10 beste restaurants in West Hollywood (en Beverly Grove)

Weet jij het verschil tussen West Hollywood en Beverly Grove? Net als veel L.A.-buurten zijn de grenzen verwarrend en de meeste mensen beschouwen dit gebied als West Hollywood. Toen we een lijst met geweldige West Hollywood-restaurants wilden samenstellen, bleven we dingen tegenkomen waarvan we dachten dat ze in West Hollywood zaten, maar in Beverly Grove. Ja, we weten dat West Hollywood zijn eigen stad is. Maar dit is een gids voor lekker eten als je in de buurt bent, en daarom hebben we beide 'hoods' in onze lijst opgenomen.

Dat is des te beter, omdat er een paar zijn Super goed dineren in dit deel van de stad. Deze lijst schuift een beetje meer high-end dan veel van onze buurtgidsen, maar hey - dit is een tony deel van de stad. Van zeevruchten uit de oostkust tot avantgardistisch eten tot gourmet vegan, dit zijn de beste etenswaren die je kunt vinden langs enkele van onze meest levendige straten.

10. Kruispunt
Het is verbazingwekkend dat het zo lang duurde als voor een echt trendy, chique veganistisch restaurant om op te duiken, een met geweldige cocktails, een moordende wijnkaart en een sfeer die paste bij de chique Melrose Avenue-locatie. In de twee jaar sinds de opening van Crossroads zijn chique veganistische restaurants een beetje een trend geworden, met zelfs een paar vleesminnende chef-koks die op de kar springen. Maar Crossroads blijft de standaarddrager, de plaats waar je je vleesvrije vrienden meeneemt op hun verjaardagen en stiekem net zo veel geniet van je maaltijd als je zou doen als het met spek werd besprenkeld. Chef Tal Ronnen en de bemanning richten zich op de groenten zelf in plaats van te veel te rotzooien met nepvlees (afgezien van een paar "geruststellende klassiekers" voor de veganist die op zoek is naar kalfsvlees scallopini), en elk gerecht is een volledig gerealiseerde compositie, wat zorgt voor een maaltijd die veel dwingender is dan de gebruikelijke graankom of verzameling zijden. Je rapini kan komen met zwarte knoflook en geroosterde hazelnoten; je "crab cakes" gemaakt van harten van palm kunnen ervoor zorgen dat je de fishy versie definitief afzweert. 8284 Melrose Ave., Beverly Grove; (323) 782-9245, crossroadskitchen.com.

Chef-kok Suzanne Tracht op Jar

Chef-kok Suzanne Tracht op Jar

Anne Fishbein

9. Jar
Het factureert zichzelf als een "modern chophouse", maar het Beverly Boulevard-restaurant van Jaran Tracht, Jar, omvat alles dat goed is aan steakhuizen, zowel de oude als de nieuwe schoolversie. Dit restaurant straalt charme uit de Middeleeuwen uit - het is een kamer om je voor te kleden, gewoon voor de lol. De clubby bar serveert verkwikkende martini's, er is een maitre die misschien een paars pak draagt, en de tenger spinazie heeft gelukkig niets verloren aan de moderniteit. Maar zeg het idee van Kimchi in je Brusselse spruitjes intrigeert, of dat je in plaats van een kolossale sleesalade zwarte mosselen met ong choy (waterspinazie) en kreeft Béarnaise wilt. Jar kan ook aan die behoeften voldoen. Op een recente vrijdagavond liep de chef door de eetzaal en voerde een fles naar de baby van een diner, terwijl moguls moguled, data verzwolgen bij elkaar, en families gevierd. Jar neemt alles dat geweldig was aan de glamour van het oude Los Angeles en mengt het naadloos met veel van wat we zo leuk vinden aan moderne gerechten. De steaks zijn ook behoorlijk geweldig. 8225 Beverly Blvd., Beverly Grove; (323) 655-6566, thejar.com.

