Droge huid poetsen; 7 geweldige voordelen

Door Dr. Mercola

Veel mensen neigen voorzichtig naar de huid op hun gezicht, regelmatig exfoliërend, reinigend en vochtinbrengend. Maar wanneer heb je de rest van je lichaam de laatste keer verzorgd?

Je huid is immers je grootste orgaan en er is een eenvoudige stap die je kunt toevoegen aan je ochtendroutine die de gezondheid aanzienlijk kan verbeteren - een droge huid poetsen.

Ik verwijs niet alleen naar de esthetische uitstraling van je huid (hoewel velen het erover eens zijn dat dit belangrijk is). De voordelen van borstelen met droge huid gaan verder dan alleen de huid en bieden uw hele lichaam voordelen voor uw gezondheid.

Droge huid poetsen: 7 belangrijke voordelen

Je huid is een complex systeem dat bestaat uit zenuwen, klieren en cellagen die, wanneer gezond, dienen als een buffer die helpt je lichaam te beschermen tegen extreme temperaturen en chemicaliën.

Het produceert ook antibacteriële stoffen om je te beschermen tegen infecties en stelt je lichaam in staat om vitamine D te produceren wanneer het wordt blootgesteld aan de zon. Je huid bevat zelfs dicht opeengepakte zenuwcellen die als boodschappers fungeren voor je hersenen, waardoor je huid een cruciaal onderdeel wordt van je interacties met de wereld om je heen.

Een andere cruciale rol die uw huid speelt, is het ondersteunen van optimale ontgifting. Maar als uw huid wordt overspoeld met giftige stoffen of dode huidcellen, zal het niet in staat zijn om efficiënt afvalstoffen uit uw lichaam te verwijderen.

Dit is waar het reinigen van de droge huid van onschatbare waarde kan zijn, niet alleen bij het afborstelen van dode huidcellen, maar ook bij het activeren van afvalverwijdering via uw lymfeklieren. Afgezien hiervan biedt het borstelen van de droge huid meerdere voordelen, waaronder:

1. Stimuleer je lymfestelsel

In uw lichaam is uw lymfestelsel het systeem dat verantwoordelijk is voor het elimineren van cellulaire afvalproducten. Honderden kilometers lymfatische tubuli zorgen ervoor dat afval uit je weefsels wordt verzameld en naar je bloed wordt getransporteerd voor verwijdering, een proces dat lymfedrainage wordt genoemd.

Wanneer uw lymfevatenstelsel niet goed werkt, kunnen afval en toxines zich opbouwen en u ziek maken. Lymfatische congestie is een belangrijke factor die leidt tot ontsteking en ziekte. Door het stimuleren van uw lymfesysteem en het helpen afgiften vrij te maken, is een droge huidpoetsen een krachtig hulpmiddel bij ontgifting.

2. afschilfering

Droog borstelen met de huid verwijdert de dode, droge huid, verbetert het uiterlijk, ruimt uw verstopte poriën op en laat uw huid 'ademen'.

3. Verhoog de bloedsomloop

Als u uw huid droogt, borstelt u de bloedsomloop naar uw huid, wat de eliminatie van metabolisch afval bevordert.

4. Verminder cellulitis

Een droge huid poetsen kan helpen om harde vetweefsels onder de huid zacht te maken terwijl de vetafzettingen gelijkmatiger worden verdeeld. Dit kan helpen om het uiterlijk van cellulitis te verminderen.

Van droog poetsen wordt ook gezegd dat het helpt bij het verminderen van cellulitis door het verwijderen van toxines die bindweefsel kunnen afbreken, hoewel sommigen geloven dat het effect tijdelijk is (en meestal een gevolg van de huid meer mollig en opgezwollen wordt na het poetsen).1 De Huffington Post gerapporteerd:2

"Toen we hoorden dat droog borstelen een effectieve methode was om cellulitis te verminderen, wisten we dat we het moesten opnemen in onze anti-cellulitis road test. Zeker genoeg, het was inderdaad een van de meer succesvolle manieren om minder-dan-perfecte plekken op je benen glad te strijken. "

5. Drukvermindering

De handeling van droog poetsen is beschreven als meditatief (vooral als je het in een stille ruimte doet) en kan spierspanning verminderen, je geest kalmeren en stress verlichten. Velen vergelijken het met een lichte massage van het hele lichaam.

6. Verbeter de spijsvertering en nierfunctie

Droog borstelen met de huid kan nog dieper gaan, waardoor uw spijsvertering en orgaanfunctie worden ondersteund. Volgens een specialist in huidverzorging en spa:3

"... veel natuurgeneeskundige artsen gebruiken droog poetsen om te helpen met een opgeblazen gevoel omdat het masseren van de lymfeknopen het lichaam helpt overtollig water en gifstoffen kwijt te raken. Een van de directe effecten van droog poetsen is een gladdere huid, maar het kan ook de spijsvertering, nierfunctie en meer."

7. Het is verkwikkend

Veel mensen raken "verslaafd" aan het borstelen van de droge huid (op een goede manier) omdat het gewoon zo goed voelt. Samen met de stralende en strakkere huid rapporteren regelmatige, droge huidverzorgers dat ze zich na een korte sessie versterkt voelen.

Droog poetsen: hoe het te doen

Eerst heeft u een droge penseel van hoge kwaliteit nodig. Zoek er een met borstelharen gemaakt van natuurlijke materialen. Ze moeten stijf aanvoelen, maar niet overdreven. Kies in het ideale geval een borstel met een lange hendel, zodat u uw hele rug en andere moeilijk bereikbare plekken kunt bereiken.

