Bakken met amandel, rijst en kokosmeel

Of u nu een glutenvrij dieet volgt of gewoon uw bakroutine wilt opschudden, met behulp van alternatieve meelsoorten zoals amandel, rijst en kokosnoot is een geweldige manier om heerlijke, glutenvrije gebakken producten te maken. Elk type meel heeft zijn eigen voordelen en kenmerken die u moet begrijpen voordat u met een of meer van hen gaat bakken. Je kunt amandel-, rijst- en kokosmeel alleen of samen gebruiken als onderdeel van een mix om koekjes, cakes en meer te bakken.

Amandelmeel

Als u een boterachtige, rijke zoetheid wilt toevoegen zonder een zanderige textuur, overweeg dan het gebruik van amandelmeel, dat zo bekend is dat het net zo gemakkelijk te gebruiken is als traditioneel, op tarwe gebaseerd meel, omdat het niet zoveel aanvullende ingrediënten nodig heeft als sommige andere gluten -vrij meel, dat moet worden gemengd met een bindmiddel zoals maïszetmeel of xanthaangom. Je krijgt een ideale textuur en smaak door amandelmeel te mengen met ander meel. Gebruik een mengsel van ongeveer 25 procent amandelmeel in bakmengsels, of als je taarten met eieren erin maakt, gebruik dan een mengsel van 50 procent amandelmeel of meer. Maak je eigen amandelmeel door geblancheerde amandelen in een koffiemolen te malen en fijn te malen zonder amandelboter te maken.

Rijstmeel

Rijstmeel is een van de meest gebruikte soorten glutenvrije melen. Het kan dicht en zwaar zijn, en een gruizige textuur geven aan gebakken goederen als je er te veel van gebruikt. Er zijn verschillende soorten rijstmeel, waaronder bruine rijstmeel, dat meer vezels heeft omdat het minimaal wordt verwerkt. Het heeft ook eiwitten, niacine, thiamine, calcium en riboflavine. Zoetrijstmeel is gemaakt van rijst met een korte korrelstructuur met een hoger zetmeelgehalte en wordt veelvuldig gebruikt in brood, pasta's of bakmixen. Witte rijstmeel bevat minder voedingsstoffen omdat het meer wordt verwerkt. Rijstmeel werkt het beste wanneer het wordt gecombineerd met meel met hoog eiwitgehalte, zoals amandelmeel, dat de textuur en smaak in evenwicht brengt.

Kokosnoot meel

Als u op zoek bent naar een optie met weinig koolhydraten, kan kokosmeel de perfecte keuze zijn. Het is rijk aan vezels en heeft een lichtzoete, kokossmaak. Het is ook een goede optie voor mensen met voedselallergieën, omdat het doorgaans goed wordt verdragen. Je kunt met alle kokosmeel bakken, zoals veel mensen met een koolhydraatbeperkt dieet doen, of gebruiken als onderdeel van een mengsel met andere meelsoorten, zoals rijst of amandel. Als u een groot percentage kokosmeel gebruikt voor het bakken, moet u misschien extra eieren toevoegen aan uw recept om de dichtheid te verminderen, zodat u een luchtiger resultaat krijgt.

overwegingen

Wanneer u met glutenvrije meelsoorten bak, moet u mogelijk extra ingrediënten toevoegen om te voorkomen dat uw bakwaren te droog of kruimelig worden. Verhoog het vochtgehalte in uw recept door een extra ei, olie of gelatine aan de mix toe te voegen en witte suiker te vervangen door bruin, waardoor het vocht effectiever wordt. Een andere manier om een ​​ideale textuur en consistentie te bereiken, is door een combinatie van amandel-, rijst- en kokosmeel te gebruiken in plaats van slechts één bloemtype te gebruiken.

Tweet