Cellulitis behandelen

Expert beoordeeld

Cellulitis behandelen

Drie onderdelen: Diagnose krijgenCopy Cellulitis behandelen Cellulitis behandelen en voorkomen Vraag en antwoord van de gemeenschap

Cellulitis is een infectie van de huid die zich kan ontwikkelen als uw huid breekt door een snee, schaafwond of letsel en wordt blootgesteld aan bacteriën. Streptococcus en stafylokokken zijn de meest voorkomende soorten bacteriën die leiden tot cellulitis, die wordt gekenmerkt door een warme, rode, jeukende uitslag die zich verspreidt en koorts veroorzaakt. Wanneer cellulitis niet op de juiste manier wordt behandeld, kan dit leiden tot complicaties zoals sepsis, botontsteking, meningitis of lymfangitis. Daarom is het belangrijk om meteen medische hulp in te roepen als u de vroege symptomen van cellulitis ontdekt.

Stappen

Deel 1
Diagnose krijgen

 1. 1
  Let op de risicofactoren. Cellulitis is een huidinfectie die meestal op de onderbenen of schenen optreedt. Het wordt veroorzaakt door de verspreiding van een bacteriële infectie, meestal streptokokken of stafylokokken. Er zijn verschillende risicofactoren die het waarschijnlijker maken dat deze bacteriën een toegangspunt in uw huid vinden.[1]
  • Een verwonding in het getroffen gebied. Een snee, een brandwond of een schaafwond breekt de huid en biedt bacteriën een mogelijkheid.
  • Een huidaandoening zoals eczeem, waterpokken, gordelroos of plekken met een zeer droge huid. Omdat de buitenste laag van de huid niet intact is, is de kans groter dat bacteriën de huid binnendringen.
  • Een gecompromitteerd immuunsysteem. Als u HIV / AIDS, diabetes, nieraandoeningen of een andere aandoening heeft die uw immuunsysteem beïnvloedt, bent u vatbaarder voor het krijgen van een huidinfectie.
  • Lymfoedeem, een chronische zwelling van de benen of armen. Het kan de huid doen barsten, wat leidt tot infectie.
  • Obesitas is in verband gebracht met een verhoogd risico op cellulitis.
  • Als u in het verleden cellulitis heeft gehad, bent u geneigd deze opnieuw te ontwikkelen.
 2. 2
  Let op de symptomen en tekenen. Cellulitis is meestal merkbaar als een rode, jeukende uitslag die zich begint te verspreiden in een gebied waar uw huid is beschadigd. Als u huiduitslag opmerkt bij een snijwond, brandwond of gebied waar de huid is gebroken, vooral als het zich op uw onderbenen bevindt, kan dit cellulitis zijn. Let op de volgende symptomen:
  • Een rode, jeukende, warme uitslag die zich blijft verspreiden en opzwellen. De huid kan strak en uitgerekt lijken.
  • Pijn, gevoeligheid of pijn nabij de plaats van de infectie.
  • Rillingen, vermoeidheid en koorts naarmate de infectie vordert.
 3. 3
  Bevestig de diagnose van cellulitis. Als u symptomen van cellulitis opmerkt, zelfs als de uitslag niet erg ver is verspreid, is het belangrijk om meteen een arts te raadplegen. Dat komt omdat als het door kan gaan, cellulitis tot ernstige complicaties kan leiden. Cellulitis kan ook een indicatie zijn dat een diepere, gevaarlijkere infectie zich verspreidt.[2]
  • Wanneer u de arts bezoekt, leg dan uit wat uw symptomen en tekenen van cellulitis zijn die u hebt opgemerkt.
  • Naast het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek, kan uw arts aanvullende tests uitvoeren, zoals een volledig bloedbeeld (CBC) of bloedkweek.

