings Fast Lane, die klokt op 110 milligram cafeïne.

Elke dag een appel eten kan helpen bij het voorkomen van metaboolsyndroom, een stoornis in verband met buikvet, hart- en vaatziekten en diabetes. Ze houden de dokter weg en je muffintoppen zijn op afstand, omdat appels een caloriearme voedingsbron zijn met veel voedingsstoffen, waarvan is bewezen dat ze een integraal onderdeel zijn van het verminderen van visceraal vet. Een recente studie bij Wake Forest Baptist Medical Center ontdekte dat voor elke 10 gram verhoging van oplosbare vezels die per dag worden gegeten, visceraal vet in vijf jaar met 3,7 procent is verminderd! Dat is slechts één reden waarom appels een van de beste vruchten voor vetverlies zijn!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zeggen onderzoekers nu dat het ontbijt het metabolisme niet op gang brengt en misschien niet de belangrijkste maaltijd van de dag is. Een nieuwe studie in de American Journal of Clinical Nutrition hadden meer dan 300 deelnemers met overgewicht diëten gevolgd die zowel eten als het overslaan van het ontbijt omvatten. Aan het einde van 16 weken verloren dieters die ontbijt aten niet meer gewicht dan de ontbijt-schippers. En een tweede studie in hetzelfde dagboek vond het eten van ontbijt geen impact op het metabolisme in rust. Het ontbijt is een ideale plek om eiwitten, vezels en andere voedingsstoffen in je dag te persen, maar als de keuze een donut of niets is, kies dan voor het niets. Begin uw dag met magere eiwitten, die tijdens de vertering tweemaal zo veel calorieën verbranden als vet of koolhydraten. Maar wees niet bang om er vóór 9 uur 's ochtends in te knijpen.

Bodybuilders hebben al lang gezworen door elke paar uur te eten om hun spieren te voeden, maar laten het gewichtsverlies van drie vierkanten per dag niet afnemen. Een studie in het tijdschrift hepatologie zet twee groepen mannen op gewichtstoename. Eén groep verdeelde de calorieën tussen drie kleine maaltijden met tussendoortjes terwijl de tweede groep hetzelfde aantal calorieën at in drie vierkante maaltijden. Terwijl beide groepen aankwamen, ontdekten de onderzoekers dat buikvet - het gevaarlijke soort dat het risico op hartziekten verhoogt - alleen maar toeneemt in de hoogfrequentiegroep.

Als je met mate drinkt, zal dat niet zo vaak schadelijk zijn voor je taille, waardoor het een gewoonte wordt die je stofwisseling kan vertragen. Waarom? Wanneer je lichaam een ​​cocktail heeft om af te breken, heeft het voorrang op al het voedsel dat je al hebt gegeten en dat erop wacht om te worden verteerd. Dit vertraagt ​​het hele metabole proces. Sterker nog, sommige onderzoekers beweren dat zuipen het vetverbrandende vermogen van het lichaam met 73 procent kan verminderen! Bij gelegenheden waarbij je besloot te genieten, houd je vast aan caloriearme drankjes. Wissel je alcohol af met water om je tempo te vertragen en snij jezelf af na twee drankjes. Vermijd het bestellen van hoogwaardig barmaaltijden zoals friet en hamburgers. Een belangrijke opmerking: wijn met mate kan vele voordelen hebben, waaronder gewichtsverlies! Zoek deze 16 wijnen voor gewichtsverlies.

Probiotica in producten zoals yoghurt en gefermenteerd voedsel zoals augurken en zuurkool helpen goede bacteriën in het darmproces voedsel efficiënter te verwerken. Yoghurt is niet alleen een geweldige bron van eiwitten en calcium, maar onderzoeken hebben aangetoond dat het eten als onderdeel van een caloriearm dieet de stofwisseling kan verhogen.En je kunt het de hele dag in gerechten verwerken. Hier zijn 20 Delicious Yoghurt-gebaseerde recepten voor gewichtsverlies.

Schud er een voor je stofwisseling. Maak het een half dozijn. Oesters zijn tenslotte een van de beste voedingsbronnen van zink, een mineraal dat van cruciaal belang is voor de gezondheid van de schildklier. In feite heeft het lichaam voldoende zink nodig om de productie van schildklierhormoon te activeren. En op zijn beurt hebben we genoeg schildklierhormoon nodig om zink te absorberen. Hoe je het ook wendt of keert, tekortkomingen leiden waarschijnlijk tot een traag metabolisme en aanvulling op het mineraal heeft aangetoond dat het gewichtsverlies weer op het goede spoor komt. Een studie wees uit dat zwaarlijvige mensen die 30 milligram zink per dag consumeerden - het equivalent van slechts zes rauwe oesters - verbeterde BMI's hadden, gewicht verloren en verbeteringen in het cholesterolgehalte in het bloed vertoonden. Schud het!

Tweet