Helpt Ajwain bij afvallen?

Ajwain, ook wel Bishop's wiet genoemd, is een plant die in India en het Midden-Oosten wordt gekweekt en wordt gebruikt als een kruidengeneesmiddel om een ​​aantal gezondheidsproblemen te behandelen, waaronder gastro-intestinale problemen zoals diarree en winderigheid. Het werkt ook als een antioxidant. Het is echter niet aangetoond dat Ajawan effectief is voor gewichtsverlies en mag niet worden gebruikt zonder eerst met uw arts te overleggen.

Video van de dag

Ajwain is misschien niet de beste keuze voor mensen die proberen af ​​te vallen. Een van de toepassingen in de traditionele geneeskunde in India is het helpen bij het behandelen van verlies van eetlust. Het helpt de spijsvertering te versnellen, waardoor het mogelijk wordt zodat je sneller honger hebt na het eten. Dit is het laatste wat je wilt als je probeert af te vallen, omdat veel mensen al moeite hebben om hun calorie-inname voldoende te beperken om gewicht te verliezen in de mate die ze verkiezen.

Een dierstudie gepubliceerd in Toxicology Mechanisms and Methods in 2014 vond dat thymol, een van de actieve ingrediënten in ajwain, kan helpen om de gewichtstoename te beperken bij muizen die een vetrijk dieet krijgen. Verder onderzoek is nodig om te bepalen of ditzelfde effect optreedt bij mensen en of er genoeg thymol aanwezig is in een veilige dosis ajwain om effectief te zijn voor het beperken van de gewichtstoename.

Ajwain-zaadjes kunnen een laxerend effect hebben, blijkt uit een overzichtsartikel dat in 2012 is gepubliceerd in Pharmacognosy Review en de wortels hebben een diuretisch effect. Dit is misschien de reden waarom mensen dit supplement soms aanbevelen voor gewichtsverlies. Het gebruik van laxeermiddelen of diuretica is geen effectieve oplossing voor gewichtsverlies, omdat het grootste deel van wat verloren gaat, gewoon watergewicht en geen vet is. Als je eenmaal normaal gaat eten en drinken, zal het gewicht terugkomen.

Raadpleeg uw arts voordat u supplementen neemt om zeker te zijn dat ze veilig voor u zijn. Het gebruik van laxeermiddelen kan schadelijke effecten veroorzaken, waaronder schade aan uw darmen, uitdroging of afhankelijkheid van laxeermiddelen. Ajwain kan een onregelmatige hartslag of lage bloeddruk veroorzaken en hoge hoeveelheden zijn giftig. Het kan ook een effect hebben op de bloedstolling, dus mensen met stollingsstoornissen of bloedverdunners moeten ajwain vermijden. Bovendien moeten zwangere vrouwen uit de buurt van ajwain blijven, omdat dit potentieel abortus kan veroorzaken.

De beste manier om af te vallen is door meer te trainen en minder te eten. Als je het moeilijk vindt om calorieën te snijden, probeer dan meer van voedsel te eten dat rijk is aan eiwitten en vezels, die vaak bijzonder vullend zijn. Gebruik tegelijkertijd minder hoogverwerkt voedsel en voedingsmiddelen met veel suikers en vetten, die veel calorieën bevatten zonder veel essentiële voedingsstoffen te bevatten. Voedingsmiddelen met een hoog watergehalte, zoals veel fruit en groenten en soepen op basis van bouillon, kunnen ook zeer vullend zijn en het gemakkelijker maken om je calorie-doelen te behouden terwijl je probeert af te vallen. Hoewel het mogelijk is om gewicht te verliezen zonder te oefenen, zal een combinatie van cardio-oefeningen en gewichtstraining uw resultaten van gewichtsverlies verbeteren en spierverlies minimaliseren. Streef naar een uur cardio van ten minste vijf dagen per week, omdat de minimaal aanbevolen oefening van ongeveer 30 minuten per dag niet altijd genoeg is om gewicht te verliezen. Omvat ook twee krachttraining-sessies per week voor de meeste voordelen van afvallen.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet