Vereisten voor lipide-panelvasten

Een lipidenpaneel is uiteindelijk een cholesteroltest. Het wordt gebruikt om het niveau te bepalen van niet alleen het totale cholesterol, maar ook lipoproteïne met lage dichtheid (LDL), lipoproteïne met hoge dichtheid (HDL) en triglyceriden in uw bloedbaan. Deze bloedtest wordt vaak lipidenprofiel genoemd en is eigenlijk de eerste verdedigingslinie tegen hoog cholesterol. Als een waarde terugvalt naar een hogere waarde, kunnen u en uw arts bepaalde maatregelen nemen om uw niveaus naar een lager niveau te brengen. Maar u kunt niet gewoon naar uw kliniek gaan en een lipide panelrun krijgen; je moet je eerst voorbereiden op de test. Een van de vereisten is een korte periode van vasten.

Video van de dag

De eerste vereiste voor een nuchtere cholesteroltest is om te stoppen met het eten van voedsel voor ergens tussen negen tot 12 uur vóór het panel. Dit omvat zelfs bouillons, bouillons, soepen en gelatine die mogelijk zijn toegestaan ​​met andere soorten bloedonderzoek. Overweeg om om een ​​afspraak in de vroege ochtend te vragen, zodat de periode van vasten grotendeels kan plaatsvinden terwijl u slaapt. En hoewel voedsel volgens het Harvard Medical Center niet echt de niveaus van totaal cholesterol en HDL-cholesterol kan beïnvloeden, kan het ervoor zorgen dat je triglyceridenniveaus stijgen met 30 procent, wat onvermijdelijk een verkeerde meetwaarde oplevert.

Naast de beperking van voedsel, wordt u ook gevraagd om alleen water te drinken binnen dezelfde negen tot twaalf uur. Dat betekent dat u uw ochtendkoffie of -thee en andere dranken, zoals melk, frisdrank en vruchtensap, moet overslaan. De reden hiervoor valt grotendeels binnen de voedselbeperking, omdat bepaalde dranken uw triglycerideniveaus kunnen beïnvloeden.

Het is ook belangrijk om alcoholische dranken te vermijden voor een lipidepaneel. Maar deze richtlijn vraagt ​​niet dat u gedurende slechts negen tot twaalf uur geen alcohol gebruikt; u mag ten minste 24 uur vóór uw bloedtest geen enkele soort wijn, bier of sterke drank drinken. En net als bij voedsel en andere vloeistoffen kan alcohol je triglycerideniveaus verhogen, volgens het Harvard Medical Center, wat ook van invloed kan zijn op je LDL-waarde.

Andere mogelijke stoffen die van invloed kunnen zijn op een standaard cholesteroltest zijn receptplichtige en niet-voorgeschreven medicijnen en zelfs supplementen. Bekijk voorafgaand aan het plannen van uw lipidenprofiel of medicatie of een supplement dat u momenteel gebruikt uw cholesterolniveau kan verstoren. Als dat zo is, zullen de meeste artsen aanbevelen dat je een aantal dagen vóór de test met het medicijn, vitamine of kruid stopt, volgens de Mayo Clinic. Elke medicatie is anders, dus er is niet noodzakelijk een standaard tijdschema.

LiveStrong Calorie Tracker

Verlies gewicht. Voel me geweldig! Verander je leven met MyPlate door LIVESTERK.COM

Tweet