Deel 2
Omgaan met Cellulitis

 1. 1
  Bescherm de mensen om je heen. MRSA (methicilline-resistente Staphylococcus aureus) komt steeds vaker voor en is besmettelijk.[3][4] Deel geen persoonlijke items, zoals scheermessen, handdoeken of kleding. Zorg er ook voor dat iedereen die om uw cellulitis geeft handschoenen draagt ​​voordat u cellulitis aanroert en voordat u iets aanraakt dat mogelijk besmet is.[5]
 2. 2
  Was uw cellulitis. Was met gewone lichaamszeep en water en spoel af. U kunt dan een koele, vochtige doek rond de cellulitis wikkelen om het comfortabeler te maken. U moet nog steeds een afspraak maken met een arts, maar wassen helpt voorkomen dat de infectie zich verspreidt.[6]
 3. 3
  Bedek je wond. Totdat je huid overkrult, moet je de open wond beschermen. Breng een verband aan en verander het eenmaal per dag. Dit helpt je beschermd te houden terwijl je lichaam natuurlijke afweermechanismen opbouwt.
 4. 4
  Was regelmatig uw handen. Je wilt geen extra bacteriën verspreiden in je kwetsbare wond. Je wilt ook niet het risico lopen om bacteriën door te geven aan een andere open wond op je lichaam. Zorg ervoor dat je je handen wast voor en nadat je je wond behandelt.
 5. 5
  Neem eenvoudige pijnstillers. Als uw wond pijnlijk of opgezwollen is, vermindert eenvoudig acetaminophen of ibuprofen zwelling en ongemak. Neem alleen de aanbevolen dosis in. Verlaat dit regime wanneer en als uw arts een recept aanbeveelt.

Deel 3
Cellulitis behandelen en voorkomen

 1. 1
  Neem antibiotica. Dit is de meest voorkomende behandeling voor cellulitis. De behandeling hangt af van de ernst van de infectie en uw gezondheid, maar het bevat meestal een recept voor orale antibiotica die de infectie zullen doden.[7] Cellulitis zou binnen enkele dagen moeten beginnen terug te trekken en binnen zeven tot tien dagen geheel verdwijnen.
  • Uw arts kan u adviseren om elke zes uur 500 mg cefalexine oraal in te nemen. Als MRSA wordt vermoed, kan uw arts Bactrim, Clindamycin, Doxycycline of Minocycline voorschrijven. Bactrim wordt meestal voorgeschreven voor MRSA.
  • Uw arts zal u vragen om binnen twee of drie dagen te volgen om de voortgang van de cellulitis te melden. Als het zich lijkt terug te trekken, moet je de volledige antibioticakuur (meestal 14 dagen) nemen om ervoor te zorgen dat de infectie volledig is verdwenen. Stop niet met het nemen van de antibiotica of sla geen doses over omdat dit het moeilijker kan maken om de infectie te behandelen.
  • Uw arts zal orale antibiotica voorschrijven als u gezond bent en uw infectie beperkt is tot de huid, maar als de infectie dieper lijkt te zijn en u andere symptomen ervaart, zullen orale antibiotica niet snel genoeg werken.
 2. 2
  Krijg behandeld voor ernstige cellulitis. In extreme gevallen, wanneer de cellulitis dieper in het lichaam is voortgeschreden, kan het nodig zijn om de behandeling 's nachts in het ziekenhuis te ondergaan.Antibiotica zullen intraveneus of per injectie worden toegediend om de infectie sneller op te ruimen dan wanneer orale antibiotica werden gebruikt.[8]
 3. 3
  Maak je wonden voorzichtig schoon. Cellulitis komt het meest voor als een open wond niet goed is aangekleed, waardoor de huid open blijft voor bacteriële infecties. De beste manier om dit te voorkomen, is door onmiddellijk maatregelen te nemen om je wonden schoon te maken op het moment dat je een schaafwond krijgt, knipt of verbrandt.
  • Was de wond met water en zeep. Blijf het dagelijks wassen totdat het geneest.[9]
  • Als de wond groot of diep is, verbind het dan met steriel gaas. Verander het verband dagelijks tot de wond is genezen.
 4. 4
  Verhoog je benen. Een slechte bloedsomloop kan uw genezingsduur vertragen, maar het gebied waar u cellulitis heeft kan helpen. Als u bijvoorbeeld cellulitis op uw benen heeft, kan het opheffen hiervan helpen om de doorbloeding te verbeteren en genezing te bevorderen.[10]
  • Probeer je benen op een paar kussens te leggen terwijl je in bed ligt.
 5. 5
  Controleer de wond op tekenen van infectie. Controleer de wond elke dag wanneer je het verband verwijdert om er zeker van te zijn dat het goed geneest. Als het begint te zwellen, rood wordt of jeukt, moet u mogelijk medische hulp inroepen. Als de wond lijkt te lekken, is dat een teken dat het misschien geïnfecteerd is, dus maak meteen een afspraak met je arts.
 6. 6
  Houd je huid gezond. Aangezien cellulitis vaak mensen met huidaandoeningen treft, is een goede preventieve maatregel om goed voor uw huid te zorgen. Als uw huid gevoelig of droog is, of als u diabetes, eczeem of een andere aandoening heeft die de huid beïnvloedt, gebruikt u de volgende technieken om uw huid intact te houden en te voorkomen dat cellulitis optreedt.
  • Bevochtig je huid om te voorkomen dat hij schilfert en drink veel vocht om je lichaam te hydrateren.[11]
  • Bescherm je voeten door sokken en stevige schoenen te dragen.
  • Knip je teennagels voorzichtig bij, zodat je je huid niet per ongeluk snijdt.
  • Behandel voetschimmel onmiddellijk, zodat het niet in een meer ernstige infectie verandert.[12]
  • Behandel lymfoedeem om te voorkomen dat je huid barst.
  • Vermijd activiteiten die leiden tot snijwonden en inkepingen op uw benen en voeten (wandelen door borstelige gebieden, tuinieren, enzovoort).