Droge huidpoetsen moet dagelijks worden gedaan voor het beste resultaat, of zelfs twee keer per dag als je wilt. Probeer het in uw normale dagelijkse routine op te nemen, zoals uw poetsbeurt doen voor uw ochtenddouche en dan opnieuw na het werk (vermijd het te dicht bij het naar bed gaan te doen, omdat u hierdoor mogelijk een energiek gevoel krijgt).

Borstel altijd naar je hart, wat het beste is voor de bloedsomloop en je lymfestelsel. Je kunt je hele lichaam (inclusief de voetzolen) borstelen. Begin aan je voeten en werk je omhoog door je benen naar je armen, borst, rug en maag. Vermijd het poetsen van uw gezicht (tenzij u een speciale borstel heeft die ontworpen is voor deze gevoelige huid), uw geslachtsorganen of op andere plaatsen met irritaties of schaafwonden (inclusief spataderen).

De druk die u uitoefent tijdens het borstelen van uw huid moet stevig maar niet pijnlijk zijn (vermijd "schrobben"). Je huid moet roze zijn na een sessie (niet rood of geïrriteerd) en je kunt zo lang (of zo weinig) poetsen als je wilt. Een gemiddelde droge poetsessie kan tussen de twee en twintig minuten duren.

Probeer het ... Je zult waarschijnlijk verslaafd raken

De investering in droog borstelen met de huid is klein - u kunt een kwast van hoge kwaliteit vinden voor minder dan $ 20, maar de pay-off is groot. Als je het nog nooit hebt geprobeerd, zul je waarschijnlijk aangenaam verrast zijn.Als een nieuwe toegewijde beschreven in de Examinator:4

"Ik ben hier nog maar ongeveer twee weken mee bezig, maar ik heb al veel van de hierboven genoemde voordelen ervaren. Een voorbeeld: een droge huid poetsen voelt gewoon heel goed. Het is een van die wonderbaarlijke praktijken die zowel ontspannend zijn als ontspannend werken. en tegelijkertijd energie opwekkend. Voor de ander genas het mijn cellulitis! ... Droge huidpoetsen hielp ook sommige ingegroeide haartjes en sommige onschadelijke, maar lelijke bobbels op mijn armen te genezen. Mijn huid is zachter en niet langer droog of schilferig. Ik weet niet zeker of het verband houdt met het borstelen van droge huid, ik moet zeggen dat ik beter geslapen heb en dat ik de hele dag minder 'hersensisternis' doormaak! "

Een Surefire-plan voor een vlekkeloze huid

Het eten van een gezond dieet zoals beschreven in mijn voedingsplan, dat zich richt op hele, biologisch beschikbare biologische voeding, is je belangrijkste strategie om je lichaam op een natuurlijke manier te detoxen en tegelijkertijd de noodzakelijke voedingsstoffen te leveren die je huid nodig heeft. Het toevoegen van droog poetsen bovenop een gezond dieet zal de voordelen alleen maar groter maken. Dat gezegd hebbende, bepaalde voedingsmiddelen zijn bijzonder effectief in het promoten van mooie, heldere, gezond huid, dus als je nog niet regelmatig het volgende eet, is het nu een goed moment om te beginnen:

  • Op dieren gebaseerde omega-3 vetten
  • Groenten: ideaal vers, biologisch en lokaal geteeld. Verse groentesap is ook geweldig voor je huid, net als carotenoïden, die rood, oranje en geel fruit hun kleur geven, en ook voorkomen in groene groenten. Studies hebben aangetoond dat het eten van voedsel met deze diepgekleurde pigmenten ervoor kan zorgen dat je gezicht er gezonder uitziet dan wordt gelooid.
  • Gefermenteerde groenten zijn nog beter omdat ze kunnen worden gemaakt met dezelfde groenten, maar door bacteriën worden omgezet in superfoods. Gefermenteerde groenten helpen de groei van vriendelijke darmbacteriën bevorderen en helpen bij het immuunsysteem en de spijsvertering.
  • Astaxanthine, een krachtige antioxidant, heeft bewezen een effectieve bescherming tegen schade door de zon te bieden als het wordt ingenomen als een dagelijks supplement. Sommige zonnefilters beginnen ook astaxanthine te gebruiken als ingrediënt om uw huid tegen schade te beschermen.

Als je eenmaal de bovenstaande voedingsvoorstellen hebt aangepakt, kan de volgende routine je helpen overtollige vlokken te verwijderen om de gloeiende huid eronder te onthullen:

  1. Gebruik een droog lichaamshaar om van schilfers af te komen, uw lymfestelsel te stimuleren, en meer zoals hierboven beschreven (doe dit een paar minuten op uw droge huid, voordat u nat wordt)
  2. Vermijd het gebruik van zeep of gebruik de minste hoeveelheid mogelijk, vooral in de winter of in droge klimaten, omdat dit de droge huid kan bevorderen en verergeren.
  3. Breng in plaats daarvan een natuurlijke lichaamsscrub aan om je huid te exfoliëren (breng dit ook op je huid aan voordat je nat wordt, en kies er een uit die ook olie bevat om te hydrateren)
  4. Breng na het douchen een zware natuurlijke body butter of natuurlijke vochtinbrengende olie (geen minerale olie of babyolie) aan om vocht te verzegelen; kokosolie werkt goed voor dit doel
Tweet