8 voedingsmiddelen die u nooit voor het slapengaan zou moeten eten

Groggy vandaag, maar niet zeker waarom? Misschien heeft het iets te maken met wat je gisteravond gegeten hebt. Hoewel het een bekend feit is dat je niet meteen koffie en snoep moet dichtslaan voor het slaan op het hooi, blijkt dat veel gezonde voedingsmiddelen je ook beletten om die ZZZ's te krijgen.

1. Kruisbloemige groenten

Advertentie - Lees hieronder verder

Gezond eten schoon biologische verse groente Broccoli vliegen en stuiteren in de lucht in de studio op een witte achtergrond voor wellness

Volgens nieuw onderzoek verzameld door Eat Clean, zijn bepaalde groenten beter gegeten tijdens de lunch. Kruisbloemige groenten, zoals broccoli en bloemkool, zitten boordevol vitamines die goed voor je zijn, maar ze bevatten ook een grote hoeveelheid onoplosbare vezels, die je altijd nodig hebt om te verteren. Holistische voedingsdeskundige Elissa Goodman legt uit dat als je deze groenten eet voor het slapengaan, "je lichaam nog steeds bezig zal zijn met het verteren ervan terwijl je afdrijft", wat je weerhoudt van een goede nachtrust.

2. Rood vlees

Paleo-biefstuk en eieren

Getty Images

Advertentie - Lees hieronder verder

Rood vlees, zoals biefstuk of gehakt, bevat veel eiwitten en heeft een vergelijkbaar effect op het lichaam als de hierboven genoemde kruisbloemige groenten.

3. Tomatensaus

Courgette gehaktballetjes Marinara saus

Chelsea Lupkin

Tomatensaus is een andere favoriete favoriet om te vermijden. Vanwege de hoge zuurgraad is het vaak de oorzaak van de ochtend na brandend maagzuur en indigestie. Je kunt nog steeds een schaal spaghetti eten voor het avondeten, maar diëtiste Alissa Rumsey zegt dat het het beste is om het minstens 3 uur voordat je naar bed gaat op te eten. Pittig eten, dat ook berucht is omdat het brandend maagzuur veroorzaakt, zorgt voor een extra rusteloze slaapnacht omdat ze je kerntemperatuur verhogen. Dus als je je afvraagt ​​waarom je een nachtmerrie had nadat je op een pittige penne arrabiata kauwde, heb je nu een antwoord.

Advertentie - Lees hieronder verder

Advertentie - Lees hieronder verder

4. Genezen vlees en kazen

Kaasschotel

Met dank aan Alyssa Milano

Cvleeswaren en kazen zijn geweldig voor een picknick overdag, maar niet voor het avondeten. Als je van plan bent om je dag met een fantastische charcuterie-schotel te eindigen, heroverweeg dan om hem naar de brunch te verplaatsen: gezouten vlees en kaas bevat tyramine, een aminozuur dat je alerter maakt.

5. Donkere chocolade

Advertentie - Lees hieronder verder

De stiekeme duivel - die tot een kwart van de cafeïne kan bevatten die je zou vinden in een gemiddelde kop van Joe - bevat ook aminozuren die je alert maken, vergelijkbaar met die gevonden in gezouten vlees en kaas. Kortom, pure chocolade is het dubbele van de energie, waardoor het een veel betere snack is voor de middag dan in het midden van de nacht.

6. Koffie

Koffiebonen

Getty Images

Advertentie - Lees hieronder verder

Advertentie - Lees hieronder verder

Dit zou niet als een verrassing moeten komen, maar het is eigenlijk je middag koffie drinken dat meer effect op je slaap kan hebben dan je zou verwachten. Cafeïne kan uren in uw systeem blijven zitten, dus u kunt het best enkele uren vermijden voordat u naar bed gaat.

7. Alcohol

beeld

Bruce Shippee / EyeEm

Hoewel een glas rode wijn je slaperig kan laten voelen, is alcohol in feite erg ontwrichtend voor je slaapcyclus en heeft het een negatief effect op je latere REM-stadia.

8. Soda

sloot dieet frisdrank

Annabelle Breakey

Advertentie - Lees hieronder verder

We hebben het allemaal al eerder gehoord: frisdrank is echt niet goed voor je. Ondanks de enge bijwerkingen, is het ook verschrikkelijk om in slaap te vallen. Het zit vol met suiker, waardoor je klaarwakker wakker wordt en zelfs verbonden bent met rusteloze slaap.

PIN HET VOOR LATER:

Volg Delish op Instagram.

Tweet