Gemeenschap Q & A

Zoeken
Nieuwe vraag toevoegen
 • Vraag
  Moet cellulitis een operatie ondergaan om te worden behandeld?
  Chris M. Matsko, M.D.
  Huisartsgeneeskundige
  Dr. Matsko is een gepensioneerde arts in Pennsylvania. Hij ontving zijn M.D. van de Temple University School of Medicine in 2007.
  Chris M. Matsko, M.D.
  Huisartsgeneeskundige
  Antwoord van een expert
  Nee. Meestal wordt cellulitis meestal behandeld met orale of IV-antibiotica.
  Bedankt!
  Ja Nee
  Niet nuttig 7 Nuttige 15
 • Vraag
  Kan drievoudige antibiotische zalf op een wond worden aangebracht terwijl ik een oraal antibioticum slik?
  Chris M. Matsko, M.D.
  Huisartsgeneeskundige
  Dr. Matsko is een gepensioneerde arts in Pennsylvania. Hij ontving zijn M.D. van de Temple University School of Medicine in 2007.
  Chris M. Matsko, M.D.
  Huisartsgeneeskundige
  Antwoord van een expert
  De zalf kan geen pijn doen. Ik zou het verstandig gebruiken en het toepassen op de getroffen gebieden zoals beschreven in de aanwijzingen.
  Bedankt!
  Ja Nee
  Niet nuttig 23 Nuttige 35
 • Vraag
  Kan cellulitis op mijn been het pijnlijk maken om het gewicht te dragen om te lopen?
  wikiHow Contributor
  Gemeenschapsantwoord
  Ik vind het moeilijk om te lopen, want de huid is strak en voelt soms alsof iemand mijn been verplettert.
  Bedankt!
  Ja Nee
  Niet nuttig 18 Nuttige informatie 52
 • Vraag
  Moet ik een deuk in mijn scheenbeen krijgen, gezien door een arts als ik cellulitis heb?
  wikiHow Contributor
  Gemeenschapsantwoord
  Ja. Knoei niet met cellulitis. Neem het serieus.
  Bedankt!
  Ja Nee
  Niet nuttig 26 Nuttige 54
 • Vraag
  Mijn cellulitus-roodheid vervaagt en nu kriebelt het als een gek. Wat kan ik doen om het te stoppen?
  wikiHow Contributor
  Gemeenschapsantwoord
  Breng uw arts in de eerste plaats op de hoogte van uw probleemgebieden en hoe slecht u bent. Niet krabben. Elke breuk in het huidoppervlak kan een aanval van cellulitis veroorzaken. Een goede anti-jeuk crème op het getroffen gebied zal helpen. Breng voorzichtig aan. Zorg ervoor dat je niet zo hard wrijft dat je wrijving veroorzaakt. Een goede crème die meerdere keren per dag wordt aangebracht, is nuttig om te voorkomen dat de huid droog, schilferig of gebarsten wordt.
  Bedankt!
  Ja Nee
  Niet nuttig 18 Nuttige 35
 • Vraag
  Hoe gezwollen moet mijn been zijn voordat ik weer voor behandeling terugga?
  Jenn Arnold
  Gemeenschapsantwoord
  Als uw been zichtbaar opgezwollen en geïnfecteerd is, moet u nu naar een arts gaan. Als het wachten te lang duurt om uw vaste arts te zien, ga dan naar uw lokale snelle zorg of E.R.