Charcuterie bij Terrine

Charcuterie bij Terrine

Anne Fishbein

8. Terrine
Chefs spelen al lang in de leuke ruimte tussen de Californische keuken en de grote Franse brasserie, maar met Terrine voelt het alsof Kris Morningstar eindelijk iets solide heeft bereikt, iets meer dan speeltijd. Zijn kijk op de Franse klassiekers is verbluffend: de Franse uiensoep is zo diep en rijk en beladen met kaas als je maar kunt vinden in Parijs, en zijn grote charcuteriebord is een wonder. Maar hij bedenkt ook zijn eigen klassiekers. De knapperige varkensoren geserveerd in repen met aioli aan de zijkant zijn als frites uit de piggy-hemel. De garbure, een hutspot van confit en witte bonen, drukt de essentie van eend uit, zijn diepe, gespierde ziel, zijn bijzondere game-parfum. De kamer, met zijn gepolijste spiegels en zwaar zilverwerk, voelt precies stijlvol genoeg (zonder ooit naar benauwende ruimtes te buigen), en de patio aan de achterkant met zijn glorieuze Javaanse bisschopshout is een van de mooiste buitenrestaurants van L.A. De cocktails zijn geweldig, de wijnkaart is fantastisch, en de service heeft slechts de hint van formaliteit die je zou verwachten van de charmante Fransen, Stephane Bombet en François Renaud, die erop toezien. 8265 Beverly Blvd., Beverly Grove; (323) 746-5130, terrinela.com.

Zeekreeftbroodje bij Connie & Ted's

Zeekreeftbroodje bij Connie & Ted's

Anne Fishbein

7. Connie & Ted's
Als je bent opgegroeid, zoals Michael Cimarusti deed, vissen in de Atlantische Oceaan en dineren op de overvloed van het grote noordoosten, zul je de nostalgie van de chef voor de pekel en het comfort van dat soort zeevruchten begrijpen. Connie & Ted's is Cimarusti's ode aan New England en hij heeft een restaurant gecreëerd dat helemaal thuis zou zijn in Boston Harbor, maar ook precies goed voelt voor West Hollywood. De grote eetzaal is een enorm gezellige plek om chowder en kreeftenbroodjes en gebakken mosselen af ​​te spoelen, en de bar is een van de beste plekken in de stad om de Dodgers te bekijken terwijl je oesters slurpt van de enorme rauwe bar. Bovendien is Cimarusti toegewijd aan alleen de meest verse, meest duurzame zeevruchten, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw maaltijd niet alleen aangenaam is, maar ook volledig ethisch. 8171 Santa Monica Blvd., West Hollywood; (323) 848-2722, connieandteds.com.

Son of a GunUITBREIDEN

Son of a Gun

Anne Fishbein

6. Son of a Gun
Als Son of a Gun zou kunnen zingen, zou het een soort hipster-zeesjanta zingen, een roffelende, parmantige deuntje dat, eenmaal onderzocht, ongelooflijk intelligente lyriek zou onthullen onder al dat zoute plezier. Jon Shook en Vinny Dotolo's quasi-zuidelijke, op zeevruchten gerichte restaurant is iets minder uitbundig dan Animal, hun andere, meer bekende zaken, of Jon & Vinny's, hun nieuwere bedrijf. Hier is de ruimte stiller en de drukte minder doordringend. Houten lambrisering en tchotchkes op het strandhuis zetten het podium voor Shook en Dotolo's riffs op het vishuis van hun dromen, een waar oesters naast crudo op het menu staan ​​en rauwe koningszalm met schokkerig kruid en kiwifruit. Hier is gefrituurde decadentie, in de vorm van de veelgevierde, waanzinnig rijke garnalentoost met Sriracha Mayo en de nog meer gevierde gefrituurde broodje kip. Maar er is ook veel delicaatheid - Son of a Gun's uni met burrata en yuzu, gegeten in een van de ontspannen lunches van het restaurant met zonnestralen die door de ramen naar binnen stromen, is muziek voor onze mond. 8370 W. Third St., Beverly Grove; (323) 782-9033, sonofagunrestaurant.com.