  Bedankt!
  Ja Nee
  Niet nuttig 0 Nuttige 3
 • Vraag
  Moet ik antibiotica gebruiken als ik vloeistof in de buurt van mijn enkel heb?
  wikiHow Contributor
  Gemeenschapsantwoord
  U moet contact opnemen met uw arts. Zij zullen in staat zijn om de tests uit te voeren die nodig zijn om te bepalen of u al dan niet op antibiotica moet zijn.
  Bedankt!
  Ja Nee
  Niet nuttig 11 Nuttige 22
 • Vraag
  Hoe lang moet je cellulitis behandelen?
  wikiHow Contributor
  Gemeenschapsantwoord
  Artsen zullen meestal zeven tot tien dagen antibiotica voorschrijven. Als de cellulitis tegen die tijd nog niet is verbeterd, kan hij / zij een langere antibioticakuur of een ander soort antibioticum aanbevelen.
  Bedankt!
  Ja Nee
  Niet nuttig 27 Nuttige 37
 • Vraag
  Kan cellulitis op zichzelf verdwijnen?
  wikiHow Contributor
  Gemeenschapsantwoord
  Nee. Onbehandeld, je gokt en je zou jezelf in een gevaarlijke situatie kunnen brengen. Je zou een medische professional moeten zien.
  Bedankt!
  Ja Nee
  Niet nuttig 23 Nuttige 31
 • Vraag
  Kan ik trainen terwijl ik een antibioticum slik om de infectie te behandelen?
  wikiHow Contributor
  Gemeenschapsantwoord
  Ja, u kunt nog steeds trainen terwijl u antibiotica gebruikt, mits uw arts u niet anders heeft geïnstrueerd en u tijdens het sporten geen pijn of ongemak ervaart.
  Bedankt!
  Ja Nee
  Niet nuttig 11 Nuttige 15
Toon meer antwoorden
Onbeantwoorde vragen
 • Ik heb de antibiotica twee weken geleden afgemaakt. Hoe lang blijft mijn been rood?
  Beantwoord deze vraag Markeren als ... Markeren als ...
 • Hoe stop ik dat mijn been gaat steken?
  Beantwoord deze vraag Markeren als ... Markeren als ...
 • Hoe stop ik mijn strakheid rond mijn enkels?
  Beantwoord deze vraag Markeren als ... Markeren als ...
 • Kan ik een crème op cellulitis zetten? Ik ben op antibiotica?
  Beantwoord deze vraag Markeren als ... Markeren als ...
 • Ik heb al 18 maanden cellulitis. Ik heb de meeste behandelingen, crèmes en pillen gehad, maar mijn benen huilen nog steeds. Ze zijn gezwollen en zo rood dat het pijn doet. Ik kan geen snelle afspraak krijgen met een dermatoloog, maar ik kan de pijn niet verdragen. Wat kan ik doen?
  Beantwoord deze vraag Markeren als ... Markeren als ...
Toon meer onbeantwoorde vragen
Een vraag stellen
Nog 200 tekens over
Vermeld uw e-mailadres om een ​​bericht te ontvangen wanneer deze vraag wordt beantwoord.
voorleggen
 • Al beantwoord
 • Geen vraag
 • Slechte vraag
 • anders

  Video
  Door deze service te gebruiken, kan bepaalde informatie met YouTube worden gedeeld.

  Tips

  • U kunt een herhaling van cellulitis voorkomen door uw huid te beschermen. U moet altijd eventuele bezuinigingen of krassen met water en zeep schoonmaken. Je moet de gewonde huid altijd bedekken met een verband.
  • Zorg ervoor dat u een follow-up neemt met uw arts nadat u bent behandeld voor cellulitis. In ernstige gevallen moet u misschien zelfs een specialist raadplegen, zoals een arts met een besmettelijke ziekte.

  Bronnen en citaten

  1. ↑ http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/cellulitis/basics/risk-factors/con-20023471
  2. ↑ http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/cellulitis/basics/tests-diagnosis/con-20023471
  3. ↑ http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/cellulitis/basics/causes/con-20023471
  4. ↑ http://www.cdc.gov/mrsa/pdf/MRSA_ProviderBrochureF.pdf
  5. ↑ http://www.cdc.gov/mrsa/pdf/MRSA_ProviderBrochureF.pdf
  6. ↑ http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/cellulitis/basics/preparing-for-your-appointment/con-20023471
  7. ↑ http://www.merckmanuals.com/professional/dermatologic_disorders/bacterial_skin_infections/cellulitis.html
  8. ↑ http://www.merckmanuals.com/professional/dermatologic_disorders/bacterial_skin_infections/cellulitis.html
  9. ↑ http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/cellulitis/basics/prevention/con-20023471
  10. ↑ http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/cellulitis/basics/treatment/con-20023471
  11. ↑ http://www.nhs.uk/Conditions/Cellulitis/Pages/Treatment.aspx
  12. ↑ http://www.nhs.uk/Conditions/Cellulitis/Pages/Treatment.aspx
  Meer weergeven ... (9)

  Cellulitis behandelen

  Cellulitis: diagnose, behandeling en uitkomst

  Hoe wordt cellulitis gediagnosticeerd?

  We hebben geen medische test die cellulitis kan diagnosticeren. Artsen diagnosticeren het door de geïnfecteerde huid te onderzoeken en vragen te stellen.

  Zorg ervoor dat u uw arts vertelt over:

  • Een recente blessure aan uw huid
  • Alle medische aandoeningen die je hebt
  • Alle medicijnen die u neemt

  Deze informatie kan helpen ervoor te zorgen dat u de behandeling krijgt die u nodig hebt en problemen voorkomen.

  Voor een juiste diagnose hebben sommige patiënten nodig:

  Medische tests: hoewel een test niet kan bepalen of u cellulitis heeft, kan het testen uitwijzen wat een bacterie een infectie veroorzaakt.

  Een verwijzing naar een dermatoloog: als u een andere arts dan een dermatoloog bezoekt, wordt u mogelijk doorgestuurd naar een dermatoloog. Cellulitis kan op andere huidaandoeningen en infecties lijken.

  Dermatologen hebben een uitgebreide training in het diagnosticeren van de vele aandoeningen die op cellulitis kunnen lijken. Een nauwkeurige diagnose is essentieel om uw huidconditie te verminderen.

  Hoe wordt cellulitis behandeld?