Lucques

Lucques

Rob Stark Photography

5. Lucques
Nu dat A.O.C. is verhuisd naar zijn charmante, bruisende nieuwe locatie, en Tavern is de levendige, prachtige grot die het altijd is geweest, Lucques is het laatste restaurant van Suzanne Goin waar je kunt gaan voor de stille, beschaafde, genadige maaltijd waarin ze uitblinkt. Van de geruststellende open haard die je begroet bij aankomst op de patio met zijn met wijnranken bedekte muren, alles over de plaats ademt rust en verfijning. Hier gerechten worden klassiekers gesponnen op hun hoofd om iets dat lijkt nog klassieker dan het origineel te worden. Lokale albacore tonijn geserveerd over gestoofde prei en aardappelen met Dijon mosterd en salsa verde lijkt een warme, Californische riff op Niçoise salade, minus de ansjovis en olijven. Boudin blanc wordt hier geserveerd in een bijna Elzasser opstelling van kool, boter en gedroogd fruit, met knipoogjes naar Frankrijk, Duitsland en Louisiana allemaal op één bord. Hier is een restaurant voor speciale gelegenheden en romantiek, voor een rustig gesprek en een fijne fles wijn - het is een uitstervend ras, maar daarom niet minder opwindend. 8474 Melrose Ave., West Hollywood; (323) 655-6277, lucques.com.

Winterfruitkom bij Salt's CureUITBREIDEN

Winterfruitkom bij Salt's Cure

Anne Fishbein

4. Zouten genezen
Sinds het omschakelen naar een dagelijkse ontbijt-, lunch- en dinerroutine, is Salt's Cure een glorieus model geworden voor het volgende generatie diner, een kleine, hele dag durende operatie die dienst doet als een zonnige plek waar je een aantal van de beste havermoutpannekoeken van de stad of geniet van de eenvoudige maar prachtig gerookte vis op toast (uiteraard in eigen huis gerookt). Er is een moordenaarshamburger tijdens de lunch en een klassieke gehakte salade, en de sfeer is ontspannen en vriendelijk - precies waar je op hoopt in een hangplek in de buurt. 'S Nachts worden de dingen een beetje serieuzer, met grote stukken vlees (alle dieren worden geheel gekocht van lokale boeren en intern geslacht) en lekker gekookte vis, eenvoudig en bedachtzaam bereid. De ruimte is nauwelijks meer dan een kamer met een keuken in het midden. Eten hier kan zin hebben om in iemands woonruimte te lopen. Maar bestel een glas vreemde wijn, kijk naar het schoolbord voor begeleiding en weet dat vrijwel alles wat je bestelt beter zal zijn dan je had gedacht. (Opmerking: Salt's Cure is van plan ergens in de nabije toekomst naar een nieuwe locatie in Hollywood te verhuizen. Op het moment van dit schrijven is het nog steeds actief in West Hollywood.) 7494 Santa Monica Blvd., West Hollywood; (323) 850-SALT, saltscure.com.

Porcini, eidooiergnocchi, paddestoelhooi en ijsplant bij Inkt.UITBREIDEN

Porcini, eidooiergnocchi, paddestoelhooi en ijsplant bij Inkt.

Anne Fishbein

3. inkt.
Vier jaar na opening, de inkt van Michael Voltaggio. heeft een beetje van zijn onheilspellende, serieus-chef-kok ondertoon verloren en is nu slechts een van de meest duizelingwekkend leuke plekken om te eten in de stad. Is dit omdat Voltaggio en de bemanning zijn verlicht? Of omdat we hebben? Het is moeilijk in te schatten. Maar probeer niet te glimlachen wanneer je bord aardappelen arriveert, er uit ziet als brokken steenkool (en niet ver van het proeft, als brokken steenkool zetmeelrijk en zout en rokerig en heerlijk zijn, opgepept met zwarte azijn), of als je stroken lam buikje komt met plukken van "mushroom hooi" gerangschikt zoals stekelig koraal porren uit de uiteinden van het gerecht. Dat het eten je misschien laat giechelen, wordt steeds minder als je het proeft - ondanks het uiterlijk is het vooral ontwikkeld voor de smaak. Er zijn cocktails gemaakt van wortels, wijnen uit regio's waar je nog nooit van hebt gehoord en een algemeen gevoel dat je hier bent om nieuw en eigenzinnig te ervaren, dus waarom niet gewoon all-in gaan? Doe Maar. Veel plezier. 8360 Melrose Ave., Beverly Grove; (323) 651-5866, mvink.com.