  Als u gediagnosticeerd bent met cellulitis, is de behandeling belangrijk. Het kan voorkomen dat cellulitis verslechtert. Het kan u helpen ernstige medische problemen zoals bloedvergiftiging en ernstige pijn te voorkomen.

  Om cellulitis te behandelen, schrijven artsen voor:

  Antibiotica: een oraal antibioticum (waarmee u slikt) kan cellulitis effectief opheffen.

  Het soort antibioticum dat u nodig heeft en hoe lang u het moet innemen, varieert. De meeste mensen nemen een antibioticum gedurende 7 tot 14 dagen. Als u een verzwakt immuunsysteem heeft, moet u het antibioticum mogelijk langer gebruiken.

  Als u eerder stopt met het gebruik van het antibioticum, bestaat het risico dat het antibioticum niet alle bacteriën doodt die u ziek hebben gemaakt. Als u al het antibioticum precies zoals voorgeschreven gebruikt, wordt cellulitis duidelijker.

  cellulitis-atleten-foot.jpg

  Sommige mensen moeten meer dan één type antibioticum innemen.

  Soms wordt het antibioticum via een IV toegediend. Wanneer dit nodig is, wordt vaak een ziekenhuisverblijf voorgeschreven. Dit kan helpen om ernstige cellulitis of cellulitis op het gezicht te verhelpen. De meeste mensen worden voor iets meer dan 1 week in het ziekenhuis opgenomen.

  Wondverzorging: dit is een belangrijk onderdeel van de behandeling van cellulitis. Je huid bedekken helpt het te genezen. Als u speciale wondbedekkingen of verbanden nodig heeft, krijgt u te zien hoe u ze kunt aanbrengen en veranderen.

  Rust: dit kan helpen voorkomen dat cellulitis ernstig wordt en helpt het lichaam te genezen.

  Verhoging: Als u cellulitis in uw been heeft, kan het ophogen van uw been de zwelling helpen verminderen en u helpen genezen.

  Behandeling voor een andere medische aandoening: als de bacteriën in je lichaam terechtkomen omdat je een andere huidaandoening hebt zoals voetschimmel, is het ook belangrijk om die aandoening te behandelen.

  Wat is het resultaat voor iemand die cellulitis krijgt?

  Bij de behandeling moet u snel minder roodheid, zwelling, pijn en warmte beginnen te zien.

  Als u na 24 - 48 uur geen verbetering bemerkt, laat het dan aan uw arts weten.

  cellulitis-atleten-foot.jpg

  Terwijl cellulitis met de behandeling verdwijnt, heeft iedereen die het heeft gehad een hoger risico om opnieuw cellulitis te krijgen. U kunt erachter komen wat helpt om dit bij Cellulitis te voorkomen: hoe u kunt voorkomen dat het terugkeert.


  Referenties
  Habif TP, Campbell, JL, et al. "Cellulitis." In: Dermatologie DDxDeck. Mosby Elsevier, China, 2006: kaart # 47.

  Hapern AV en Heymann WR. "" Bacteriële ziekten. "In: Bolognia JL, et al. Dermatologie. (tweede druk). Mosby Elsevier, Spanje, 2008: 1084.

  Raff AB, Kroshinsky D. "Cellulitis: een overzicht." JAMA. 2016;316(3):325-337.

  Stevens DL, Bisno AL, et al. "Praktijkrichtlijnen voor de diagnose en het beheer van huid- en zachte weefselinfecties: update 2014 door de Society Infectious Diseases of America." Clin Infect Dis. 2014; 59 (2): e10-52.

  Strazzula L, Cotliar J, et al. "Interne dermatologie consultatiehulpmiddelen diagnose van cellulitis bij gehospitaliseerde patiënten: een multi-institutionele analyse." J Am Acad Dermatol. 2015;73(1):70-5.

  Weng, QY, Raff AB, et al. JAMA Dermatol. 2016 nov 2. doi: 10.1001 / jamadermatol.2016.3816. [E-publicatie voorafgaand aan druk].


  Cellulitis
  Opslaan
  Tweet