Som tum (papajasalade) bij Night + MarketUITBREIDEN

Som tum (papajasalade) bij Night + Market

Anne Fishbein

2. Nacht + markt
Alle restaurants weerspiegelen tot op zekere hoogte de persoonlijkheid en passies van hun eigenaars en chef-koks, maar Night + Market is een extreem voorbeeld, op de best mogelijke manier. Chef-eigenaar Kris Yenbamroong combineert een passie voor het eten van zijn Noord-Thaise afkomst, zijn liefde voor funky wijnen en zijn enigszins gammele gevoel voor kunst. Deze originele locatie (er is een nieuwere vestiging in Silver Lake) begon als een schaarse kamer die aan het traditionelere Thaise restaurant van zijn ouders was bevestigd, maar hij heeft onlangs de hele ruimte overgenomen en getransformeerd in een groot funhouse van fantastisch eten en drinken. Wat het eten hier zo uitzonderlijk maakt, is de uiterste zorg, het roosteren van pepers, het in lagen aanbrengen van smaken.Achter de bravoure gaat een doordachte, delicate aanraking met zelfs het meest pittige, stinkende gerecht. 9041 Sunset Blvd., West Hollywood; (310) 275-9724, nightmarketla.com.

Een hoekje op het terras bij A.O.C.

Een hoekje op het terras bij A.O.C.

Anne Fishbein

1. A.O.C.
Sinds ze de straat opgegaan zijn naar een grotere, meer feestelijke locatie, Suzanne Goin en Carolyn Styne's A.O.C. is een soort archetype geworden voor het moderne Californische restaurant. Wat betekent dat precies? Het betekent grote, smaakvolle seizoenssalades, knapperige focaccia met lekkernijen zoals chevre en huisgemaakt lamsbout, prachtig uitgebalanceerde en inventieve groentezijden en grote, uitgebreide schotels van Euro-Cali-gerechten om te delen met de tafel. Het betekent een van de beste wijnkaartjes aan de kust, inclusief de vinifeous bounty van onze staat, maar met een focus op Frankrijk en leuke bijgerechten, zoals selecties uit Slovenië en Hongarije. Het betekent een prachtige eetzaal binnen en buiten die positief prikkelt met goede energie, en veel zitplaatsen in de bar voor de informele diners en serieuze drinkers onder ons. Oh, en achter die bar is Christiaan Rollich, een van de meest veelbelovende opkomende creators van cocktails van het land. Het betekent een restaurant in volstrekt eigen land dat we enorm trots kunnen zijn om het onze te noemen. 8700 W. Third St., Beverly Grove; (310) 859-9859, aocwinebar.com.

10 beste restaurants in West Hollywood (en Beverly Grove)

LA's beroemdste wijk is ook gemakkelijk het meest gehaat. Verstopt door toeristen uit Santa Monica en Tickle-Me Elmos die in hun Honda-accoorden vapen, is Hollywood zeker niet langer een stad van glitter en glamour.

Maar dankzij het feit dat Viacom het nieuwe Columbia Square-complex overnam en Netflix de wereld overnam, zijn er nog meer mensen in deze buurt die lunch nodig hebben. Gelukkig zijn er tal van opties. Van krachtige lunchlocaties tot Thaise restaurants die door een familie worden beheerd, hier zijn de 20 plaatsen in Hollywood waar je zou moeten lunchen.

La Carmencita bestaat op een industriële strook van het hoogland tussen Chick Fil-A en een luxe honden-spa, en daarom weet u misschien niet eens dat het bestaat. Maar deze informele cantina heeft uitstekende Mexicaanse zeevruchten, sterke margarita's en een kleurrijke ruimte die je opfleurt na vijf ochtendvergaderingen in een kamer zonder ramen. Ga je gang en bestel een paar ceviches voor de tafel, een goedkope garnalencazuela waar je later in bed aan zult denken, en een gigantische gobernador-taco (gebakken garnalen en groenten) voor jezelf.

Niemand heeft je over June Gloom verteld voordat je hierheen verhuisde, en nu zijn zes opeenvolgende weken van grijze luchten begonnen je ziel te verpletteren. Stuff zou kunnen helpen. Deze informele plek op Melrose is gespecialiseerd in Oost-Europese knoedels, wat betekent dat ze klein zijn en vol zitten met dingen als varkensvlees, zoete aardappel of maïsmelk. Onze favorieten zijn de Hot Chick (kip en groenten in Thaise kokoskerrie) en de beruchte P.I.G. (varkensvlees, kool en paarse aardappel). Ook zijn al hun dumplings glutenvrij, als dat iets is dat belangrijk voor u is.

Tweet